Εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, παρόλο που δεν κρατούσε πάντα τον πρώτο γυναικείο ρόλο. Ήταν μία από τις συνεσταλμένες ανιψιές της Γεωργίας Βασιλειάδου στη «Θεία από το Σικάγο» αλλά και η καπάτσα σύζυγος του Ντίνου Ηλιόπουλου στο «Η κυρία του κυρίου». Η Γκέλυ Μαυροπούλου ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνιδας, της οποίας ο θάνατος αφήνει αναμφισβήτητα το ελληνικό θέατρο φτωχότερο.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνιδας, της οποίας ο θάνατος αφήνει αναμφισβήτητα το ελληνικό θέατρο φτωχότερο.

«Βαρύ πένθος σήμερα για το καλλιτεχνικό μας χώρο τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος, που άφησε εποχή, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδιές μας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Σπύρος Μπιμπίλας για την κομψή και γοητευτική ηθοποιό.

«Οι γονείς μου με προόριζαν για ιδιαιτέρα του Προέδρου στην Βουλής…» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της, μιας και δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για θέατρο και σινεμά. Η ζωή βέβαια, ή μάλλον ο Τσιφόρος είχε διαφορετική γνώμη, μιας και επελέγη για μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η συμμετοχή της δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα γκρο πλαν!

Η ζωή βέβαια, ή μάλλον ο Τσιφόρος είχε διαφορετική γνώμη, μιας και επελέγη για μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η συμμετοχή της δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα γκρο πλαν!

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1953 στην ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» ενώ ακολούθησαν ρόλοι σε 40 ταινίες! Μάλιστα είναι και η ηθοποιός που λάνσαρε το ροκ εντ ρολ στον ελληνικό κινηματογράφο, μιας και είναι η πρώτη που το χόρεψε στην ταινία «Η Θεία από το Σικάγο». Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση, έγινε το 1981 στην ταινία «17 σφαίρες για έναν άγγελο» των Φώσκολου- Βουγιουκλάκη.

«Όταν συνεργαζόμασταν οι δυο μας με Λαμπέτη και Χορν, αισθάνθηκα για πρώτη φορά στην ζωή μου…ζήλεια!» είχε πει για την Έλλη Λαμπέτη, ενώ δεν είχε διστάσει να αποκαλύψει ότι δεν της άρεσε το θέατρο και κάθε φορά παρακαλούσε να μην έρθουν θεατές ώστε να ματαιωθεί η παράσταση. «Το ίδιο ευχόταν και ο Χορν», είχε πει. Όσο για τα προσωπικά της, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό, με τον οποίο βέβαια χώρισαν, παρά τον θυελλώδη τους έρωτα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS