Είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον άντρα της προκειμένου να γλιτώσει από τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλε καθημερινά. Ο λόγος για τη Μελέκ Ιπέκ, η οποία έπειτα από τέσσερις μήνες φυλάκισης, είναι και πάλι ελεύθερη κοντά στις δύο ανήλικες κόρες της.

Οι στιγμές έξω από το δικαστήριο συγκλονιστικές ενώ οι εικόνες της 31χρονης μητέρας να αγκαλιάζει τα παιδιά της κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η ιστορία της Μελέκ, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ το κύμα συμπαράστασης προς τη νεαρή μητέρα, υπήρξε πρωτοφανές.

Για πολλά χρόνια υπέμεινε τη βίαιη και αποτρόπαιη συμπεριφορά του συζύγου της, ο οποίος συνήθιζε να τη δένει, να τη χτυπάει και να τη βιάζει, και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των παιδιών της. Το μοιραίο βράδυ του Ιανουαρίου η νεαρή μητέρα, αφού είχε μείνει γυμνή και δεμένη στο μπάνιο του σπιτιού της, πήρε την απόφαση να σώσει μια για πάντα τη ζωή τη δική της αλλά και των παιδιών της. Τον απείλησε με μία κυνηγετική καραμπίνα, και ούσα σε αυτοάμυνα – ο Ραμαζάν της επιτέθηκε – τον πυροβόλησε θανάσιμα.

«Χρησιμοποίησα το δικαίωμά μου για να προστατεύσω τα παιδιά του και τον εαυτό μου. Πέρασα δύσκολες ώρες βασανιστηρίων και σεξουαλικής επίθεσης», είπε λίγο αφού τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό.

«Ελευθερία στη Μελέκ Ιπέκ», «Δικαιοσύνη για τη Μελέκ Ιπέκ» ήταν μερικά από τα hastags που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο με τις γυναίκες, και όχι μόνο, να στέκονται στο πλευρό της, ενώ μέσα σε λίγες μόλις μέρες μαζεύτηκαν 12.000 υπογραφές μέσω καμπάνιας, με σκοπό να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα.

Σήμερα η Μελέκ είναι και πάλι ελεύθερη με επίσημη δικαστική απόφαση. Μπορεί να ζήσει ελεύθερη με τα παιδιά της, χωρίς να φοβάται πια. Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και για πολλές άλλες γυναίκες στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: Twitter

TAGS