ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 6 και 7 Μαΐου θα κλείσεις τραπέζι στη Σπονδή

Στα πλαίσια των γαστρονομικών βραδιών Spondi Michelin Star Dinners.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 6 και 7 Μαΐου θα κλείσεις τραπέζι στη Σπονδή

Το εστιατόριο Σπονδή φιλοξενεί για δύο βραδιές τον Peter Knogl, τον πολυβραβευμένο σεφ του εστιατορίου Le Cheval Blanc στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στις 6 και 7 Μαΐου, ο σεφ μαζί με την ομάδα της Σπονδής δημιουργούν ένα ειδικό μενού 5 πιάτων που αντικατοπτρίζει την βασική του θεωρία: ότι η τέχνη της γαστρονομικής αριστείας έγκειται στον ιδανικό συνδυασμό των συστατικών, διατηρώντας την ουσία των χαρακτηριστικών τους και της γεύσης τους. Οι δημιουργίες του είναι ένα κράμα υψηλής γαλλικής κουζίνας με Μεσογειακές και Ασιατικές επιρροές. Πιστός στο στυλ του αλλά ανοικτός πάντα σε νέες ιδέες, ο τριάστερος σεφ αναζητά την επιδέξια συνύπαρξη συστατικών που προέρχονται από τα καλύτερα προϊόντα που έχει να προσφέρει η φύση.

Ο Peter Knogl φτάνει στην Αθήνα προσκεκλημένος του εστιατορίου Σπονδή στα πλαίσια των γαστρονομικών βραδιών Spondi Michelin Star Dinners που οργανώνει το εστιατόριο κάθε χρόνο με διάσημους σεφ από όλο τον κόσμο.

Γεννημένος το 1968 ο Peter Knogl έχει χαράξει την καριέρα του μέσα σε βραβευμένα εστιατόρια σε Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ελβετία. Από το 2007 είναι ο Chef de Cuisine στο εστιατόριο Le Cheval Blanc, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Les Trois Rois.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 6 και 7 Μαΐου θα κλείσεις τραπέζι στη Σπονδή
Ο Peter Kogl λέει για την δουλειά του: «Η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση: Να διαλέγω προϊόντα υψηλής ποιότητας και να δημιουργώ με αυτά»

Ο Peter Kogl λέει για την δουλειά του: «Η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση: Να διαλέγω προϊόντα υψηλής ποιότητας και να δημιουργώ με αυτά. Η μεγαλύτερή μου χαρά: Να προσφέρω στους φιλοξενούμενούς μου μια κουζίνα γεμάτη σχήματα και χρώματα, γευστική και γεμάτη ήλιο. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση: Τα πιάτα μου να αντικατοπτρίζουν ευεξία».

Το εστιατόριο Σπονδή, ένα γαστρονομικό εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης, υποστηρίζει σταθερά την υψηλή εστίαση στην Αθήνα. Τα Spondi Michelin Star Dinners αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σεφ να γνωρίσουν την γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και για τους καλεσμένους μια νέα εμπειρία γεύσης, για την οποία θα χρειαζόταν να ταξιδεύσουν εκτός συνόρων για να την απολαύσουν. Από την κουζίνα του εστιατορίου έχουν περάσει λαμπερά ονόματα της γαστρονομίας όπως ο Éric Fréchon, o Emmanuel Renaut, ο Pascal Barbot, o Thomas Bühner κλπ

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών γαστρονομικών δείπνων, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να μιλήσουν με τον σεφ.

Για κρατήσεις: 210 7564021 & reservation@spondi.gr

Facebook Spondi

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.