ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 6 και 7 Μαΐου θα κλείσεις τραπέζι στη Σπονδή

Στα πλαίσια των γαστρονομικών βραδιών Spondi Michelin Star Dinners.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 6 και 7 Μαΐου θα κλείσεις τραπέζι στη Σπονδή

Το εστιατόριο Σπονδή φιλοξενεί για δύο βραδιές τον Peter Knogl, τον πολυβραβευμένο σεφ του εστιατορίου Le Cheval Blanc στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στις 6 και 7 Μαΐου, ο σεφ μαζί με την ομάδα της Σπονδής δημιουργούν ένα ειδικό μενού 5 πιάτων που αντικατοπτρίζει την βασική του θεωρία: ότι η τέχνη της γαστρονομικής αριστείας έγκειται στον ιδανικό συνδυασμό των συστατικών, διατηρώντας την ουσία των χαρακτηριστικών τους και της γεύσης τους. Οι δημιουργίες του είναι ένα κράμα υψηλής γαλλικής κουζίνας με Μεσογειακές και Ασιατικές επιρροές. Πιστός στο στυλ του αλλά ανοικτός πάντα σε νέες ιδέες, ο τριάστερος σεφ αναζητά την επιδέξια συνύπαρξη συστατικών που προέρχονται από τα καλύτερα προϊόντα που έχει να προσφέρει η φύση.

Ο Peter Knogl φτάνει στην Αθήνα προσκεκλημένος του εστιατορίου Σπονδή στα πλαίσια των γαστρονομικών βραδιών Spondi Michelin Star Dinners που οργανώνει το εστιατόριο κάθε χρόνο με διάσημους σεφ από όλο τον κόσμο.

Γεννημένος το 1968 ο Peter Knogl έχει χαράξει την καριέρα του μέσα σε βραβευμένα εστιατόρια σε Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ελβετία. Από το 2007 είναι ο Chef de Cuisine στο εστιατόριο Le Cheval Blanc, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Les Trois Rois.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 6 και 7 Μαΐου θα κλείσεις τραπέζι στη Σπονδή
Ο Peter Kogl λέει για την δουλειά του: «Η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση: Να διαλέγω προϊόντα υψηλής ποιότητας και να δημιουργώ με αυτά»

Ο Peter Kogl λέει για την δουλειά του: «Η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση: Να διαλέγω προϊόντα υψηλής ποιότητας και να δημιουργώ με αυτά. Η μεγαλύτερή μου χαρά: Να προσφέρω στους φιλοξενούμενούς μου μια κουζίνα γεμάτη σχήματα και χρώματα, γευστική και γεμάτη ήλιο. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση: Τα πιάτα μου να αντικατοπτρίζουν ευεξία».

Το εστιατόριο Σπονδή, ένα γαστρονομικό εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης, υποστηρίζει σταθερά την υψηλή εστίαση στην Αθήνα. Τα Spondi Michelin Star Dinners αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σεφ να γνωρίσουν την γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και για τους καλεσμένους μια νέα εμπειρία γεύσης, για την οποία θα χρειαζόταν να ταξιδεύσουν εκτός συνόρων για να την απολαύσουν. Από την κουζίνα του εστιατορίου έχουν περάσει λαμπερά ονόματα της γαστρονομίας όπως ο Éric Fréchon, o Emmanuel Renaut, ο Pascal Barbot, o Thomas Bühner κλπ

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών γαστρονομικών δείπνων, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να μιλήσουν με τον σεφ.

Για κρατήσεις: 210 7564021 & reservation@spondi.gr

Facebook Spondi

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.