ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το πιο εθιστικό ψωμί που δοκιμάσαμε και σας δίνουμε τη συνταγή

Ένα ψωμί που έχει πολλές χρήσεις και μοναδική γεύση.

Αυτό είναι το πιο εθιστικό ψωμί που δοκιμάσαμε και σας δίνουμε τη συνταγή

Αυτή η συνταγή σερβίρεται ως ορεκτικό σε κάθε τραπέζι σε ένα εστιατόριο στη Βόρεια Καρολίνα, το Kindred Restaurant. Αλλά η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ψωμί για σάντουιτς, για τοστ, για μπέργκερ, ντόνατς και άλλα. Είναι ένα ψωμί που συνδέει άψογα τη χρηστικότητα με τη γεύση.

Η συνταγή βγάζει δύο φραντζόλες (13x23 εκατ.) ή 12 ψωμάκια

Υλικά:

5 φλ. και 1/3 φλ. αλεύρι για ψωμί, χωρισμένο, και κάποιο επιπλέον για την επιφάνεια που θα ζυμώσετε
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. μέλι, ήπιο (π.χ. από αγριολούλουδα)
3 κ.σ. άπαχο γάλα σε σκόνη
2 κ.σ. ξηρή μαγιά
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
4 κ.σ. (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
Φυτικό λάδι
Νιφάδες θαλασσινού αλατιού (προαιρετικό, αλλά καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε)

Αυτό είναι το πιο εθιστικό ψωμί που δοκιμάσαμε και σας δίνουμε τη συνταγή

Εκτέλεση:

- Bάλτε 1/3 φλιτζάνι αλεύρι και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας ελαφρά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο (σχεδόν σαν ρού αλλά λίγο πιο αραιό), για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

- Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ του μίξερ στο οποίο πρέπει να έχετε γάντζο για ζύμη και προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη, τη μαγιά, το χοντρό αλάτι, 2 αυγά, και τα υπόλοιπα 5 φλιτζάνια αλεύρι. Ζυμώστε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη είναι μαλακή. Προσθέστε το βούτυρο κομμάτι -κομμάτι, ενσωματώνοντας πλήρως στη ζύμη το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο, και αφήστε το να ανακατεύεται για περίπου 4 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει λεία, γυαλιστερή και ελαστική.

- Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρετε το μείγμα εκεί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό, χωρίς ρεύματα μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

- Αν κάνετε ψωμάκια λαδώστε ελαφρά ένα εξαθέσιο ταψί για μάφιν. Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη σε 6 κομμάτια. Χωρίστε κάθε κομμάτι σε 4 μικρότερα κομμάτια (θα πρέπει να έχετε 24 συνολικά). Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς ίδια, υπολογίστε με το μάτι. Τοποθετήστε 4 κομμάτια ζύμης δίπλα-δίπλα σε κάθε κύπελλο μάφιν. Αν κάνετε φραντζόλες, λαδώστε ελαφρά δύο ορθογώνια ταψάκια 13x23 εκ. Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε σε 12 κομμάτια. Στριμώξτε τα κομμάτια δίπλα-δίπλα για να δημιουργήσουν 2 σειρές κάτω μήκος του κάθε ταψιού.

- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ένα ζεστό, χωρίς ρεύματα μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (η ζύμη πρέπει να έρθει λίγο πιο ψηλά ​​από την κορυφή του ταψιού).

- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C. Χτυπάμε το αυγό που έχει απομείνει με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε το πάνω μέρος της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε με τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού, αν το επιθυμείτε. Ψήστε, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του χρόνου, μέχρι το ψωμί να πάρει ένα βαθύ χρυσό-καφέ χρώμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές του ταψιού. Ψήστε για 25-35 λεπτά αν κάνετε ψωμάκια και 50-60 λεπτά για τα καρβέλια. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά στο ταψί πριν το βγάλετε σε μια σκάρα ώστε να παραμείνει μέχρι να κρυώσει τελείως.

Read Next

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.