ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δωρεάν γευσιγνωσία στην Αθήνα: Κολατσιό το Σάββατο με σπιτικές νοστιμιές από ελαιόλαδο Λέσβου

Στο κατάστημα «Περί Λέσβου» θα δοκιμάσουμε πέντε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την εκτέλεση μιας συνταγής από food blogger.

Δωρεάν γευσιγνωσία στην Αθήνα: Κολατσιό το Σάββατο με σπιτικές νοστιμιές από ελαιόλαδο Λέσβου

Το Σάββατο 5/10, στις 11 π.μ. θα πάρουμε το «κολατσιό» μας στο «Περί Λέσβου» (Αθηνάς 27, Μοναστηράκι). Στο κατάστημα διοργανώνεται εκδήλωση γευσιγνωσίας με ελεύθερη είσοδο, όπου όλοι είμαστε καλεσμένοι να δοκιμάσουμε το λεσβιακό ελαιόλαδο και τις νοστιμιές που προτείνει ένα νέο ενημερωτικό έντυπο. Επίσης, θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την εκτέλεση συνταγής από τη food blogger Άντζελα Κοντού και θα γνωρίσουμε τα γεωργικά προϊόντα της Λέσβου και των γύρω νησιών, όπως της Λήμνου και της Χίου.

Η Λέσβος χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο νησιωτικό της περιβάλλον με το Απολιθωμένο Δάσος, τον Κόλπο Καλλονής, τις πολυάριθμες ιαματικές πηγές, τον απέραντο νησιωτικό της ελαιώνα αλλά και για τη σημαντική της βιοποικιλότητα που αντικατοπτρίζεται στην γαστρονομική της ταυτότητα και στα γεωργικά της προϊόντα. Για παράδειγμα, η παστή σαρδέλα του κόλπου Καλλονής, τα τυριά ΠΟΠ με γάλα προβάτων της φυλής Λέσβου και φυσικά το ελαιόλαδο των τοπικών ποικιλιών Olea europaea var. pyriformis, κοινώς Βαλανολιά ή Κολοβή ή Μυτιληνιά και Olea europaea var Media subrotunda, κοινώς Αδραμυτινή ή Αϊβαλιώτικη ή Φραγκολιά.

Η οργάνωση Αιγίλοπας – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία (www.aegilops.gr), στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης της ιδιαίτερης αξίας των τοπικών ποικιλιών που δίνουν προστιθέμενη αξία στα τελικά γεωργικά προϊόντα, εξέδωσε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου ένα τρίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο προβάλλοντας συνοπτικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Λέσβου και τη διατροφική του αξία για την υγεία.

Επίσης στο φυλλάδιο υπάρχουν πέντε συνταγές κολατσιού που παρασκευάστηκαν με έξτρα παρθένο λεσβιακό ελαιόλαδο. Λόγω του φρουτώδους αρώματός του και της λεπτόρρευστης υφής του αντικαθιστά επιτυχώς κορεσμένα λιπαρά όπως βούτυρο και ραφιναρισμένα φυτικά έλαια. Έτσι το κολατσιό στη δουλειά μας αλλά και των παιδιών μας μπορεί να είναι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό. Αυτές τις συνταγές θα απολαύσουμε στο «Περί Λέσβου» και θα χρησιμοποιήσουμε ως πηγή έμπνευσης για την καθημερινή κουζίνα μας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Κουλουράκια κανέλας

Read Next

19 Ιαν 2026

8 συνήθειες καθαριότητας που τελικά κάνουν το σπίτι πιο βρώμικο - Mήπως τις έχεις κι εσύ;

Δες πώς να κάνεις έξυπνα τις δουλειές σου και πάνω απ' όλα καθαρά!

19 Ιαν 2026

Ένας μήνας χωρίς κρέας: Γιατί να δοκιμάσεις το 30-day plant-powered challenge;

Θέλεις να νιώσεις πιο ανάλαφρη, πιο καθαρή, με περισσότερη ενέργεια; Ένας μήνας φυτικής διατροφής είναι το πιο απλό challenge που μπορείς να δοκιμάσεις. Xωρίς στερήσεις, χωρίς πίεση, με μόνο στόχο να προσθέσεις περισσότερη ζωντάνια στο σώμα σου!

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.