Από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει στρέψει το βλέμμα του προς το διάστημα όλα, πλέον, είναι πιθανά να συμβούν ακόμα και εκεί. Γιατί μπορεί στα σημεία του σύμπαντος που έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να φτάσει η ανθρωπότητα να μην υπάρχει πολιτισμός, οργανωμένες κοινωνίες και άλλα όντα, γήινα ή μη, προκειμένου να διαπραχθούν πράξεις εγκληματικής φύσεως, ωστόσο όταν ο άνθρωπος θέλει έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Η ΝASA αυτή τη στιγμή ερευνά μία πολύ ασυνήθιστη υπόθεση σχετικά με την καταγγελία που θέλει την αστροναύτη Αν Μακλέιν να κλέβει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό της πρώην συζύγου της από το διάστημα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η ΝASA αυτή τη στιγμή εξετάζει πώς η Μακλέιν απέκτησε πρόσβαση  στον τραπεζικό λογαριασμό της εν διαστάσει συζύγου της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

H Αν Μακλέιν παραδέχτηκε ότι είχε πρόσβαση στον λογαριασμό από τον ΔΔΣ αλλά αρνείται ότι διέπραξε αξιόποινη πράξη, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Η εν διαστάσει σύζυγός της Σάμερ Γουόρντεν φέρεται ότι υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ενώ στο μεταξύ η Μακλέιν επέστρεψε στη Γη.

Η αστροναύτης δήλωσε στην εφημερίδα, μέσω ενός δικηγόρου, ότι απλώς ήθελε να διασφαλίσει ότι είναι εντάξει τα οικονομικά της οικογένειας και ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί και για την ανατροφή του γιου της Γουόρντεν, τον οποίον μεγάλωναν μαζί προτού χωρίσουν.

Αν τελικά η καταγγελία εναντίον της Μακλέιν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης τότε η υπόθεση της θα δικαστεί στις Η.Π.Α. καθώς είναι Αμερικανίδα υπήκοος. Αντίστοιχα αν ζούσε στην Ευρώπη η υπόθεση της θα είχε εκδικαστεί σε ευρωπαϊκό δικαστήριο. Αυτό προβλέπεται μέχρι στιγμης από την παγκόσμια νομοθεσία σχετικά με πιθανά εγλήματα που πιθανότατα να γίνουν in a galaxy far, far away.

Δεί το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS