ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δεν ξεχνάμε τις 17 γυναίκες που χάσαμε το 2021

Δεκαεπτά γυναίκες δεν είναι πλέον μαζί μας. Έχασαν τη ζωή τους το 2021 από πρώην και νυν συζύγους και συντρόφους που κάποτε εμπιστεύτηκαν.

Δεν ξεχνάμε τις 17 γυναίκες που χάσαμε το 2021

Αφήνουμε πίσω μας μία από τις χειρότερες χρονιές, καθώς το 2021 βάφτηκε με το αίμα 17 γυναικών που δεν είναι πλέον μαζί μας. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε τη Βασιλική, την Κωσταντίνα, την Κάρολαϊν, την κυρία Ελένη, τη Γαρυφαλλιά, την Αννίσα, τη Μαρία, τη Σταυρούλα, τη Μόνικα, τη Δώρα, τη Νεκταρία, τη Τζιεβρέ, την Αλεξάνδρα και όλες τις γυναίκες των οποίων το όνομα δεν έγινε γνωστό. Κορίτσια και γυναίκες που δολοφονήθηκαν ανθρώπους που οι ίδιες κάποτε εμπιστεύτηκαν.

Ο μηχανισμός προστασίας των γυναικών (και κάθε ανθρώπου) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ο ρόλος της Αστυνομίας που στην περίπτωση της Αννίσα την άφησε απροστάτευτη, το νομοθετικό πλαίσιο, η νοοτροπία της κοινωνίας και κυρίως το μέγιστο ζήτημα της ψυχικής υγείας στη χώρα μας, είναι ζητήματα που καίνε. Η δική μας ομάδα θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά της στα παιδιά των γυναικών, στην οικογένειά τους και στους φίλους τους.

Το ιστορικό μιας απάνθρωπης χρονιάς:

17/1/2021 Χανιά

Στις 17 Ιανουαρίου η 54χρονη Βασιλική βρίσκεται νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στα Μεσκλά Χανίων. Δράστης ο 48χρονος Νορβηγός σύντροφός της με 14 μαχαιριές. Ο ίδιος φέρεται να τηλεφώνησε την ανήλικη κόρη της γυναίκας και της είπε «σκότωσα τη μάνα σου». Ύστερα από μέρες που η Αστυνομία τον αναζητούσε, τον βρήκαν το μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος. Είχε φτάσει με αυτό έως το Ηράκλειο όταν διέφυγε από τα Χανιά.

5/4/2021 Μακρινίτσα

Στις 5 Απριλίου, η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδερφός της βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα από τον 32χρονο πρώην σύζυγό της, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους. Στον δράστη είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα που τα παραβίασε, εισέβαλλε στο σπίτι και σκότωσε δύο ανθρώπους. Άφησε το παιδί τους, 2.5 ετών ορφανό γιατί «ζήλευε». Οι γονείς της κοπέλας, στους οποίους ανατέθηκε η επιμέλεια του παιδιού της Κωσταντίνας έχουν ζητήσει επίσημα να αλλάξει το επίθετο του. Η κοπέλα είχε πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευθεί από τον δολοφόνο της.

11/5/2021 Γλυκά Νερά

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου, από τον 32χρονο σύζυγό της μπροστά στο βρέφος τους και παράλληλα η δολοφονία του σκύλου τους, της Ρόξυ σόκαρε την ελληνική κοινωνία. Ο δράστης είχε την ψυχραιμία να υποδύεται τον συντετριμμένο σύζυγο στις κάμερες, να αγκαλιάζει το παιδί, αλλά και τη μητέρα της Κάρολαϊν στο μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας. Μετά από πιέσεις της Αστυνομίας, ο πιλότος που είχε συνάψει σχέση με την Κάρολαϊν όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών, ανήλικη, τελικά την δολοφόνησε και μάλιστα έχοντας σχεδιάσει το «τέλειο έγκλημα». Τον πρόδωσε το smart watch που φορούσε η κοπέλα.

3/6/2021 Αγία Βαρβάρα

Μετά από χρόνια κακοποίησης, η 64χρονη Ελένη στις 3 Ιουνίου δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει 75χρονο σύζυγό της. Εντοπίστηκε αιμόφυρτη έξω από το πατρικό της στην Αγία Βαρβάρα. Ο πρώην σύζυγός της παρουσιάστηκε στην Αστυνομία συνοδεία του δικηγόρου του και ομολόγησε την πράξη του. Η κυρίας Ελένη ήταν μητέρα και γιαγιά.

16/7/2021 Φολέγανδρος

Μετά από έναν απλό τσακωμό για αστεία αφορμή η 26χρονη Γαρυφαλλιά, αφού πρώτα κακοποιήθηκε βάναυσα, δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο. Ο 30χρονος την έσπρωξε στα βράχια και την άφησε να πνιγεί όσο ακόμα εκείνη ζούσε. «Ήταν η κακιά στιγμή, χάλασε η φάση» φέρεται να είπε αρχικά ο δράστης. Όλα ξεκίνησαν όταν η κοπέλα τον κατηγόρησε ότι έχασε τον δρόμο καθώς οδηγούσαν.

