ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Cho-Cho-San: Ένα πολυ-ασιατικό εστιατόριο, μας τραβά για ένα γαστριμαργικό ταξίδι στα βόρεια

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το νέο spicy καμάρι του Cho-Cho-San. Σούσι με πουρέ σολομού και από πάνω ξεροψημένο κανταΐφι.

Cho-Cho-San: Ένα πολυ-ασιατικό εστιατόριο, μας τραβά για ένα γαστριμαργικό ταξίδι στα βόρεια

Έτσι και μάθεις να λες το όνομά του, αυτό θα τριγυρίζει στο κεφάλι σου για ώρες ή και μέρες. Το Cho-Cho-San (τσο-τσο-σαν) είναι μια σχετικά νέα άφιξη στη Δροσιά και πίσω του κρύβεται μια δραστήρια και πολυτάλαντη γυναίκα με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση. Το Cho-Cho-San είναι ιαπωνικό και αγγλιστί θα το βρεις ως Madam Butterfly. Εμπνευστής, δημιουργός και ιδιοκτήτρια, η Αθανασία Τσουκνίδα, την οποία γνωρίσαμε όταν αποφασίσαμε να "περάσουμε από κόσκινο" τις γεύσεις για τις οποίες ακούγαμε εδώ και καιρό.

Cho-Cho-San: Ένα πολυ-ασιατικό εστιατόριο, μας τραβά για ένα γαστριμαργικό ταξίδι στα βόρεια
Φωτογραφία: Cho-Cho-San

Στο κέντρο της Δροσιάς, στην οδό Στρ. Πετρίτη & Πευκών, βρίσκεται ένας ζεστός χώρος με fusion διακόσμηση και τον τέλειο φωτισμό για να συγκεντρωθείς στα βασικά, δηλαδή στα πιάτα σου. Αν και ζηλέψαμε την αυλή, ο Αρνιακός είχε προειδοποιήσει για τις χαμηλές θερμοκρασίες του Νοεμβρίου και το εσωτερικό του Cho-Cho-San ήταν μονόδρομος. Με το μάτι μου να πέφτει στις καρέκλες (σπίτι μου θα ήταν μούρλια), η διακόσμηση του πολυ-ασιατικού ήταν μίνιμαλ, με κυρίαρχο το ξύλο και το λευκό χρώμα. Μια σκάλα οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο το οποίο φιλοξενεί και άλλα τραπέζια. Στην υποδοχή το χαμογελαστό προσωπικό μας κέρδισε αμέσως. Tip: Φροντίστε να κλείσετε τραπέζι πριν πάτε, κάποιες μέρες δεν υπάρχει τραπέζι ούτε για δείγμα.

Φωτογραφία: Cho-Cho-San
Φωτογραφία: Cho-Cho-San

Και πάμε στα βασικά, Ο κατάλογος πλούσιος με πιάτα που δοκίμασε στα ταξίδια της η Αθανασία και πειραματισμούς του σεφ, από την Άπω Ανατολή μέχρι την Κίνα. Σούσι και κοκτέιλς, είναι must. Καθόλου δεν αντισταθήκαμε στον ολόφρεσκο τόνο και τον χειρουργικά κομμένο σολομό. Ούτε στην καυτερή atsui σούπα, που νιώσαμε να καίει το είναι μας.

Φωτογραφία: Cho-Cho-San
Φωτογραφία: Cho-Cho-San
Φωτογραφία: Cho-Cho-San

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το νέο spicy καμάρι του Cho-Cho-San. Σούσι με πουρέ σολομού και από πάνω ξεροψημένο κανταΐφι. Η προσπάθεια να επιδείξουμε λίγη αυτοσυγκράτηση έπεσε στο κενό και τα τσόπστικ πήραν φωτιά δουλεύντας υπερωρίες. Και όσο εμείς δίναμε ντροπιαστικές μάχες αδειάζοντας τα -εκπληκτικά- σερβίτσια, η Αθανασία Τσουκνίδα μάς εκμυστηρευόταν τις γαστριμαργικές περιπλανήσεις της στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Φωτογραφία: Cho-Cho-San
Φωτογραφία: Cho-Cho-San
Φωτογραφία: Cho-Cho-San
Φωτογραφία: Cho-Cho-San

Και επειδή στο Cho-Cho-San, το φαγητό είναι εμπειρία, λίγο πριν αποχωρήσουμε ο σεφ μας έφερε να δοκιμάσουμε ένα πιάτο πάνω στο οποίο πειραματίζεται. Τρυφερό χοιρινό με με κρούστα, κάρυ και ασιατικό αρωματικό ρύζι. Ποίημα. Κάπως έτσι τελείωσε η βραδιά και η περιπλάνησή μας στην ασιατική κουζίνα. Ζητούμε ένα Cho-Cho-San και στο κέντρο της Αθήνας.

Cho-Cho-San Στρ. Πετρίτη & Πευκών, Δροσιά

Facebook page

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.