Ένα βράδυ με Saturday Night Live, και πιο συγκεκριμένα ένα Σαββατόβραδο, είναι αναμφισβήτητα ενδιαφέρον και γεμάτο εκπλήξεις, ιδίως όταν ο κεντρικός παρουσιαστής ο οποίος είναι σε κάθε επεισόδιο διαφορετικός, μπορεί να ντύσει με το χιούμορ και την ευφυία του την πετυχημένη εκπομπή.

Αυτή τη φορά λοιπόν, την παρουσίαση ανέλαβε ο Έλον Μασκ, ο διάσημος επιχειρηματίας με το «ψαρωτικό» βιογραφικό. Σε περίπτωση που σας διαφεύγει ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, με το εντυπωσιακό μυαλό, τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και την αμύθητη περιουσία, ξεκίνησε τη βραδιά λέγοντας: «Kαλησπέρα από το πρώτο άτομο με σύνδρομο Άσπεγκερ που παρουσιάζει την εκπομπή», προκαλώντας φυσικά σχόλια στο Twitter, μιας και απλά δεν ήταν ο πρώτος!

Όσο για τις γενικές του επιδόσεις ως παρουσιαστής, οι κριτικές δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικές με αρκετούς να κάνουν λόγο για «σκότωμα της κωμωδίας»! Όσο για το όραμά του για το μέλλον, είπε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να γίνουμε ένας πολύ-πλανητικός πολιτισμός.

Όσο για το όραμά του για το μέλλον, είπε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να γίνουμε ένας πολύ-πλανητικός πολιτισμός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μαζί με τον Έλον εμφανίστηκε και η μητέρα του, λόγω της Γιορτής της Μητέρας, στην οποία έκανε δώρο ένα κρυπτονόμισμα, ενώ είναι η πρώτη εκπομπή SNL, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε διεθνές επίπεδο για πρώτη φορά.

Τι είναι το σύνδρομο Άσπεγκερ;

Το σύνδρομο Άσπεγκερ είναι μια νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή. Το σύνδρομο αυτό έχει αρκετές ομοιότητες με τον αυτισμό. Χαρακτηρίζεται από ελλείψεις και δυσλειτουργίες σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης και επηρεάζει το πώς το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, την ικανότητα του να κατανοεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων καθώς και την ικανότητά του να αλληλεπιδρά και να επικοινωνεί με άλλα άτομα. Χαρακτηριστικό της διαταραχής είναι επίσης η εμφάνιση στερεότυπης συμπεριφοράς, ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων. Τα άτομα με Άσπεγκερ έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη. Επίσης, τα άτομα με Άσπεγκερ δεν παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ή αποκλίσεις στην απόκτηση της γλώσσας (γραμματική, σύνταξη κτλ.) όπως συμβαίνει συχνά με τα αυτιστικά άτομα. Εντούτοις, πιο λεπτές πτυχές της κοινωνικής επικοινωνίας ( π.χ. το τυπικό δούναι και λαβείν σε μια συνομιλία ) είναι πιθανό να επηρεαστούν.

Πληροφορίες από: paidiatros.gr

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Kεντρική φωτογραφία: EPA/ALEXANDER BECHER

TAGS