ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εύκολα παστάκια χωρίς αυγά, παντεσπάνι και φούρνο: Τα κάνεις μια μπουκιά

Ένα καλοκαιρινό γλυκό με φανατικούς λάτρεις.

Εύκολα παστάκια χωρίς αυγά, παντεσπάνι και φούρνο: Τα κάνεις μια μπουκιά

Υλικά

Για την βάση

200 γρ τριμμένο μπισκότο

Για την κρέμα

800 γρ γάλα-

200 γρ ζάχαρη

1 βανιλίνη

150 γρ αλεύρι

35 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για τη σαντιγί

200 μλ κρέμα γάλακτος(φυτική)

2 κτσ ζάχαρη

2 κτσ κακάο σκόνη

Κλασικό ταψί 35χ40

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε πρώτα και αφού έχουμε τρίψει το μπισκότο μας χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40 τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
  • Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.
  • Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.
  • Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό.Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
  • Η συνταγή μας βγάζει περίπου 16 -17 παστάκια

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.