ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εμπνέει: Ένα ιρλανδικό σχολείο αντικαθιστά για έναν μήνα τη μελέτη στο σπίτι με πράξεις καλοσύνης

«Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να σκεφτούν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, της καλοσύνης και της προσφοράς» είπε ο διευθυντής του.

Εμπνέει: Ένα ιρλανδικό σχολείο αντικαθιστά για έναν μήνα τη μελέτη στο σπίτι με πράξεις καλοσύνης

Και αν εστιάζαμε στο πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης των Χριστουγέννων, αντί να αναλωνόμαστε στις τυπικές υποχρεώσεις των ημερών; Αυτό ακριβώς αποφάσισε να κάνει για έναν μήνα ένα ιρλανδικό σχολείο που ενόψει των γιορτών αντικαθιστά, για όλο τον Δεκέμβριο, τη σπιτική μελέτη με πράξεις καλοσύνης.

Συγκεκριμένα, σαν ένα διαφορετικό advent calendar για κάθε μέρα που μετρά αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα οι μαθητές του αναλαμβάνουν από μια εναλλακτική εργασία για το σπίτι: Τις Δευτέρες, να προσεγγίσουν και να επικοινωνήσουν με κάποιον ηλικιωμένο. Τις Τρίτες, να ελαφρύνουν ένα μέλος της οικογένειάς τους από μια εργασία του νοικοκυριού. Οι Τετάρτες είναι ελεύθερης θεματολογίας, δηλαδή οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν όποια πράξη καλοσύνης θέλουν. Οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε μια πράξη καλοσύνης προς τον εαυτό τους, που ευνοεί την πνευματική και συναισθηματική υγεία τους.

Σε όλη τη διάρκεια του μοναδικού αυτού πρότζεκτ, οι μαθητές καλούνται να τηρούν ένα ημερολόγιο - το λεγόμενο Kindness Diary. Στο μεταξύ, στο σχολείο υπάρχει ένας χώρος όπου τα παιδιά αφήνουν θετικά σχόλια, με σκοπό να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση των συμμαθητών τους. Αυτά τα σημειώματα διαβάζονται δυνατά στην τάξη τις Παρασκευές.

Παράλληλα με τις ατομικές εργασίες, κάθε τάξη συνεργάζεται σε μια συλλογική χειρονομία αλληλεγγύης προς την κοινότητά της. «Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να σκεφτούν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, της καλοσύνης και της προσφοράς» είπε ο διευθυντής του σχολείου, Íde Ní Mhuirí. «Με τόση έμφαση που δίνουμε στην υλική και εμπορική πλευρά των Χριστουγέννων, συχνά τείνουμε να παραβλέπουμε το αληθινό τους νόημα… τις καλές προθέσεις» καταλήγει.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του σχολείου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Read Next

30 Ιουν 2022

Η Χαμένη κόρη και οι ταινίες που θα δούμε στο σινεμά σε Α' προβολή

Μία ανάσα πριν τον ερχομό του Ιουλίου κι ενώ τα θερινά σινεμά έχουν αρχίσει να τραβάνε κόσμο, έξι ακόμη ταινίες προβάλλονται από σήμερα -τέσσερις πρεμιέρες και δυο επανεκδόσεις.

29 Ιουν 2022

Matzenta kuzina del sol: Ένα tropical γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό μέσα από τα μάτια της Κρήτης

Στα Χανιά, η Κρητική και η Μεξικανική κουζίνα γίνονται μια.

Περισσότερα από

Life

29 Ιουν 2022

Tελικά, πόσα γνωρίζουμε για το mezcal;

Το πολυβραβευμένο premium mezcal The Lost Explorer κατέφθασε στη χώρα μας και μας συστήνει στα μυστικά του και στη φιλοσοφία "Slow down & Sip curiously".

29 Ιουν 2022

5+1 σκέψεις μπροστά από ένα έξυπνο πλυντήριο

Δεν βρήκαμε το νόημα της ζωής αλλά σίγουρα καλύψαμε τις έγνοιες της καθημερινότητας.

28 Ιουν 2022

Τα τρία Μ που αδυνατίζουν

Μεταβολισμός, Μακροσυστατικά, Μερίδες.

28 Ιουν 2022

Women who dare: The Change Makers

Τρεις γυναίκες που διαπρέπουν με την τεχνογνωσία και το ταλέντο τους αποτελούν έμπνευση για όλες όσες θέλουν να τολμήσουν.

28 Ιουν 2022

Το Jayont Mykonos αναβιώνει ένα ζωντανό μύθο του νησιού

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να τον επισκεφτείς.

28 Ιουν 2022

3 νέα πάρκα τσέπης από την P&G σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες" η P&G συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο με τη δημιουργία 10 πάρκων τσέπης μέχρι σήμερα!

23 Ιουν 2022

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση η Huawei παρουσίασε τα νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της εταιρίας

Tο νέο απόλυτα φορητό laptop 16 ιντσών HUAWEI Matebook D16, το ελαφρύτερο αναδιπλούμενο smartphone HUAWEI Mate Xs 2 και άλλα προϊόντα με τεχνολογία αιχμής ήταν οι πρωταγωνιστές!

23 Ιουν 2022

Ήρθε η στιγμή για την πρώτη του κρέμα;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

23 Ιουν 2022

Pet Shop Boys: Οι μάστορες της Pop Art

Η περιοδεία "Dreamworld" φέρνει το βρετανικό δίδυμο ξανά στην Αθήνα (Πλατεία Νερού, 30/6), για μια βραδιά με τα πιο λατρεμένα τραγούδια της μακροχρόνιας πορείας τους.