Ενώ η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει ένα μπαράζ αντιδράσεων όπου άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν στους δρόμους και ζητούν ισότητα και δικαιοσύνη, προστέθηκε ακόμη ένας τρόπος διαμαρτυρίας αυτή τη φορά μέσω του Instagram.   

Την Τρίτη 2 Ιουνίου το Instagram γέμισε από μαύρες εικόνες, αφού οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα για την έξαρση της αστυνομικής βίας και τον ρατσιμό που υφίστανται ακόμα οι άνθρωποι εν έτει 2020.

Πρωτοστάτες σε αυτή την πρωτοβουλία είναι διάσημες προσωπικότητες με εκατομμύρια followers, από τη μουσική βιομηχανία μέχρι τον κινηματογράφο, όπως η Ριάνα, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Σάρα Τζέσικα Παρκέρ, ο Ράιαν Ρέινολντς, η Αριάνα Γκράντε, ο Λεμπρόν Τζέιμς, η Σάρον Στόουν, ο Τζέιμι Φοξ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Τζένιφερ Άνιστον και πολλοί άλλοι ακόμη που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των social media για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και να μιλήσουν για την ανάγκη κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων. 

Διασημότητες, επιχειρήσεις, χιλιάδες χρήστες, γνωστοί και άγνωστοι, αντικαθιστούν τις χαμογελαστές φωτογραφίες τους με μαύρα τετράγωνα σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για την ρατσιστική βία. Το Instagram έχει «μαυρίσει», αφού όλοι μοιράζονται την κατάμαυρη φωτογραφία με το hashtag #blackouttuesday, δείχνοντας την στήριξή τους στο πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αμερική.

Η ιδέα είναι να γεμίσει το newsfeed με μαύρα τετράγωνα, έτσι ώστε οι χρήστες να ασχοληθούν λιγότερο με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να αφιερώσουν χρόνο στην ενημέρωσή τους για το κίνημα Black Lives Matter. Για τον λόγο αυτό πολλοί συνοδεύουν το μαύρο με το ομώνυμο χάσταγκ, παραπέμποντας στην θεματική για ίσα δικαιώματα και μάχη κατά του ρατσισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δείτε περισσότερα σχετικά με την #BlackoutTuesday

 

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS