ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είδαμε τον αυθεντικό Πινόκιο στο Mediterranean Cosmos και σας λέμε «τρέξτε»

Μια εμπειρία με ανεκτίμητη αξία.

 Είδαμε τον αυθεντικό Πινόκιο στο Mediterranean Cosmos και σας λέμε «τρέξτε»

Ο Πινόκιο είναι το παραμύθι με το οποίο μεγαλώσαμε. Θυμάμαι ακόμα τη μητέρα μου να μου το διηγείται κάτω από τις ζεστές κουβέρτες και εγώ να ακούω μαγεμένη τις περιπέτειες του ξύλινου ήρωα. Τα μάτια μου άνοιγαν διάπλατα από τις περιγραφές της μυστηριώδους μύτης του που μεγάλωνε κάθε φορά που ο Πινόκιο έλεγε ψέματα και ασυναίσθητα ακουμπούσα τη δική μου, για να δω αν βρίσκεται στη θέση της… Μετά από καιρό κατάλαβα ότι το παραμύθι αυτό ήταν ψωμοτύρι στο στόμα όλων των γιαγιάδων και μαμάδων του κόσμου και μάλιστα είχε μπει στη καθημερινότητά μου καθώς συχνά πυκνά άκουγα τη φράση “αν πεις ψέματα, θα μεγαλώσει η μύτη σου όπως του Πινόκιο”.

Μεγαλώνοντας και αποκτώντας τα δικά μου παιδιά, ανέσυρα από τη μνήμη των παιδικών μου χρόνων αρκετά παραμύθια. Μερικά τα απέρριψα και άλλα τα κράτησα και επέλεξα να τους τα διηγηθώ. Ο Πινόκιο είναι ένα από αυτά και όχι μόνο για να μιλήσω στα παιδιά μου για το ψέμα, ούτε για να τα φοβερίσω με μύτες που μεγαλώνουν. Απλά με τα χρόνια κατάλαβα πως ο Πινόκιο είχε κάτι μοναδικό. Δεν ήταν ένα καλό αγόρι που πάλευε με τις αντιξοότητες. Ήταν ένα πλάσμα που πάλευε με τον ίδιο του τον εαυτό, με την καλή και την κακή πλευρά του, ώστε τελικά να καταφέρει να συμφιλιωθεί και με τις δυο και να γίνει, από ξύλινο, ένα πραγματικό αγόρι με μεγάλη καρδιά…

Ύστερα από όλα αυτά, καταλαβαίνετε πώς ένιωσα όταν έμαθα πως τα παιδιά μου – και γιατί να το κρύψω – κι εγώ, θα είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στη ζωή και τις περιπέτειες του Πινόκιο με έναν ξεχωριστό τρόπο, που μέχρι τώρα δεν είχαμε φανταστεί…

Μια εμπειρία με ανεκτίμητη αξία…

Η μεγάλη είδηση ήταν πως το ξύλινο αγόρι με το οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές, θα “παρουσιαζόταν” μπροστά μας ολοζώντανο μαζί με όλη την παρέα του. Ο αυθεντικός Πινόκιο μας περίμενε με ανοιχτές αγκάλες στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε από κοντά στιγμές από την ιστορία του, όπως ακριβώς περιγράφονται στο βιβλίο.

Και πήγαμε. Και ήταν όλοι εκεί. Ο Τζεπέτο και το ξυλουργείο του, ο γρύλος, η καλή νεράϊδα με το μαγικό της ραβδί και το παραμυθένιο σπίτι της, η γιγαντιαία φάλαινα, το θέατρο με τις μαριονέτες και φυσικά ο Πινόκιο που μπροστά στα μάτια μας ξαναζωντάνεψε και μας διηγήθηκε μέσα από υπέροχα χρώματα και τρισδιάστατες φόρμες το περιπετειώδες ταξίδι που τον οδήγησε στην μεταμόρφωσή του. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, γέλασαν, είδαν την θρυλική μύτη του ήρωά τους σε όλη της την δόξα, μας τρέλαναν στις ερωτήσεις και στο τέλος έβγαλαν ατελείωτες σέλφι μπροστά από κάθε σκηνικό γιατί ήθελαν να κρατήσουν αυτή την επίσκεψη ανάμεσα στις πιο πολύτιμες αναμνήσεις τους. Φύγαμε γεμάτοι όμορφες εικόνες και γεμάτες καρδιές και αποδείξαμε στους εαυτούς μας, πως δεν χρειαζόμαστε μόνο ταινίες και εντυπωσιακά εφέ για να διασκεδάσουμε. Ένα όμορφο βιβλίο που μετατρέπεται σε αληθινό σκηνικό, που μπορούμε να δούμε και να αγγίξουμε έχει ανεκτίμητη αξία.

 Είδαμε τον αυθεντικό Πινόκιο στο Mediterranean Cosmos και σας λέμε «τρέξτε»

Όσα πρέπει να ξέρετε για την έκθεση

Από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου, η παραμυθένια έκθεση «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» σάς περιμένει στο Mediterranean Cosmos, υπό την αιγίδα του επίσημου ιδρύματος “Fondazione Nazionale Carlo Collodi” στην Ιταλία και του συγγραφέα του Πινόκιο, Carlo Collodi. Πρόκειται για τον αυθεντικό Πινόκιο, και τις απίθανες ιστορίες του πίσω από την έκδοση του πιο πολυδιαβασμένου βιβλίου στον κόσμο. Την έκθεση συνοδεύει αυθεντικό φωτογραφικό υλικό όπου αποτυπώνονται οι καταπληκτικές περιπέτειες του Πινόκιο και της παρέας του.

Λίγα λόγια για το ίδρυμα “Fondazione Nazionale Carlo Collodi”

Το “Fondazione Nazionale Carlo Collodi” (Εθνικό Ίδρυμα Carlo Collodi), είναι ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην πόλη Collodi της Ιταλίας. Προωθεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια τον πολιτισμό με επίκεντρο τα παιδιά, ξεκινώντας από τη λογοτεχνία και το αριστούργημα «Οι περιπέτειες του Πινόκιο». Το Ίδρυμα κατέχει και διαχειρίζεται το πολυδύναμο πάρκο-κέντρο “Collodi Pinocchio”, που περιλαμβάνει το πάρκο Pinocchio, τη βίλα, τον ιστορικό κήπο και το Σπίτι της Πεταλούδας.

Η παραμυθένια έκθεση του αυθεντικού Πινόκιο είναι διαθέσιμη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-21:00 και Σάββατο 10:00-20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τo mediterraneancosmos.gr

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.