Το 2015 αποκαλύφθηκε μία τεράστια απάτη, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Η Μπελ Γκίμπσον, μία όμορφη κοπέλα από τη Μελβρούρνη, η οποία κέρδισε εκατομμύρια μέσω του φίντνες μπλογκ της βρέθηκε στο στόχαστρο έπειτα από καταγγελίες ότι ψεύδεται δημοσίως και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο: Λέγοντας ότι πάσχει από τελικό στάδιο του καρκίνου και όχι μόνο.

Επέζησε από τον καρκίνο, εμφράγματα, εγκεφαλικά και μία ανακοπή και όλα αυτά μέσα από την αλλαγή που έκανε στο lifestyle της. Κατάφερε να πείσει το κοινό της, ανάμεσα τους και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας που μάταια αναζητούσαν την ελπίδα, ότι η χημειοθεραπεία ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία είναι ανώφελη και το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να αλλάξουν διατροφή και συνήθειες. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακολούθησαν τις συμβουλές της. Ωστόσο η ιστορία της είχε κενά, τα οποία αντιλήφθηκαν κάποιοι πρώην φίλοι της, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους δημοσιογράφους, Μπο Ντόνελι και Νικ Τοσκάνο. Η ιστορία κίνησε το ενδιαφέρον τους και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ψεμάτων.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακολούθησαν τις συμβουλές της. Ωστόσο η ιστορία της είχε κενά, τα οποία αντιλήφθηκαν κάποιοι πρώην φίλοι της, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους δημοσιογράφους, Μπο Ντόνελι και Νικ Τοσκάνο.

Τελικά, τον Μάρτιο του 2015, η Μπελ παραδέχτηκε στο Αυστραλιανό Women’s Weekly, ότι δεν είχε ποτέ της καρκίνο, ενώ λίγες μέρες μετά, σε τηλεοπτική εμφάνιση, ισχυρίστηκε ότι δύο διαφορετικοί γιατροί επιβεβαίωσαν ότι πάσχει από τη νόσο. Τα γεγονότα αυτά προβλημάτισαν τους ειδικούς, θέτοντας ένα ζήτημα αρκετά σημαντικό: Μήπως η Μπελ δεν λέει απλά ψέματα και πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή;

Τα γεγονότα αυτά προβλημάτισαν τους ειδικούς, θέτοντας ένα ζήτημα αρκετά σημαντικό: Μήπως η Μπελ δεν λέει απλά ψέματα και πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή;

Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν και οι ψευδείς ισχυρισμοί της ότι τα χρήματα που κέρδισε από τη βραβευμένη εφαρμογή της Apple, «The Whole Pantry», θα τα δωρίσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε, και όπως τελικά ανακαλύφθηκε στη συνέχεια, κανένας από τους οργανισμούς αυτούς δεν είχε λάβει τίποτα από τη Γκίμπσον.

Το αστέρι της Μπελ Γκίμπσον, η οποία είναι μητέρα ενός γιου, αρχίζει να καταρρέει και οι αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Τα συμβόλαιά της χάνονται, ενώ η προσωπική ζωή και το παρελθόν της ξεσκονίζονται. Ο αυτιστικός αδερφός της δεν υπάρχει, ή μάλλον υπάρχει αλλά δεν είναι αυτιστικός, ενώ είναι και τρία χρόνια μικρότερη από ότι αρχικά δήλωνε, για τους δικούς της – μάλλον – λόγους. Η διάγνωση περί τεσσάρων μηνών ζωής, όπως είχε αρχικά δηλώσει λόγω του όγκου στον εγκέφαλο και των πολλαπλών μεταστάσεων, δεν ισχύει προφανώς, μιας και ζει και βασιλεύει.

Ο αυτιστικός αδερφός της δεν υπάρχει, ή μάλλον υπάρχει αλλά δεν είναι αυτιστικός, ενώ είναι και τρία χρόνια μικρότερη από ότι αρχικά δήλωνε, για τους δικούς της – μάλλον – λόγους.

Όσο για τις ποινές της, το 2017 της επιβλήθηκε πρόστιμο του ύψους των 40.000 λιρών από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για παραπλάνηση αναγνωστών σχετικά με φιλανθρωπικές δωρεές ενώ τον Μάιο του 2021 οι Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων λόγω αδυναμίας εξόφλησης των χρεών της.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS