ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αβγά αλά Φλωρεντίν: Η νόστιμη και εύκολη συνταγή που γίνεται συνήθεια

Το αβγό είναι ο πρωταγωνιστής και ξεκουράζεται σε μια φωλιά από σπανάκι που έχει πλούσια γεύση από κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. 

Αβγά αλά Φλωρεντίν: Η νόστιμη και εύκολη συνταγή που γίνεται συνήθεια

Έρχεται λοιπόν εκείνη η στιγμή που δεν σηκώνεσαι εύκολα από το κρεβάτι σου το πρωί. Ειδικά το Σαββατοκύριακο που ενδέχεται να μην σε πιέζει ο χρόνος. Ένα ωραίο πρωινό όμως με είναι λόγος για να αφήσεις το ζεστό σου πάπλωμα. Ένα πρωινό διαφορετικό και ιδιαίτερο. Αυγά αλα φλωρεντίν, που σε απλά ελληνικά σημαίνει αυγά με σπανάκι. Η καταγωγή της συνταγής είναι από τη Φλωρεντία και το βασικό συστατικό της είναι τοσπανάκι. Από εκεί και πέρα οι παραλλαγές είναι πάρα πολλές. Αβγά αλα φλωρεντίν με αυτό τον τρόπο είχα δοκιμάζει σε κάποιες διακοπές ένα καλοκαίρι στην Τοσκάνη. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για πρωινό, για ένα brunch (που είναι της μόδας), αλλά και για να ανοίξει ένα κυριακάτικο μεσημεριανό ή ένα επίσημο δείπνο. Μπορείς να ετοιμάσεις το σπανάκι από το βράδυ και να το αφήσεις σε ένα σουρωτήρι για να βγάλει όλα του τα υγρά και να είναι έτοιμο το πρωί. Το αβγό είναι ο πρωταγωνιστής και ξεκουράζεται σε μια φωλιά από σπανάκι που έχει πλούσια γεύση από κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Εκείνη η στιγμή που θα αγγίζεις με το πιρούνι σου τον κρόκο και εκείνος θα τρέξει και θα δώσει γεύση παντού, είναι ότι πρέπει για να σου δώσει ένα μεγάλο χαμόγελο για να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου.

Υλικά

200γρ φρέσκο σπανάκι (πλυμένο, καλά στεγνωμένο ή παίρνετε το έτοιμο στα σακουλάκια)

2 κουταλιές παρμεζάνα

4 κουταλιες κρέμα γάλακτος

2 αβγό

1 πρέζα μοσχοκάριδο

1 πρέζα πιπέρι

1/2 πρέζα αλάτι

1 κουτάλι λάδι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180C. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι καιαφού προσθέσουμε το λάδι ή το βούτυρο προσθέτουμε το μισό σπανάκι κι λίγο αλάτι. Αφήνουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί καλά και το αποσύρουμε σε ένα σουρωτήρι. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι. Στο τέλος το σπανάκι θα έχει μείνει στο 1/6 τουόγκου του. Αφήνουμε το σπανάκι να έρθει σε θερμοκρασία δωμάτιου και να βγάλει κάποιααπό τα υγρά του.

Σε ένα μπολ ενώνουμε το σπανάκι με την παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.Μοιράζουμε το σπανάκι σε 2 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε μιαφωλιά και μέσα σε αυτή σπάμε προσεχτικά το αβγό. Περιχύνουμε το σπανάκι σε κάθεμπολάκι με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου αν θέλουμε τον κρόκο μελάτο ή για άλλα 4 με 5 λεπτά αν τον θέλουμε σφιχτό.

Tips

• Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή για περισσότερα άτομα σε ένα πυρέξ.

• Είναι πολύ βασικό να έχετε προθερμάνει το φούρνο

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:

Πηγή: livetobake.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.