Το μνημείο Stonehenge της Αγγλίας, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό λόγω κορονοϊού, μάς προσκαλεί να δούμε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα σε live μετάδοση, το Σαββατο 20 Ιουνίου.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το Stonehenge που βρίσκεται στην κομητεία Wiltshire της Αγγλίας. Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε την Εποχή του Χαλκού, ανάμεσα στα 2500- 2000 χρόνια π.Χ. Το όνομα Stonehenge, προέρχεται από τις αρχαίες αγγλικές λέξεις «Stanhen gist», που σημαίνουν «κρεμαστοί λίθοι» και έδωσαν το όνομά τους σε μια ολόκληρη κατηγορία μνημείων γνωστών ως «henges», δηλαδή κυκλικές ή οβάλ σχήματος περιοχές με διακριτά χαρακτηριστικά τους το κυκλικό ανάχωμα και την τάφρο που το περιβάλλει. Το Stonehenge χρίστηκε ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO, το 1986.

Το μνημείο παραμένει κλειστό τους τελευταίους μήνες, όπως όλα άλλωστε, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Όμως, ο φιλανθρωπικός οργανισμός «English Heritage», ανέλαβε την πρωτοβουλία του να πραγματοποιήσει μία live μετάδοση, την ώρα του ηλιοβασιλέματος στο μνημείο – μια εμπειρία σίγουρα μαγευτική!

Ο Nichola Tasker, διευθυντής του Stonehenge, δήλωσε: «Έχουμε κάνει μία αναλυτική διερεύνηση σχετικά με το αν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε με ασφάλεια και να διοργανώσουμε την εκδήλωση όπως συνήθως, αλλά δυστυχώς στο τέλος, πιστεύουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τη ματαιώσουμε. Ελπίζουμε ότι η live μετάδοση θα προσφέρει μια εναλλακτική ευκαιρία σε άτομα που βρίσκονται κοντά αλλά και μακριά να συνδεθούν με αυτό το πνευματικό μέρος σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους τον επόμενο χρόνο.»

Επομένως,  σε όποια χώρα κι αν βρισκόμαστε, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το μαγευτικό αυτό θέαμα μέσω Facebook και να συνδεθούμε πνευματικά με το ιστορικό μνημείο από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

 

Δείτε μερικές πληροφορίες για το ιστορικό μνημείο

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS