ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας

Ημέρα Μπισκότου: τη γιορτάζουμε με την πιο λαχταριστή συνταγή.Αν δεν τα δοκιμάσεις δεν ξέρεις τι χάνεις.

Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

  • Για το τελείωμα του πιάτου

    • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

    • 140 γρ. κουβερτούρα 70%

    • 40 γρ. ηλιέλαιο

    • 225 γρ. μπισκότα

    • κρέμα πραλίνας

  • Για την κρέμα πραλίνας

    • 30 γρ. ζάχαρη

    • 20 γρ. νερό

    • 1 κρόκο αυγού

    • 60 γρ. κρέμα γάλακτος

    • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού

    • 5 γρ. ζελατίνη

    • 140 γρ. σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τελείωμα του πιάτου

Στρώνουμε την κρέμα πραλίνας ανάμεσα από δύο κομμάτια μπισκότου και τα κλείνουμε σαν "sandwich". Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Σ’ ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Βουτάμε διαδοχικά τα παγωμένα sandwich στη σοκολάτα, φροντίζοντας να επικαλυφθούν καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη, όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα.

Πριν από το σερβίρισμα, θα πρέπει να τ’αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.

Για την κρέμα πραλίνας

Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φτάσει τους 120 C.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.