ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Υπάρχει λόγος σοβαρός.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ένας τριάστερος σταρ σεφ, ο Jerome Serres για μια βραδιά στο «Όμικρον» στις 24 Φεβρουαρίου. Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin, θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L'Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».

Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα Mignardise των σεφ.

Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

Nέα πιάτα στο χειμερινό μενού του το «Όμικρον»

Ο βραβευμένος Μιλτιάδης Αρμένης που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως εμπνευσμένη κουζίνα του και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς σκούφους δημιούργησε νέα πιάτα για το μενού του «Όμικρον».

Ο Ελληνοϊσπανός σεφ που έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία, με σεφ όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres μέσα σε λίγους μήνες που ανέλαβε την κουζίνα του «Όμικρον» κατάφερε να ξεχωρίσει δημιουργώντας πιάτα με κερκυραϊκές και ισπανικές επιρροές.

Στo νέο μενού του «Όμικρον», που είναι μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, πρόσφατα εντάχθηκαν νέα πιάτα με άξονα την εποχικότητα των υλικών και έμφαση στις ισπανικές επιρροές που διατρέχουν την μαγειρική ταυτότητα του σεφ.

Στα ορεκτικά θα βρείτε τα Χτένια με μαγιονέζα τσορίθο, το Ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι, μια ενδιαφέρουσα Τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο (Χορτόπιτα, Μυζηθρόπιτα, Κοτόπιτα) και Αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου. Τα κυρίως πιάτα που διευρύνουν την γευστική παλέτα είναι το Μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν, το ισπανικών αναφορών Αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας, το Σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας. Στα γλυκά προστέθηκε Σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά.

Στο μενού παραμένουν πολλά από τα πιάτα που έγιναν best seller όπως η εκλεπτυσμένη Αθηναϊκή σαλάτα rulade σε καρπάτσιο ψαριού, το πρωτότυπο Σαν παστίτσιο με ταρτάρ μοσχάρι, το ανυπέρβλητο Τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το γαστρονομικό Κοτοπουλάκι γεμιστό με αμύγδαλα και συκωτάκια και σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, η αρωματική Σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο με ξύσμα λεμονιού και λάδι ανήθου, το πληθωρικό Μοσχαρίσιο κοκορέτσι με τζατζίκι, το χορταστικό και comfort Μοσχαρίσιο μάγουλο στιφάδο με υφές πατάτας, τα αξεπέραστα νόστιμα Ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου και κρέμα γραβιέρας και το Παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ.

Omikron Facebook

*Για περισσότερες πληροφορίες: Χρύσα Κακιώρη (chryssakak@yahoo.gr, 6944-860154), Δημήτρης Σταθόπουλος (stathop@gmail.com, 6942-925783)

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.