ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aυτό είναι το καλύτερο σοκολατένιο κέικ σύμφωνα με τους New York Times

Μπορεί να πιστεύετε ότι το απότελεσμα θα θυμίζει ένα οποιοδήποτε κέικ αλλά η γεύση του θα σας διαψεύσει. 

Aυτό είναι το καλύτερο σοκολατένιο κέικ σύμφωνα με τους New York Times

To κέικ αυτό δεν είναι μόνο πάρα πολύ νόστιμο αλλά και πάρα πολύ εύκολο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, τα ρίχνετε σε μια φόρμα και το ψήνετε. Για το γλάσο, λιώνετε σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύετε με sour cream. Μπορεί να σας φαίνεται ότι το απότελεσμα θα θυμίζει ένα οποιοδήποτε κέικ αλλά η γεύση του θα σας διαψεύσει.

Yλικά

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 115 γρ. άγλυκη σοκολάτα
  • 1 μπάρα ανάλατο βούτυρο, συν λίγο ακόμα για να λαδώσετε τη φόρμα
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο ακόμα για να αλευρώσετε τη φόρμα
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 ½ φλ. sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου
Aυτό είναι το καλύτερο σοκολατένιο κέικ σύμφωνα με τους New York Times
Όταν το κέικ κρυώσει μπορείτε να το γλασάρετε όπως είναι ή να το κόψετε στη μέση ώστε να έχετε δύο στρώματα.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε λαδόκολα στην τελευταία σχάρα ώστε να μαζέψετε οτιδήποτε στάξει από το κέικ που θα ψήνετε στη μεσαία σχάρα. Ανακατέψτε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, την άγλυκη σοκολάτα, το βούτυρο και 1 φλυτζάνι νερό. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Βγάλτε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει λίγο.
  2. Εντωμεταξύ, κοσκινήστε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γάλα και το ξίδι. Λαδώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα 22-23 εκατοστών. (Συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί και να αλευρώσετε και να βουτυρώσετε πολύ καλά τη φόρμα σας. Είναι υγρό κέικ και χρειάζεται να προετοιμάσετε καλά τη φόρμα ώστε να μην κολλήσει).
  3. Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο, χτυπήστε το με σύρμα προσθέτοντας το γάλα και τα αυγά. Σε δόσεις ρίξτε τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε με το σύρμα 1-2 φορές ακόμα ώστε να ανακατευτεί. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να το τρυπήσετε με μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βγάλτε το από τη φόρμα κι αφήστε το να κρυώσει. (Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο οπότε αν υπάρχει κάποιος να σας βοηθήσει θα ήταν καλό). Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
  4. Λιώστε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε με τη sour cream σε δόσεις μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Όταν το κέικ κρυώσει μπορείτε να το γλασάρετε όπως είναι ή να το κόψετε στη μέση ώστε να έχετε δύο στρώματα. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα σας περισσέψει γλάσο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έξτρα σχέδια.

Read Next

06 Σεπ 2025

Η επιστημονική συνταγή για pancakes: Η πιο θρεπτική εκδοχή - χωρίς να χάνει υφή και γεύση

Ολόκληρα σιτηρά κάνουν τα pancakes σου πιο θρεπτικά χωρίς να χαλάει η γεύση - Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σύμφωνα με την επιστήμη;

06 Σεπ 2025

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας προσπαθεί για λίγο ακόμη να μας πείσει πως δεν είναι 'Εξωγήινος'

Τρεις τελευταίες παραστάσεις σε αθηναϊκό έδαφος για την πιο πρόσφατη παράσταση του δημοφιλούς κωμικού.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - γρήγορα και χωρίς μίξερ

Απόλαυσε μικρές μπουκιές γεμάτες άρωμα και νοστιμιά, έτοιμες σε λίγα λεπτά!

05 Σεπ 2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.