ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπισκότα βρώμης με μέλι χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο: Καταναλώστε άφοβα

Πες αντίο στο επεξεργασμένο αλεύρι για πάντα.

Μπισκότα βρώμης με μέλι χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο: Καταναλώστε άφοβα

Υλικά

· Βρώμη 300γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)

· 1 ώριμη μπανάνα κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)

· 80γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)

· 20γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)

· 150γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150γρ. chocholate chips (μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες)

· Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι

· 1 βανίλια

· 1 κουταλάκι σόδα

· 1 κουταλάκι μπέικιν

· λίγη κανέλα

Εκτέλεση

1. Πρώτα πολτοποιείτε το φρούτο που έχετε επιλέξει (μπανάνα ή μήλο).

2. Μετά, αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.

3. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα.

4. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο,το μελι,το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.

5. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα,τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.

6. Άφου ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά-σιγά τη βρώμη και παράλληλα, σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού. (Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζι με την μία.)

7. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταια φορά.

8. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις «πατάτε» με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο (Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή).

9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

10. Τα αφήνετε να κρυώσουn και καταναλώνετε άφοβα.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής:

Πηγή συνταγής: mbike.gr

Πηγή βίντεο: DownTown Magazine

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία