ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aυτή η ιδανική, ακίνδυνη διάρκεια που πρέπει να κρατάει ο τσακωμός ενός ζευγαριού

Γιατί δεν υπάρχουν ζευγάρια που να μην τσακώνονται. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπερβαίνουν το χρονικό περιθώριο που προτείνουν οι ειδικοί.

Aυτή η ιδανική, ακίνδυνη διάρκεια που πρέπει να κρατάει ο τσακωμός ενός ζευγαριού

Δεν υπάρχουν ζευγάρια που να μην τσακώνονται για διάφορους λόγους. Και όσο σημαντική είναι η αιτία που προκαλεί έναν τσακωμό, εξίσου το ίδιο είναι και η διάρκειά του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι θεμιτό να ξεκινά και να ολοκληρώνεται ένας καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι σε σχέση. Και αυτό το διάστημα καλό είναι να μην υπερβαίνει τα τρία λεπτά, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται.

Aυτή η ιδανική, ακίνδυνη διάρκεια που πρέπει να κρατάει ο τσακωμός ενός ζευγαριού
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι θεμιτό να ξεκινά και να ολοκληρώνεται ένας καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι σε σχέση.

Κι αν νομίζετε ότι ο χρόνος αυτός δεν φτάνει για να προλάβετε να εκνευριστείτε, να μαλώσετε και να τα ξαναβρείτε, κάνετε μεγάλο λάθος. Η ειδική σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια, Melissa Ferrari, έχει δηλώσει κάτι πολύ ενδιαφέρον:

«Όταν έχουμε μία διαφωνία με το σύντροφό μας, τείνουμε να “φοβίζουμε” ο ένας τον άλλο, υψώνοντας τη φωνή μας ή κάνοντας περίεργες κινήσεις και εκφράσεις στο πρόσωπό μας. Τότε, η αμυγδαλή (μια αμυγδαλωτή περιοχή στον εγκέφαλο) σταματά να λειτουργεί φυσιολογικά. Είτε εγκαταλείπει εντελώς είτε ετοιμάζεται για κανονική μάχη. Αν περάσουν τα τρία λεπτά και εξακολουθείτε να τσακώνεστε, είναι απίθανο να έχετε ένα δίκαιο και για τους δύο αποτέλεσμα».

Αυτή την εξήγηση έδωσε η ίδια για τα τρία λεπτά που παρουσίασε ως «ιδανική διάρκεια τσακωμού» στη HuffPost της Αυστραλίας, τονίζοντας τη σημασία του να είναι το αποτέλεσμα ενός καβγά δίκαιο και για της δύο πλευρές και να μην προσπαθεί ο ένας να βγει από πάνω. Γιατί στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, το ψυχολογικό κόστος θα είναι τεράστιο και για τις δύο πλευρές που εμπλέκονται σε αυτή τη διαφωνία.

Γι΄αυτό την επόμενη φορά,που θα γκρινιάξετε στο σύντροφό σας ή θα του μουτρώσετε, μην ξεχάσετε το "ιδανικό τρίλεπτο".

Με πληροφορίες από το limeandlife.com

Read Next

20 Ιαν 2026

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

20 Ιαν 2026

Λένε πως αυτά είναι τα πιο δημοφιλή bar-restaurants της Αθήνας

Μέρη στα οποία βγαίνουμε για φαγητό και ποτό, για ωραίες μουσικές και εξίσου ωραία ατμόσφαιρα, ταυτόχρονα.

Περισσότερα από

Life

20 Ιαν 2026

Λαχανοντολμάδες χωρίς τύλιγμα: Η viral συνταγή σε μία κατσαρόλα που θα σου λύσει τα χέρια

Αυτούς τους λαχανοντολμάδες μπορούν να τους φτιάξουν όλοι σε χρόνο dt!

20 Ιαν 2026

Winter Proof | 4 απλά βήματα για να "θωρακίσεις" την επιδερμίδα του προσώπου σου στο κρύο

Αν πιστεύεις ότι η θαμπή όψη και η ξηρότητα είναι το αναπόφευκτο τίμημα του χειμώνα, ξανασκέψου το. Το δέρμα σου δεν "υποφέρει" απλώς από το κρύο, αλλά δίνει μια καθημερινή, αόρατη μάχη επιβίωσης ανάμεσα στο εξωτερικό ψύχος και την ξηρή, τεχνητή θέρμανση των εσωτερικών χώρων.

20 Ιαν 2026

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

20 Ιαν 2026

Οι βασικές ασκήσεις για να ρίξεις φυσικά την "κακή" χοληστερίνη

Τι πρέπει να κάνεις για να μειώσεις τη χοληστερόλη και να ενισχύσεις την καρδιοαγγειακή σου υγεία.

20 Ιαν 2026

Τα πιο υγιεινά δημητριακά για τη διατροφή – Και ποιες εναλλακτικές πρέπει να αποφεύγεις

Οι καλύτερες επιλογές δημητριακών που ενισχύουν την υγεία σου και ποια να αφήνεις εκτός της διατροφής σου.

20 Ιαν 2026

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.

20 Ιαν 2026

Το χιόνι επιστρέφει: Πέντε ξεχωριστοί αλπικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη

Το χιόνι επιστρέφει και η χειμερινή σεζόν ξεκινά! Ξεχωριστά χιονοδρομικά στην Ευρώπη μας περιμένουν με πίστες και cosy σαλέ για λευκές μέρες γεμάτες περιπέτεια.

20 Ιαν 2026

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

20 Ιαν 2026

Agrios: Μια χασαποταβέρνα εισβάλλει στα σικ Ιλίσια πεδία

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.