Είναι νέος. «Σχετικά νέος» όπως ο ίδιος διευκρινίζει, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε τηλεοπτική προεκλογική εμφάνισή του. «Είμαι 47 ετών, ούτε πολύ νέος, ούτε πολύ μεγάλος» λέει. Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Επίθετο βαρύ σαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, σημαντικές σπουδές (πανεπιστήμια Harvard και Stanford, τιμητικές διακρίσεις και έπαθλα) και δεκαετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, εντός και εκτός της χώρας, πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Με την κόρη του Σοφία για ποδήλατο στο δάσος Συγγρού.

Περιμένοντας να δούμε στην πράξη τι σημαίνει η φράση «απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός» που δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας το χρίσμα του 9ου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, παρατηρούμε το στυλ του. Το «εννοιολογικό ύφος» των εμφανίσεων του, επίσημων και casual. Ειδικά στο casual, ο Κυριάκος παίζει δυνατά, διατηρώντας την εικόνα ενός σύγχρονου άντρα «ούτε πολύ νέου, ούτε πολύ μεγάλου» που δεν κομπιάζει να εκφρασθεί, είτε μέσω του κόμπου της γραβάτας του, είτε μέσω ενός ποδηλατικού κολάν.

Στο φαράγγι της Σαμαριάς.

 

 

Το προφίλ του στο Facebook, ένα ακόμα δείγμα ομόχρονης αντίληψης της πραγματικότητας, κατακλύζεται από φωτογραφίες του από την «κανονική» ζωή. Βόλτες με τα τρία παιδιά του, selfie με το ποδηλατικό κράνος, τζόκινγκ φορώντας το κλασικό φλις, συμμετοχή σε μαραθώνιους με το ανάλογο T-shirt, ρακές με τους σύντεκνους την Κρήτη και πουκάμισο χωρίς γραβάτα, επίσκεψη σε θερμοκήπια φορώντας την άσπρη ρόμπα του επιστήμονα -παραπομπή σε ήρωα του CSI-, με στολή μπασκετμπολίστα ή ποδοσφαιρική στολή (σ.σ. δηλώνει Ολυμπιακός και έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις ποδοσφαιρικές μεταφορές στο λόγο του), σε καλοκαιρινές διακοπές στην Τήνο, με μαγιό/βερμούδα και fit σωματοδομή. Έχει επιλέξει να είναι αδύνατος και αυτό του χαρίζει ένα γκελ νεότητας, κάτι που στα σπανίζει στα έδρανα της Βουλής, τα οποία μοιάζουν να βαραίνουν από ανθρώπους που δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους.

 

 

Παραδοσιακά, το dresscode των παιδιών του Κολλεγίου, έχει πολύ συγκεκριμένη δομή. Πουκάμισο, κοστούμι και brogues παπούτσια ή loafer. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρεκκλίνει του προτύπου, επιμένοντας σταθερά στην επιλογή του μπλε (royal blue) χρώματος στα κοστούμια του, τα οποία όλα φέρουν το χαρακτηριστικό χειροποίητο σιρίτι περιμετρικά του πέτου -δείγμα εκλεπτυσμένης προσέγγισης του κλασικισμού. Αυτό που στη γλώσσα των στιλιστών, λέγεται και twisted, δηλαδή καλοδεχούμενα «πειραγμένο» στυλ. 

Φωτο: SOOC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS