Η αμερικανική εταιρεία Pantone, σε συνέχεια ενός θεσμού που έχει ξεκινήσει από το 2000, ανακοίνωσε το κορυφαίο χρώμα για το 2020: είναι το Classic Blue ή Pantone 19-4052, όπως είναι ο κωδικός του στο χρωματολόγιό της. Όπως χαρακτηρίστηκε από το ίδιο το brand, επιλέχθηκε ως μια «καθησυχαστική παρουσία που εμπνέει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και επικοινωνία. [...] Ένα παγκοσμίως αγαπημένο χρώμα που αγκαλιάζουν όλοι».

Ενώ το χρώμα του 2019 είναι το κοραλί ή Living Coral, «που εμπνέει ζωή», η απόχρωση της επόμενης χρονιάς λειτουργεί σαν «καταφύγιο», φέρνοντας μια αίσθηση «ειρήνης και γαλήνης στο ανθρώπινο πνεύμα» όπως σχολιάζει η Pantone. Άλλα οφέλη που φαίνεται να έχει το μπλε είναι η βελτίωση της συγκέντρωσης, της εστίασης του μυαλού μας, ένα ζητούμενο ιδιαίτερα πολύτιμο στην εποχή της ραγδαίας ταχύτητας της τεχνολογίας.

«Παραπέμποντας στον αχανή και απέραντο βραδινό ουρανό, αυτό το χρώμα μας παρακινεί να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές και να επεκτείνουμε τη σκέψη μας: μας προκαλεί να σκεφτούμε πιο βαθιά, να εμπλουτίσουμε την προοπτική μας και να ανοίξουμε τον δίαυλο της επικοινωνίας» όπως εξήγησε η Leatrice Eiseman, executive director του ιδρύματος Pantone Color Institute.

Η Eiseman πρόσθεσε ότι «ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί εμπιστοσύνη και πίστη. Αυτή η σταθερότητα εκφράζεται από την απόχρωση Pantone 19-4052 Classic Blue, στην οποία μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε».

Η Pantone ιδρύθηκε στη δεκαετία του ‘50 στη Νέα Υόρκη και τα τελευταία είκοσι χρόνια επιλέγει το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με «ό,τι συμβαίνει στον πολιτισμό μας παγκοσμίως την εκάστοτε στιγμή». Το κλασικό μπλε, της επόμενης χρονιάς, επιστρατεύεται διαχρονικά στη μόδα, τη διακόσμηση και το graphic design.

Δείτε παρακάτω ένα nail salon στο Λος Άντζελες, το Color Camp, που έχει στηρίξει τη διακόσμησή του στο κλασικό μπλε:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε το σποτ της Pantone για το Χρώμα του 2020:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS