Δύο άνθρωποι από κοινωνικές ομάδες που έχουν γνωρίσει και συνεχίζουν να συναντούν διακρίσεις βρήκαν ο ένας στον άλλο την αγάπη και γίνονται σήμερα πηγή έμπνευσης για όλους όσοι ονειρεύονται να προσφέρουν τρυφερότητα και ένα σταθερό σπίτι σε πλάσματα που έχουν ανάγκη. Η Alba ήταν ένα κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της επειδή είχε σύνδρομο Down και στη συνέχεια απορρίφθηκε από 20 οικογένειες προτού υιοθετηθεί από έναν ομοφυλόφιλο single άντρα. Ο 41χρονος Luca Trapanese από τη Νάπολη λέει ότι η κόρη του γέμισε αμέσως τη ζωή του με «χαρά», από τη στιγμή που την υιοθέτησε.

Ο Ιταλός ονειρευόταν ανέκαθεν να γίνει πατέρας, αλλά γνώριζε ότι ως single και ομοφυλόφιλος άντρας δεν ήταν η νούμερο ένα επιλογή για τις κοινωνικές υπηρεσίες στη χώρα του. Είχε τη δυνατότητα να υιοθετήσει μόνο κάποιο παιδί με ειδικές ανάγκες ή προβλήματα συμπεριφοράς, περιπτώσεις που, δυστυχώς, συχνά μένουν στα «αζήτητητα». Αυτή η προοπτική, ωστόσο, δεν αποθάρρυνε τον Luca, που εργαζόταν εθελοντικά με άτομα με αναπηρίες από τότε που ήταν έφηβος.

Όπως είπε στο Bored Panda: «Από 14 ετών, έχω εργαστεί εθελοντικά με άτομα με αναπηρίες οπότε ένιωσα ότι είχα τη γνώση και την εμπειρία να κάνω την υιοθεσία. Η Alba μού έφερε χαρά και μια αίσθηση πληρότητας. Είμαι περήφανος που είμαι πατέρας της. Ήθελα να γίνει η κόρη μου».

«Η Alba μού έφερε χαρά και μια αίσθηση πληρότητας. Είμαι περήφανος που είμαι πατέρας της. Ήθελα να γίνει η κόρη μου».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η προσωπική ιστορία του Luca είναι συγκλονιστική, καθώς γνώρισε τον θάνατο και τον πόνο από πολύ μικρός. Στην εφηβεία του συνήθιζε να επισκέπτεται στο νοσοκομείο τον κολλητό του, Diego, που έπασχε από καρκίνο σε τερματικό στάδιο, και να τον βοηθάει με τη μελέτη του. Αυτή η εμπειρία τον ενέπνευσε να αφιερώσει τη ζωή του στην αλληλεγγύη. Όπως θυμάται: «Ο θάνατος του Diego μου άφησε μια βαθιά συνειδητοποίηση του τι σημαίνει να ζεις με μια ασθένεια, έτσι άρχισα να προσφέρω εθελοντική εργασία σε μια εκκλησία στη Νάπολη για να βοηθάω σοβαρά ασθενείς ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες». Αργότερα, με τον τότε σύντροφό του ίδρυσαν μια φιλανθρωπική οργάνωση με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 11 χρόνια και ήθελαν να υιοθετήσουν μαζί ένα παιδί, αλλά προτού γίνουν γονείς ήρθε ο χωρισμός.

 

Τότε, ο Luca μετακόμισε μόνος του και «ήταν αληθινά δύσκολα για μένα γιατί συνέχιζα να θέλω να γίνω πατέρας, αλλά εκείνη την εποχή ήταν αδύνατον στην Ιταλία να υιοθετήσει ένας single γονιός». Μετά η κατάσταση άλλαξε και στις αρχές του 2017 είχε πλέον τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για υιοθεσία, αλλά τότε ενημερώθηκε ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει μόνο κάποιο παιδί με προβλήματα. Η απάντησή του; Θα τον έκανε χαρούμενο η υιοθεσία ενός παιδιού, ανεξαρτήτως της κατάστασης υγείας του, και έτσι βρέθηκε στο δρόμο του η Alba, που έγινε η κόρη του.

Μάλιστα ο Luca Trapanese έγραψε και ένα βιβλίο όπου αφηγείται τη ζωή του με την Alba, αποκαλύπτοντας εκεί ότι το κορίτσι έχει δυνατή προσωπικότητα και απολαμβάνει την παρέα άλλων ανθρώπων. Κάποιοι τον έχουν αποκαλέσει «έμπνευση για το ανθρώπινο είδος» για την άνευ όρων αγάπη που τρέφει για την κόρη του.

Δείτε φωτογραφίες από την καθημερινότητα μπαμπά και κόρης:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: @trapaluca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS