ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Υπάρχει λόγος σοβαρός.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ένας τριάστερος σταρ σεφ, ο Jerome Serres για μια βραδιά στο «Όμικρον» στις 24 Φεβρουαρίου. Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin, θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L'Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».

Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα Mignardise των σεφ.

Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

Nέα πιάτα στο χειμερινό μενού του το «Όμικρον»

Ο βραβευμένος Μιλτιάδης Αρμένης που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως εμπνευσμένη κουζίνα του και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς σκούφους δημιούργησε νέα πιάτα για το μενού του «Όμικρον».

Ο Ελληνοϊσπανός σεφ που έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία, με σεφ όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres μέσα σε λίγους μήνες που ανέλαβε την κουζίνα του «Όμικρον» κατάφερε να ξεχωρίσει δημιουργώντας πιάτα με κερκυραϊκές και ισπανικές επιρροές.

Στo νέο μενού του «Όμικρον», που είναι μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, πρόσφατα εντάχθηκαν νέα πιάτα με άξονα την εποχικότητα των υλικών και έμφαση στις ισπανικές επιρροές που διατρέχουν την μαγειρική ταυτότητα του σεφ.

Στα ορεκτικά θα βρείτε τα Χτένια με μαγιονέζα τσορίθο, το Ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι, μια ενδιαφέρουσα Τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο (Χορτόπιτα, Μυζηθρόπιτα, Κοτόπιτα) και Αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου. Τα κυρίως πιάτα που διευρύνουν την γευστική παλέτα είναι το Μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν, το ισπανικών αναφορών Αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας, το Σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας. Στα γλυκά προστέθηκε Σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά.

Στο μενού παραμένουν πολλά από τα πιάτα που έγιναν best seller όπως η εκλεπτυσμένη Αθηναϊκή σαλάτα rulade σε καρπάτσιο ψαριού, το πρωτότυπο Σαν παστίτσιο με ταρτάρ μοσχάρι, το ανυπέρβλητο Τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το γαστρονομικό Κοτοπουλάκι γεμιστό με αμύγδαλα και συκωτάκια και σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, η αρωματική Σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο με ξύσμα λεμονιού και λάδι ανήθου, το πληθωρικό Μοσχαρίσιο κοκορέτσι με τζατζίκι, το χορταστικό και comfort Μοσχαρίσιο μάγουλο στιφάδο με υφές πατάτας, τα αξεπέραστα νόστιμα Ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου και κρέμα γραβιέρας και το Παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ.

Omikron Facebook

*Για περισσότερες πληροφορίες: Χρύσα Κακιώρη (chryssakak@yahoo.gr, 6944-860154), Δημήτρης Σταθόπουλος (stathop@gmail.com, 6942-925783)

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.