ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν υπήρχε καμία επαφή με το περιβάλλον, οι αναπνοές σου επιπόλαιες, σχεδόν ανύπαρκτες»

Ο Σάκης Καρακατσάνης μεταφέρει το ανατριχιαστικό περιστατικό με τον Βασίλη.

«Δεν υπήρχε καμία επαφή με το περιβάλλον, οι αναπνοές σου επιπόλαιες, σχεδόν ανύπαρκτες»

Κορονοϊός, ατμοσφαιρική ρύπανση, ενδοοικογενειακή και φυλετική βία, μπούλινγκ είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κι όμως υπάρχει ένα που παραμένει σταθερό όσα χρόνια κι αν περάσουν σκορπώντας τον θάνατο και τη δυστυχία. Τα ναρκωτικά.

Μπορεί το ενδιαφέρον μας να έχει μετατεθεί αλλού, μιας και οι καιροί που διάγουμε, κάθε παρά εύκολοι και ευτυχισμένοι είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Καθημερινά, εκατοντάδες νέοι χάνουν τη μάχη με την ηρωίνη βυθίζοντας τις οικογένειές τους στη θλίψη. Καθημερινά, αμέτρητοι άνθρωποι ζητιανεύουν προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Καθημερινά, εκατοντάδες νέοι χάνουν τη μάχη με την ηρωίνη βυθίζοντας τις οικογένειές τους στη θλίψη. Καθημερινά, αμέτρητοι άνθρωποι ζητιανεύουν προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Ο Σάκης Καρακατσάνης είναι διασώστης του ΕΚΑΒ και μέσα από το προφίλ του στο Facebook, αναφέρεται σε ιστορίες και περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζει καθημερινά, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στα πραγματικά προβλήματα.

Η παρακάτω ιστορία, έχει να κάνει με έναν χρόνιο χρήστη.

Καλημέρα Βασιλάκη,

έλα τώρα που έγινες 16 χρονών να σου πω ποιους γνώρισα σήμερα φίλε...Μια πιθανή εκδοχή του εαυτού σου μετά από 25 χρόνια, τη μαμά και το μπαμπά σου!!!

Ήρθαμε σπίτι σου σήμερα το πρωί! Ήταν 06:15 ακριβώς όταν άκουσαμε στον ασύρματο να μας δίδεται η εντολή να μεταβούμε στη διεύθυνση που κατοικείς σήμερα...

"Λιποθυμία, ετών 41, χωρίς περισσότερες πληροφορίες...."

Ξημερώματα ακόμη και ο ήχος της σειρήνας του ασθενοφόρου εκκωφαντικός.. φτάσαμε σε 6 λεπτάκια...κάτι μας έλεγε ότι η κατάσταση ήταν επείγουσα...

Άκου Προσεκτικά Βασιλάκη..Στην πόρτα του σπιτιού, μας υποδέχτηκε ο πατέρας σου... δεν ρώτησα την ηλικία του αλλά έμοιαζε λες και ήταν 90, γεμάτος σημάδια από κακουχίες, ρυτίδες έκφρασης που όμοιες δεν έχω ξαναδεί... Ήταν βουρκωμένος Βασιλάκη και μας έκανε απλώς ένα νεύμα να μπούμε άμεσα στο σπίτι.... Ωπ, να και η μαμά... Ταραγμένη, γεμάτη μώλωπες, μου έκανε εντύπωση Βασιλάκη...λες και κάποιος την χτυπούσε...τη μαμά σου, τη γυναίκα αυτή που σ'έφερε στη ζωή!!!

<<Ελάτε παιδιά μου καλημέρα, εδώ είναι ο Βασιλάκης μου, δεν ξυπνάει, πάλι πήρε αυτόν το ΔΙΑΟΛΟ!!!>>, είπε με τρεμάμενη φωνή.... Η μαμά σου Βασιλάκη!!!

Μπήκα στο δωμάτιο φίλε μου, εσύ ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι.. αυτό που έχεις τώρα στα 16 σου χρόνια... δεν το είχες αλλάξει μέχρι τα 41 σου, λες και ο χρόνος είχε σταματήσει εκεί στα 16...! Είχες κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, αυτό τον ΔΙΑΟΛΟ όπως είπε η μαμά!!! Δεν υπήρχε καμία επαφή με το περιβάλλον, οι αναπνοές σου επιπόλεες, σχεδόν ανύπαρκτες.. η εικόνα σου άθλια.... Έμοιαζες στα τελευταία σου καθώς οι μετρήσεις μας δεν ήταν ενθαρρυντικές!!!!!! Δεν θα σταθώ στον αγώνα που δώσαμε για να σε μεταφέρουμε στο ασθενοφόρο, ούτε στο τι κάναμε, τι δεν κάναμε.... Θα σταθώ όμως Βασιλάκη μου στο γεγονός ότι η μαμά σου σε όλη τη διαδρομή έκλαιγε με λυγμούς...

<<Σας παρακαλώ βοήθηστε το παλικάρι μου, δεν θέλω να πεθάνει!!!>>

<<Σας παρακαλώ βοήθηστε το παλικάρι μου, δεν θέλω να πεθάνει!!!>>

<<Σας παρακαλώ βοήθηστε το παλικάρι μου, δεν θέλω να πεθάνει!!!>>

Σε χρόνο ρεκόρ φτάσαμε στο νοσοκομείο λοιπόν... Η γιατρός που μας υποδέχθηκε μας προώθησε κατά προτεραιότητα στα επείγοντα γιατί ήταν θέμα λεπτών να περάσεις στην αιωνιότητα Βασιλάκη μου... στα 41 σου χρόνια!!!!

Ξεκινά ο αγώνας των γιατρών, δεν κάθησα να δώ.. βγήκα έξω και μόλις που έφτασε ο μπαμπάς σου..... Η φωνή του μου ράγιζε την ψυχή...

<<Το παλικάρι μου θα ζήσει; Εδώ και 25 χρόνια παλεύουμε με αυτόν τον ΔΙΑΒΟΛΟ!!! Όταν θέλει τη δόση του γίνεται επιθετικός, χτυπάει τη μητέρα του, σπάει τα πάντα μέσα στο σπίτι....Είναι το παιδάκι μου όμως δεν θέλω να τον χάσω!!!>>

Με τσάκισε Βασιλάκη!!!

Φεύγοντας, μ'ακούμπησε στον ώμο και μου είπε :

<<Σας ευχαριστώ, ο θεός να σας δίνει δύναμη παιδιά!!!>>

Βασιλάκη γύρνα τώρα που άκουσες τα λόγια μου αυτά, κοίτα στα μάτια τους γονείς σου όσο ακόμη είναι νέοι.....Δεν θα ήθελες ποτέ στο μέλλον να τους δεις σε αυτή την κατάσταση...

-- Μην ακουλουθήσεις ποτέ αυτή την εκδοχή...

-- Μην πλησιάσεις ποτέ τα στέκια που πουλάνε θάνατο...

-- Τα ναρκωτικά ΔΕΝ είναι μαγκιά, δεν σε απαλλάσουν από τα προβλήματα...

-- Τα ναρκωτικά θα σε οδηγήσουν από την απόλυτη εξαθλίωση & τον εξευτελισμό στο θάνατο με συνοπτικές διαδικασίες!!!

Η ζωή είναι ωραία!!!

Σάκης Καρακατσάνης

Διασώστης ΕΚΑΒ

Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής

Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση:

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.