ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Γράφει η Κύα Τζήμου

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον του διαδικτύου ο Σήφης, ο κροκόδειλος που εθεάθη σε τεχνητή λίμνη στο Ρέθυμνο και έβαλε ιδέες στο κεφάλι του 35χρονου Σπύρου νυν ιδιοκτήτη (από το 2012) ενός μαγέρικου στην Κασσάνδρου που λειτουργεί από το 1996 (παλιότερα στεγαζόταν στην Ολυμπιάδος).

Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή. Τελικά το σπάνιο έδεσμα εντόπισε σε προμηθευτή της πόλης μας παρόλο που προσπάθησε και στην Αθήνα χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ. Το κρέας έρχεται από την Ολλανδία. Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ, “κάνοντας πάταγο”, όπως μας είπε ο Σπύρος.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης
Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή.
Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ.

Το όνομα του Μαγέρικου οφείλεται στην καταγωγή του Σπύρου απ΄το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όπως και οι συστάσεις που δεσπόζουν στη βιτρίνα του εστιατορίου και πλάσάρουν τον κροκόδειλο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Προσωπικό αστείο του γεννημένου και μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτη. Όσο για το κρέας του κροκόδειλου; Αν δοκιμάσει κάποιος κροκόδειλο ψητό, δύσκολα θα σας προκαλέσει αποστροφή αφού το κρέας του είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως διατείνονται οι σεφ ανά τον κόσμο και σε γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φιλέτο κοτόπουλου και μπακαλιάρου. Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν σε πολύ καλές τιμές και σε πλουσιοπάροχες μερίδες. Και ένα γλυκάκι πάντα κέρασμα.

*Κασσάνδρου 109, τηλ. 2310217002. Ώρες λειτουργίας: 11:00-19:00, Κυριακή κλειστά εκτός εορτών.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν.

Περισσότερα εδώ

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.