ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Άσλεϊ Μπάρτι: Αποσύρεται η κορυφαία τενίστρια του κόσμου σε ηλικία 25 ετών

«Δεν έχω τις σωματικές δυνάμεις, τη συναισθηματική θέληση και ό,τι απαιτείται για το κορυφαίο επίπεδο πλέον. Είμαι άδεια.» δήλωσε η τενίστρια.

Άσλεϊ Μπάρτι: Αποσύρεται η κορυφαία τενίστρια του κόσμου σε ηλικία 25 ετών

Με ένα συγκινητικό βίντεο στα social media, η No1 αθλήτρια τένις του κόσμου ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, σε ηλικία μόλις 25 ετών, καθώς δεν έχει ούτε τις «σωματικές δυνάμεις» αλλά ούτε και την «συναισθηματική θέληση» που απαιτεί το κορυφαίο επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει. Προκαλώντας έκπληξη τόσο στον χώρο του αθλητισμού, όσο και τους εκατομμύρια θαυμαστές της, η Άσλεϊ Μπάρτι αποφάσισε να τα παρατήσει, παρόλο που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της και να κυνηγήσει άλλα όνειρα, δίπλα στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Κατακτώντας τίτλους στο Γκραν Σλαμ, το Ρολάν Γκαρός, το Wimbledon και το Αυστραλιανό Όπεν και μετρώντας περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα, η 25χρονη αθλήτρια «αισθάνεται άδεια».

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Αυστραλιανή τενίστρια έχει συγκεντρώσεις πολλές και σημαντικές διακρίσεις, βαδίζοντας προς την κορυφή, που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να μην ξεχάσουμε κάποια στην αναφορά τους. Η Μπάρτι φέρει τον τίτλο της No1 γυναίκας αθλήτριας στην παγκόσμια κατάταξη για 114 συνεχόμενες εβδομάδες, σημειώνοντας ρεκόρ στην ιστορία του WTA Tour, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σερένα Γουίλιαμς, της Στέφι Γκραφ και της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Κατακτώντας τίτλους στο Γκραν Σλαμ, το Ρολάν Γκαρός, το Wimbledon και το Αυστραλιανό Όπεν και μετρώντας περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα, η 25χρονη αθλήτρια «αισθάνεται άδεια» καθώς σπατάλησε υπερβολικά πολύ χρόνο και ενέργεια σε κάτι που αγάπησε αληθινά, όμως τις στέρησε στιγμές με την οικογένεια και του φίλους της.

Έχω δώσει απολύτως τα πάντα σε αυτό το όμορφο άθλημα και είμαι πραγματικά χαρούμενη για αυτό. Για μένα, αυτή είναι η επιτυχία μου.

«Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά, ναι, είναι δύσκολο να το λέω. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη και τόσο έτοιμη. Δεν έχω το σωματικό κίνητρο, τη συναισθηματική θέληση και ό,τι απαιτείται για το κορυφαίο επίπεδο πλέον. Είμαι άδεια. Ξέρω πόση δουλειά χρειάζεται για να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου. Έχω πει πολλές φορές στην ομάδα μου ότι δεν το έχω μέσα μου αυτό πλέον. Σωματικά, δεν έχω κάτι περισσότερο να δώσω. Έχω δώσει απολύτως τα πάντα σε αυτό το όμορφο άθλημα και είμαι πραγματικά χαρούμενη για αυτό. Για μένα, αυτή είναι η επιτυχία μου» είπε συγκινημένη, μιλώντας στην συναθλήτρια της Κάσι Ντελάκουα, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Το Wimbledon πέρυσι με άλλαξε πολύ σαν άνθρωπο και σαν αθλήτρια. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά όλη του ζωή για έναν στόχο… Το ότι μπόρεσα να κατακτήσω το Wimbledon, που ήταν το απόλυτο όνειρό μου στο τένις, άλλαξε την οπτική μου» ανέφερε εξηγώντας έναν από τους λόγους της απόφασης της. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως έχει πολλά ακόμα όνειρα να πραγματοποιήσει, τα οποία βρίσκονται μακριά από τις ρακέτες της. «Ξέρω ότι ο κόσμος μπορεί να μην το καταλάβει, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Γιατί έχω τόσα πολλά όνειρα που Θέλω να κυνηγήσω, που δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα το να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, να λείπω από την οικογένεια, τους φίλους και το σπίτι μου, όπου πάντα ήθελα να είμαι».

Με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να τερματίσει τον διαρκή αγώνα για μια καλύτερη απόδοση, όμως ήρθε η στιγμή να απολαύσει την αίγλη της νεότητας της.«Είναι τρομακτικό. Ήταν δύσκολο, αλλά είναι σωστό για μένα. Αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να απολαύσω την επόμενη φάση της ζωής μου, όχι ως αθλήτρια» κατέληξε η Μπάρτι.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.