ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη: Από τη Λωρραίνη της Γαλλίας μέχρι την Ιαπωνία

Οι ανακαλύψεις των πιο «διαβασμένων».

Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη: Από τη Λωρραίνη της Γαλλίας μέχρι την Ιαπωνία

Προφανώς και το task του τίτλου μπορεί να αναλυθεί από τους πιο εξειδικευμένους κρεατοφάγους του πλανήτη, με κάποιες επιλογές να είναι κάτι περισσότερο από ενδεδειγμένες. Για παράδειγμα, πολλοί θα μιλήσουν για τα ιαπωνικά μοσχάρια. Και αυτό θα βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Κάποιοι, πιο "διαβασμένοι", θα αναφέρουν το όνομα του Alexandre Polmard. Και θα έχουν δίκιο, καθώς το εξαιρετικό κρέας που παράγει η φάρμα της οικογένειάς του στην Λωρραίνη της Γαλλίας - η ράτσα που εκτρέφει λέγεται Ξανθιά της Ακουϊτένης (blonde d' Aquitaine)- σύμφωνα με τους γευσιγνώστες είναι εφάμιλλο του Wagyu και του Black Angus.

Άλλοι πάλι θα μιλήσουν για χοιρινό, με τη λέξη κλειδί εδώ να είναι το Mangalica. Αν ο όρος δεν σου λέει απολύτως τίποτα, μάθε πως αναφερόμαστε σε μία φυλή γουρουνιού με καταγωγή την Ουγγαρία, που όμως προήλθε από τη διασταύρωση της ουγγρικής φυλής χοίρου με τη σέρβικη και εκείνη του ευρωπαϊκού μαύρου χοίρου. Το ζώο στην εμφάνισή του θυμίζει αρκετά πρόβατο, έχοντας παρεμφερές τρίχωμα (άλλοτε λευκό, άλλοτε ξανθό ή ακόμη και καστανό προς κόκκινο), ενώ είναι μεγαλόσωμο και αρκετά στρουμπουλό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.tasty-guide.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.