Η μητέρα του νεαρού κοριτσιού είχε δηλώσει τότε: «Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγος μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος την αφαίρεσε τη ζωή με αυτό τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους. Θα συνεχίσουμε την ζωή μας με την ελπίδα να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά: Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μην το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες».

30/7/2021 Δάφνη

Στις 30 Ιουλίου, η 31χρονη Αννίσα στη Δάφνη δολοφονήθηκε από τον 40 χρονο σύζυγό της ο οποίος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Το ζευγάρι είχε συχνά προστριβές. Ένοικος της πολυκατοικίας είχε καλέσει, με δικό της κίνδυνο, την Αστυνομία στις 11 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν δηλαδή καταγγέλοντας περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το όποιο ευτυχώς είχε αναρτήσει και σε λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν. Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι. Σας κάλεσα ενώ είχα θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όταν την σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανά κανάλι για να σας φωνάξουν». Οι Αστυνομικοί που έφτασαν στο συμβάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα . Το περιστατικό υπογράμμισε τη σημασία που έχει η παρέμβαση των Αρχών, ιδίως όταν ένας απλός πολίτης αναλαμβάνει την ευθύνη της καταγγελίας με δικό της/του κίνδυνο.

3/8/2021 Λάρισα

Με οκτώ σφαίρες δολοφονήθηκε η 43χρονη Μαρία, μητέρα τριών παιδιών από τον εν διαστάσει 54χρονο σύζυγό της στις 3 Αυγούστου. Το άγριο έγκλημα συνέβη στη Σωτηρίτσα, στα παράλια του νομού. Η γυναίκα είχε μετακομίσει από την Αθήνα στο χωριό έξι μήνες πριν προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα της να δουλέψουν την ταβέρνα του αδερφού της, που ήταν άρρωστος. Ο δράστης εισέβαλλε στο μαγαζί και δολοφόνησε την κοπέλα εν ψυχρώ επειδή ήθελε να χωρίσουν. Ο συνήγορος του δολοφόνου υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα και ακολουθεί αντικαταθλιπτική αγωγή, ενώ για τις συνθήκες του εγκλήματος ανέφερε πως ο εντολέας του φέρεται να θόλωσε». Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» ο δολοφόνος ηχογράφησε τη στιγμή της δολοφονίας- ηχογράφησε τους διαλόγους και τους πυροβολισμούς. Επίσης, είχε νόμιμη άδεια για το όπλο με το οποίο τέλεσε τη δολοφονία.

8/8/2021 Ρέθυμνο

Μπροστά σε έντρομους τουρίστες δολοφονήθηκε η 47χρονη Σταυρούλα, μητέρα δύο παιδιών από καραμπίνα από 48χρονο άνδρα στις 3 Αυγούστου στον Πάνορμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο την ώρα που εργαζόταν. O δράστης μπήκε στο μαγαζί της και την πυροβόλησε πισώπλατα. Έπειτα, βρέθηκε σε κοντινή απόσταση αιμόφυρτος έχοντας αυτοτραυματιστεί σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και έπειτα από μέρες κατέληξε. Η γυναίκα είχε καταγγείλει στο παρελθόν στην Αστυνομία ότι δεχόταν απειλές από τον δράστη.

23/8/21 Θεσσαλονίκη

«Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις» φέρεται να ήταν η τελευταία φράση της 55χρονης γυναίκας με καταγωγή από την Γεωργία πριν τη δολοφονία. Δράστης και πάλι ο σύντροφος της. Η γυναίκα δολοφονήθηκε με μαχαίρι μέσα στο διαμέρισμά της στις 23 Αυγούστου. Περίοικοι είδαν τον δράστη να φεύγει από την πολυκατοικία με αιματοβαμμένα ρούχα. Η γυναίκα τον είχε καταγγείλει για εξύβριση στην Αστυνομία στις 8 Αυγούστου και στις 10 Αυγούστου χωρίς να κατορθώσει να σώσει τελικά τη ζωή της.

1/9/2021 Κυπαρισσία

Η σορός της 42χρονης Μόνικα Γκιους βρέθηκε στην Κυπαρισσία της 1η Σεπτεμβρίου και είχε καλυφθεί από τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού που διέμενε. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τον περασμένο Μάιο από την αδερφή της. Ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, τόσο από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, όσο και από τον 39χρονο σύντροφο της, ο οποίος τελικά συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στην Ολλανδία. Η σορός ανακαλύφθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρατήρησε διαφορά χρώματος στο τσιμέντο της αυλής της οικίας που διέμεναν, το σημείο που την είχε θάψει και την είχε τσιμεντώσει ο κατηγορούμενος, ενώ από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως την ίδια περίοδο ο σύντροφός της είχε προμηθευτεί τσιμέντο από κατάστημα οικοδομικών υλικών της περιοχής.

Στις φυλακές, ο δολοφόνος της Μόνικας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενό του κι έπειτα βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του.

22/9/2021 Ρόδος

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η 32χρονη Δώρα στη Ρόδο δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό της. Ο 40χρονος είχε ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς, με την πρώην σύζυγό του να έχει ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα. Ύστερα από τον χωρισμό του με τη Δώρα, ο δράστης νοίκιασε αυτοκίνητο και την παρακολουθούσε, σύμφωνα με μαρτυρία της ξαδέρφης της. Η ίδια η Δώρα είχε μιλήσει στην οικογένεια του δράστη για την κακοποιητική συμπεριφορά του. Η οικογένεια του δράστη ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας μετά τη δολοφονία. Εκείνη απάντησε πως «δεν φέρνει πίσω» τη Δώρα. Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά τη δολοφονία αφήνοντας πίσω το σημείωμα «δεν έχει νόημα η ΖΩΗ ΜΟΥ, χωρίς τη μικρή μου».

1/10/21 Αργολίδα

Νεκρή από ασφυξία βρέθηκε 75χρονη γυναίκα στη Βερβερόντα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, μετά από τηλεφώνημα του συζύγου της στις αρχές την 1η Οκτωβρίου. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν και τον ίδιο απαγχονισμένο στο διπλανό δωμάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα έπασχε από Αλτσχάιμερ, σε σημείωμά του έγραφε: «υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου υπέφερε από Αλτσχάιμερ». Σ' ένα έγκλημα το κίνητρο του οποίου φαίνεται να είναι διαφορετικό από τις υπόλοιπες υποθέσεις.

27/10/21 Ιεράπετρα

Στις 27 Οκτωβρίου, η δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας από τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των 4 παιδιών τους στην Ιεράπετρα σόκαρε και πάλι το πανελλήνιο. Ο δράστης χτύπησε πρώτα τη γυναίκα με την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε κι έπειτα την κυνήγησε μέσα στο ξενοδοχείο που εργαζόταν για να τη μαχαιρώσει τελικά 8 φορές. Η γυναίκα είχε πλέον άλλον σύντροφο στη ζωή της.

Η διευθύντρια του ξενοδοχείου στο οποίο εργαζόταν η Νεκταρία είχε δηλώσει στο cretapost: «Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η […], και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει, “Πού είναι η …; Τι της έκανες;” και της απαντά “είχαμε προηγούμενα” και φεύγει».

Αφού δεν κατόρθωσε να διαφύγει με τη μηχανή του που δεν έπαιρνε μπροστά ανέβηκε σε έναν βράχο και απειλούσε να πέσει στη θάλασσα για να επιστρατευτεί τελικά ο γιος της οικογένειας στις διαπραγματεύσεις της Αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη.

28/11/21 Θεσσαλονίκη

Με 23 μαχαιριές σκότωσε την 48χρονη γυναίκα του ένας 49χρονος στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης στις 28 Νοεμβρίου. Ο φέρεται να είπε ότι την σκότωσε επειδή τον απατούσε. Η γυναίκα έφερε χτυπήματα στον θώρακα και τα πόδια. Το ζευγάρι έχει έναν γιο που σπούδαζε σε άλλη πόλη.

6/12/21 Λακωνία

Την 36χρονη γυναίκα του δολοφόνησε στις 6 Δεκεμβρίου 40χρονος αλβανικής καταγωγής στο Βλαχιώτη Λακωνίας, μετά από έντονο καυγά που είχαν και ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους κοιμόντουσαν σε διπλανό δωμάτιο.

9/12/21 Αλεξανδρούπολη

Η 29χρονη Τζεβριέ, μητέρα τριών παιδιών από την περιοχή Άβαντος, έχασε τη ζωή της μετά από έναν ακόμη ξυλοδαρμό από τον 30χρονο σύζυγό της. Έφτασε στο νοσοκομείο με ρήξη ήπατος και σπλήνας, ενώ εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε και covid και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, ενώ υποστήριζε πως είχε πέσει από σκάλα. Ισχυρισμός που δεν δικαιολογούσε τα τραύματα. Ο δράστης δήλωσε πως «δεν θυμάται» ότι τη σκότωσε καθώς τελούσε υπό την επήρεια αλκόολ. Η σορός της κοπέλας οδηγήθηκε στο νεκροταφείο με γυναίκες να κατακλύζουν περιμετρικά το φέρετρό της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία κατά των γυναικών. Η Τζεβριέ είχε συχνά μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα της και έλεγε ότι απλώς είχε χτυπήσει, ενώ ο πατέρας της δήλωσε πως δεν τους είχε μιλήσει ποτέ για το δράμα της.

13/12/21 Θεσσαλονίκη

Ο 56χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την 55χρονη Αλεξάνδρα, την ώρα που έμπαινε σε ζαχαροπλαστείο να αγοράσει ψωμί, το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης και τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης συνελήφθη στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο του εγκλήματος. Αρχικά πληροφορίες ήθελαν και τη μητέρα του δράστη να παίζει ρόλο στην υπόθεση, ισχυρισμοί που δεν επιβεβαιώθηκαν.Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν άντεχε μακριά από την πρώην σύζυγό του, μετά τον χωρισμό τους πριν από τέσσερα χρόνια και είχε τυφλωθεί από τη ζήλια.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.