ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από Καναδά μέχρι Χιλή μία παρέα ψήνει με μεράκι στην Ιπποκράτους τα καλύτερα κρέατα του κόσμου

Σε αυτό το νέο στέκι του κέντρου θα φας τις καλύτερες κρεατοφαγικές γεύσεις του πλανήτη.

Από Καναδά μέχρι Χιλή μία παρέα ψήνει με μεράκι στην Ιπποκράτους τα καλύτερα κρέατα του κόσμου

Σε ένα μικρό μαγαζάκι στην Ιπποκράτους, ανάμεσα στις πολυκατοικίες της δεκαετίας του '70 και τους θορύβους του κέντρου, θα φας, σερβιρισμένο πάνω σε έναν απλό, φαρδύ δίσκο πασπαλισμένο με ζουμερή, υπέροχη, μυρωδάτη σάλτσα, μερικά από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου.

Το Salty Pig είναι η νέα άφιξη του κέντρου της πόλης και αποτελεί, επί της ουσίας, το πιο αυθεντικό μάλλον αμερικανικό street food που θα βρει κανείς στην χώρα μας. Η φιλοσοφία του καταστήματος κάνει την όλη ιστορία γύρω από τα λαχταριστά κρέατα που προσφέρει ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό που περιμένει για να δοκιμάσει τις - ήδη- πολυσυζητημένες γεύσεις του. Τα πάντα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου, μέσα σε μία πεντακάθαρη, ανοικτή κουζίνα απ' όπου ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει να ψήνονται τα πλούσια σάντουιτς με ροσμπίφ (σπεσιαλιτέ του Salty Pig), αλλά και οι λεπτές πίτσες σε ξυλόφουρνο, τα αληθινά "diner" μπέργκερ που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι διασχίζεις την route 66 μέσα σε ανοικτή κάντιλακ, μαζί με τα υπέροχα, καλοψημένα, σπιτικά λουκάνικα.

Το Salty Pig όμως έγινε σε τόσο μικρό διάστημα γνωστό μόνο γι' αυτά. Αν το βράδυ στην Ιπποκράτους σε βρει πεινασμένο εδώ θα βρεις πεντανόστιμες σπιτικές πίτες, εκλεκτές σπάλες μαγειρεμένες με τον πιο προσεγμένο τρόπο πάνω σε αργεντίνικο γκριλ, λαχανικά και φυσικά φεσκοκομμένες σαλάτες.

Διάφορες κοπές κρεάτων, σπιτικά λουκάνικα και σαλάμια, φρέσκες πίτες στον ξυλόφουρνο, είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με τις πρώτες ύλες και την εποχή τους. BBQ, Ασάντο, Μπαρμπάκοα, πες το όπως σου αρέσει. Είναι ένα εστιατόριο που σέβεται τα υλικά και σερβίρει ποιοτικό, εύγευστο, αληθινό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.

Από Καναδά μέχρι Χιλή μία παρέα ψήνει με μεράκι στην Ιπποκράτους τα καλύτερα κρέατα του κόσμου
Ένα γευστικό ταξίδι στα καλύτερα κρέατα της Αμερικής, από τον Καναδά μέχρι την Χιλή.

Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα αλλά και την πράξη τoυ Salty Pig είναι ο Δημήτρης Παντελεάκης, ο οποίος έχοντας στις αποσκευές του τις σπουδές του στο Σικάγο, αλλά και μία μεγάλη εμπειρία γευστικών αναζητήσεων και γνώσεων στην τέχνη της μαγειρικής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια για να δώσει ζωή στο «Αλατισμένο Γουρούνι», μαζί με τους συνεταίρετους Φίλιππο Δημόπουλο και Βασίλη Ακριβό.

Τα πράγματα είναι απλά. Για τους λάτρεις του κρέατος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο hot spot στην πόλη για να σταθούν και να δοκιμάσουν σε μία από τις 20 θέσεις του διαφορετικού αυτού για τα ελληνικά δεδομένα diner. Η ωδή στο σωστό, ιδανικά ψημένου κρέατος καλύπτει κάθε γωνιά της αμερικανικής ηπείρου, από άκρη ως άκρη. Η αρχή γίνεται από τον Καναδά και καταλήγει στη Χιλή, με συνδυασμούς από κρέατα, λαχανικά και σπιτικές σάλτσες στα ορίτζιναλ τάκος (€ 3.50), χοιρινή «τραβηχτή» σπάλα (€ 6) που σιτεύει με διάφορα μπαχαρικά προτού μαγειρευτεί –όπως γράφει η συνταγή της Βοστόνης– και μαριναρισμένες μουφουλέτες γεμισμένες με αλλαντικά, τυριά γκρεμολάτα και ελιές, να σερβίρονται με το μέτρο (€ 6/10 εκ.) και να φέρνουν το κλασικό κολατσιό των Ιταλών μεταναστών της Ορλεάνης στην πόλη μας.

Η παρέα του «Αλατισμένου Γουρουνιού» σου προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις:

Αυθεντικά “καπνιστά” κρέατα από την κουζίνα μας. Από βοδινό στήθος, χοιρινές κορτεζίνες και ότι άλλο φανταστούμε, μαγειρεμένα στο ειδικά κατασκευασμένο καπνιστήριο μας.

Με το μέτρο: φρεσκοψημμένο χωριέτικο ψωμί, γεμιστό με όσα ιταλικά αλλαντικά και τυριά μπορεί να χωρέσει. Πολύ καλό για το ματς η την παρέα.

Παραδοσιακό Καναδέζικο φαγητό, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, βοδινή σως και φρέσκο λευκό τυρί, συμπληρωμένα με οτιδήποτε από τραβηχτό χοιρινό, μπέικον & τσένταρ έως πικάντικη σάλσα, ξυνή κρέμα & χαλαπένιος.

Ποικιλία από ζουμερά κρέατα για μεγάλες παρέες.
Σε μία γωνιά της Ιπποκράτους σερβίρεται το καλύτερο κρέας στον κόσμο.
H χαρούμενη ομάδα του «Αλατισμένου Γουρουνιού» στην Ιπποκράτους.

Salty Pig

Ιπποκράτούς 36, Αθήνα 10680

Τηλ: 210.364.7445

Dine In, Take Away, Delivery

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.