Ελλάδα, δεκαετία του 1960. Μία μεσοαστική οικογένεια ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον με εφόδια τη «δύναμη» που της δίνει η συνεχώς αναπτυσσόμενη χώρα μας, αλλά και τα προσωπικά της όνειρα. Είναι η οικογένεια Αντωνοπούλου με πρωταγωνιστή τον μικρό γιο τους Άγγελο, ο οποίος αφηγείται τόσο την δική του ζωή όσο και τη ζωή ολόκληρης της Ελλάδας. 

Με αφορμή την έλευση της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, αλλά και την τεχνολογία που όλο και αναπτύσσεται, αλλάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα των Ελλήνων, η πορεία μίας ολόκληρης χώρας ξετυλίσσεται μπροστά στα μάτια του θεατή με πολύ χιούμορ και ακόμα περισσοτερη ειλικρίνεια. 

Οι Αντωνόπουλοι κουβαλούν όλα τα κλισέ της εποχής τους. Έχουν μετακομίσει από τη Μεσσηνία σε ένα άνετο διαμέρισμα της Αθήνας, αγόρασαν τηλεόραση, πλυντήριο, εντυπωσιάζονται από τις διαρκείς αλλαγές στη ζωή τους, ονειρεύονται ένα αύριο πιο πλούσιο και πιο βολικό. Γοητεύονται από τους ξένους, είναι ενθουσιώδεις, καλοσυνάτοι, φιλόξενοι και λιγάκι αγαθοί. Είναι συντηρητικοί μα παράλληλα κοιτούν τον κόσμο με μία φρέσκια, πάρα πολύ σύγχρονη ματιά.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη στον ρόλο της μητέρας της οικογένειας και ο Μελέτης Ηλίας στο ρόλο του πάτερ φαμίλια δίνουν ένα μικρό ρεσιτάλ ερμηνείας ήδη από το τρέιλερ της σειράς, η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Στο παρακάτω απόσπασμα βλέπουμε την άφιξη των συγγενών της οικογένειας από το Παρίσι με ένα τελείως νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, μηχάνημα. Ένα μπλέντερ. 

Σπαρταριστοί διάλογοι και ένα κλίμα που σε μεταφέρει αμέσως στα τέλη της δεκαετίας του '60 σα να έχεις μπει σε χρονοκάψουλα.

Δείτε το αστείο απόσπασμα. 

 

TAGS