ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Υπάρχει λόγος σοβαρός.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ένας τριάστερος σταρ σεφ, ο Jerome Serres για μια βραδιά στο «Όμικρον» στις 24 Φεβρουαρίου. Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin, θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L'Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».

Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα Mignardise των σεφ.

Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

Nέα πιάτα στο χειμερινό μενού του το «Όμικρον»

Ο βραβευμένος Μιλτιάδης Αρμένης που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως εμπνευσμένη κουζίνα του και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς σκούφους δημιούργησε νέα πιάτα για το μενού του «Όμικρον».

Ο Ελληνοϊσπανός σεφ που έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία, με σεφ όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres μέσα σε λίγους μήνες που ανέλαβε την κουζίνα του «Όμικρον» κατάφερε να ξεχωρίσει δημιουργώντας πιάτα με κερκυραϊκές και ισπανικές επιρροές.

Στo νέο μενού του «Όμικρον», που είναι μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, πρόσφατα εντάχθηκαν νέα πιάτα με άξονα την εποχικότητα των υλικών και έμφαση στις ισπανικές επιρροές που διατρέχουν την μαγειρική ταυτότητα του σεφ.

Στα ορεκτικά θα βρείτε τα Χτένια με μαγιονέζα τσορίθο, το Ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι, μια ενδιαφέρουσα Τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο (Χορτόπιτα, Μυζηθρόπιτα, Κοτόπιτα) και Αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου. Τα κυρίως πιάτα που διευρύνουν την γευστική παλέτα είναι το Μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν, το ισπανικών αναφορών Αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας, το Σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας. Στα γλυκά προστέθηκε Σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά.

Στο μενού παραμένουν πολλά από τα πιάτα που έγιναν best seller όπως η εκλεπτυσμένη Αθηναϊκή σαλάτα rulade σε καρπάτσιο ψαριού, το πρωτότυπο Σαν παστίτσιο με ταρτάρ μοσχάρι, το ανυπέρβλητο Τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το γαστρονομικό Κοτοπουλάκι γεμιστό με αμύγδαλα και συκωτάκια και σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, η αρωματική Σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο με ξύσμα λεμονιού και λάδι ανήθου, το πληθωρικό Μοσχαρίσιο κοκορέτσι με τζατζίκι, το χορταστικό και comfort Μοσχαρίσιο μάγουλο στιφάδο με υφές πατάτας, τα αξεπέραστα νόστιμα Ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου και κρέμα γραβιέρας και το Παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ.

Omikron Facebook

*Για περισσότερες πληροφορίες: Χρύσα Κακιώρη (chryssakak@yahoo.gr, 6944-860154), Δημήτρης Σταθόπουλος (stathop@gmail.com, 6942-925783)

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.