Ήταν ένα σπάνιο ταλέντο της ρυθμικής γυμναστικής, που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Η «πιο ευλύγιστη γυναίκα της Ρωσίας» ήταν μία ικανή αθλήτρια η οποία συνδύαζε το ταλέντο με το κάλλος. Οι άντρες την είχαν ερωτευτεί, οι γυναίκες τη θαύμαζαν – είχα πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να τη χαζεύω – και εκείνη απλώς παρέμενε αψεγάδιαστη, να εκτελεί με ακρίβεια τις ασκήσεις της και να μαζεύει μετάλλια.

Η Αλίνα Καμπάεβα, σήμερα 37 ετών, γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν από Τάταρο πατέρα και Ρωσίδα μητέρα. Από πολύ μικρή ηλικία, και πιο συγκεκριμένα σε ηλικία τριών ετών, η Αλίνα ήρθε σε επαφή με την ρυθμική γυμναστική, ενώ στην εφηβεία της μετακόμισε με τη μητέρα της στην Ρωσία.

Από πολύ μικρή ηλικία, και πιο συγκεκριμένα σε ηλικία τριών ετών, η Αλίνα ήρθε σε επαφή με την ρυθμική γυμναστική, ενώ στην εφηβεία της μετακόμισε με τη μητέρα της στην Ρωσία.

Το ντεμπούτο της σε διεθνή αγώνα έγινε το 1996 ενώ δύο χρόνια μετά κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Έκτοτε, το άστρο της άρχισε να λάμπει, μιας και όλος ο κόσμος μιλούσε για το ευλύγιστο κορίτσι με την εντυπωσιακή ομορφιά. Το 2000 στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ κατακτά το αργυρό μετάλλιο, ενώ στους επόμενους αγώνες, αυτούς της Αθήνας το 2004, κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου.

Μετά την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, το 2005, καταπιάστηκε με διάφορα πράγματα τα οποία δεν είχαν διάρκεια. Είχε μία πολύ σύντομη καριέρα στο τραγούδι, εργάστηκε για λίγο ως μοντέλο, μέχρι που το 2008, τη χρονιά που η Καμπάεβα εκλέχτηκε βουλευτής με το κόμμα του Πούτιν, οι φήμες περί κρυφής της ερωτικής σχέσης τους άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Είχε μία πολύ σύντομη καριέρα στο τραγούδι, εργάστηκε για λίγο ως μοντέλο, μέχρι που το 2008, τη χρονιά που η Καμπάεβα εκλέχτηκε βουλευτής με το κόμμα του Πούτιν, οι φήμες περί κρυφής της ερωτικής σχέσης τους άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μάλιστα μία ρωσική σκανδαλοθηρική εφημερίδα, αποκάλυψε την ακριβοθώρητη σχέση, γράφοντας ότι ο Πούτιν έχει σχέση με μία πολύ νεότερη γυναίκα, και ότι αναμένεται να ζητήσει διαζύγιο από τη σύζυγό του προκειμένου να την παντρευτεί. Η εφημερίδα μυστηριωδώς έκλεισε μετά από λίγο καιρό, με τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της να επικαλείται οικονομικά προβλήματα!

Οι φήμες οργίασαν, όταν το 2013 ο Πούτιν πήρε τελικά διαζύγιο από τη σύζυγό του Λουντμίλα μητέρα των δύο (γνωστών) παιδιών του. «Μου αρέσουν όλες οι Ρωσίδες» απαντούσε όταν τον ρωτούσαν για την προσωπική του ζωή. Παρόλα αυτά, δύο εμφανίσεις της Καμπάεβα με δαχτυλίδι που έμοιαζε με βέρα, φούντωσαν και πάλι τις φήμες περί σχέσης, με τα tabloids να βγάζουν το ένα πρωτοσέλιδο μετά το άλλο.

Παρόλα αυτά, δύο εμφανίσεις της Καμπάεβα με δαχτυλίδι που έμοιαζε με βέρα, φούντωσαν και πάλι τις φήμες περί σχέσης, με τα tabloids να βγάζουν το ένα πρωτοσέλιδο μετά το άλλο.

Και φτάνουμε στο 2017 όπου η Αλίνα εμφανίζεται με κάποια κιλά παραπάνω γεγονός που επιβεβαιώνει τις φήμες ότι είναι έγκυος στο παιδί του Πούτιν. Έκτοτε, τα ίχνη της χάνονται ενώ οι δημοσιογράφοι την αναζητούν με κάθε μέσο, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Κανείς εξάλλου δεν τα βάζει με τον Πρόεδρο.

Από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, η πρώην αθλήτρια γέννησε δίδυμα και παρέμενε σε κρυφή τοποθεσία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ενδιαφέρον του Τύπου για το πού μπορεί να βρίσκεται μεγάλωνε όλο και περισσότερο, ενώ δύο μήνες πριν, τον Μάιο, το μυστήριο λύθηκε: Η Αλίνα πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση προκειμένου να σταματήσει η έντονη φημολογία γύρω από το όνομά της.

Τουλάχιστον δεν είναι νεκρή όπως πολλοί είχαν αφήσει να εννοηθεί!

Kεντρική φωτογραφία: EPA PHOTO/EFE/JAVIER CEBOLLADA//

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram