Τι ξεχωριστό έχει η ιαπωνική νήσος Οκινάουα, που βρίσκεται στις λεγόμενες μπλε ζώνες του πλανήτη οι οποίες φημίζονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι μόνο για τη μακροζωία αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους; Τα μυστικά των Ιαπώνων για αισιόδοξη, δραστήρια και μακρά ζωή μάς αποκαλύπτονται, μέσα από μια αφήγηση επεξηγηματική και ταυτόχρονα απολαυστική, στο βιβλίο «Ικιγκάι» (εκδ. Πατάκη) των Héctor García και Francesc Miralles. Ένας από τους τίτλους που ξεχωρίσαμε από το βιβλιοπωλείο Public, που αφιερώνει τον Μάρτιο στα βιβλία αυτοβελτίωσης, ελληνικά και ξενόγλωσσα, και μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μέσα από αυτά τον καλύτερο εαυτό μας. Γιατί ποιος μήνας θα ήταν καλύτερος για να ανανεώσουμε τον εαυτό μας και το σπίτι μας, από τον πρώτο της άνοιξης;

Μερικά ακόμα από τα top βιβλία αυτοβελτίωσης που μπορούμε να βρούμε σε ένα από τα 55 καταστήματα Public ή στο public.gr είναι:

Το Δώρο, του Ξενάκη Στέφανου, εκδ. Key Books: Μία σειρά από καθημερινές ιστορίες που σε βοηθάνε να καταλάβεις το Δώρο της ίδιας της ζωής!

Το βιβλίο του Lykke, του Wiking Meik, εκδ. Μίνωας: Μία προσπάθεια κατανόησης του τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στρώσε το κρεβάτι σου, του Raven William Mack, εκδ. Ψυχογιός: Μικρά πράγματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου… ίσως και τον κόσμο.

Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη, της Marie Kondo, εκδ. Κλειδάριθμος: Μάθε τα μυστικά της οργάνωσης με τη μέθοδο KonMari της Γιαπωνέζας σταρ του Netflix!

Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων, Συλλογικό έργο των Κουρέτα Δημήτρη, Γκουτζουρέλα Νίκου και Τέκου Φώτη, εκδ. Αρμός.

You do you: της Sarah Knight (εκδ. Quercus): Η συγγραφέας του best seller, The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k, σου δείχνει πώς να είσαι ο εαυτός σου κόντρα στις προσδοκίες και τα θέλω των άλλων!

Ο μήνας της αυτοβελτίωσης όμως δεν τελειώνει εδώ αλλά συνεχίζεται με πολλές εκδηλώσεις για όλους:

Συζήτηση στο Public Συντάγματος στις 28/3 με αφορμή το βιβλίο «Σπίτι σε Τάξη Ζωή σε Τάξη» (εκδ. Κλειδάριθμος) από την γκουρού της οργάνωσης, Μαρί Κοντό. Ανακαλύψτε το #KonMariGreekChallenge που σας καλεί να αλλάξετε τον χώρο σας και τη ζωή σας σε 5 εβδομάδες!

Ομιλία του Στέφανου Ξενάκη, συγγραφέα του βιβλίου Το Δώρο, με τίτλο: «13 ιστορίες που μπορεί και να σου αλλάξουν τη ζωή», την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «Γονείς στα Θρανία», το Public και το workingmoms.gr σας προσκαλεί σε 2 σεμινάρια με τίτλο: Και εργαζόμενη και μητέρα στις 8/3 με τη Χριστιάνα Γερμανού, (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλο – Ψυχολόγο/Ψυχοθεραπεύτρια) και στις 22/3 με την Αγγελική Καβαλλιεράτου με θέμα Bullying και Social Media.

Workshop στο Public Συντάγματος με αφορμή το βιβλίο «Ποια κρίση μανίτσα μ’» του Ανδρέα Σ. Κωνσταντινίδη (εκδ. Rosili). Ένα διαδραστικό σεμινάριο προσωπικής παρακίνησης, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 19:00.

Σεμινάριο-παρουσίαση του βιβλίου Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; του συγγραφέα και success coach Νικόλα Σμυρνάκη (εκδ. Διόπτρα), στο Public Βόλου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 19.00.

Μπορούμε ακόμα να συντονιστούμε στα social media και στο blog του Public για να μάθουμε χρήσιμες συμβουλές διατροφής και εύκολες και γρήγορες συνταγές από τη συγγραφέα του Souldiet Soulcooking και health coach, Ευαγγελία Ντεμίρη.

Κεντρική φωτό: Brooke Cagle / Unsplash

 

 

TAGS