ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το «κλειδί» στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας για κάθε γυναίκα

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το σώμα μας και τις εξιδεικευμένες μας ανάγκες.

Αυτό είναι το «κλειδί» στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας για κάθε γυναίκα

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν βασικό ρόλο στη προετοιμασία του σώματος για μια εγκυμοσύνη αλλά και για τη διατήρηση της υγείας κατά τη διάρκειά της. Η ορμονική ισορροπία, επίσης, είναι απαραίτητη όχι μόνο για την σύλληψη αλλά και για την συντήρηση μιας εγκυμοσύνης. Η πιο συχνή αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που εμφανίζεται στο 10% περίπου των γυναικών. Είναι γνωστή η σχέση της κακής διατροφής με την ανωορρηξία, λόγω ορμονικών κυρίως διαταραχών. Η υπερινσουλιναιμία και η αυξημένη δράση ανδρικών ορμονών, που σχετίζονται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εμποδίζουν τη διαδικασία της ωορρηξίας.

Βελτίωση γονιμότητας

Η υιοθέτηση ενός φιλικού προς τη γονιμότητα τρόπου ζωής και η διατήρηση του well-being της μέλλουσας μητέρας ενισχύει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης και, παράλληλα, προστατεύει τη γυναίκα από πιθανές επιπλοκές. Σημαντικός σύμμαχος στη προσπάθεια τεκνοποίησης αποτελεί η επιλογή καινοτόμων συμπληρωμάτων διατροφής, όπως είναι τα σκευάσματα της οικογένειας Inofert τα οποία προάγουν τη βελτίωση της γονιμότητας και συμμετέχουν στην έκβαση μιας υγιούς εγκυμοσύνης γενικότερα. Τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής της οικογένειας Inofert, χάρη στην στοχευμένη και αποδεδειγμένη δράση τους όπως αποτυπώνεται σε πολλαπλές κλινικές μελέτες στην ενίσχυση της λειτουργίας των ωοθηκών & στη βελτίωση του μεταβολισμού, συμβάλλουν στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας της γυναίκας και στην ενίσχυση της γονιμότητας.

Η μυο-ινοσιτόλη (Inofert) αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεταβολικές & ορμονικές διαταραχές του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών που σχετίζονται με υπογονιμότητα ενώ παράλληλα, βελτιώνει την ποιότητα των ωαρίων και ομαλοποιεί την έμμηνο ρύση. Η μυο-ινοσιτόλη με τη συνεργική δράση της μελατονίνης (Inofert Plus) προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, συμμετέχει στην ανάπτυξη & ωρίμανση των ωαρίων, στην αύξηση του ποσοστού εμφύτευσης στην εξωσωματική γονιμοποίηση ενισχύοντας το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας και βελτιώνει συνολικά τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.

Το φυλλικό οξύ, που βρίσκεται και στα τρία σκευάσματα της οικογένειας Inofert στην συνιστώμενη ημερήσια δόση βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, είναι απαραίτητο για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κατά τον πολλαπλασιασμό των εμβρυϊκών και μητρικών κυττάρων στην εγκυμοσύνη.

Είναι σημαντικό λοιπόν κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας να γνωρίζει το σώμα της και τις εξιδεικευμένες της ανάγκες και σε συνεννόηση πάντοτε με τον γυναικολόγο της να ακολουθεί μια διατροφή που προάγει την γονιμότητα της. Η γονιμότητα με την κατάλληλη λήψη προληπτικών μέτρων και με την σημαντική συνεισφορά της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορεί να ενισχυθεί και να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της τεκνοποίησης.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2023

Η πιο δημοφιλής ταινία της εβδομάδας στο Netflix είναι οικογενειακή υπόθεση

Η πρώτη ταινία του είδους της που οδεύει για το top 10 όλων των εποχών.

Περισσότερα από

Life

02 Δεκ 2023

Ακράτεια ούρων: Αν αρχίζεις να τα... χάνεις υπάρχει λύση!

Η ακράτεια δεν είναι ταμπού, δεν αφορά μόνον τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες και πρέπει η γνώση να μοιράζεται ώστε το φυσιολογικό να είναι αποδεκτό.

01 Δεκ 2023

Οι πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο για το 2023

Είναι αυτονόητο πως στη λίστα δε συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

01 Δεκ 2023

Ένας νέος τρόπος σκέψης για μια νέα ζωή

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη είναι ένα συναρπαστικό εγχειρίδιο που σε βοηθά να ανακαλύψεις τον καλύτερο εαυτό σου

01 Δεκ 2023

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της σειράς Milky Way φωτογραφήθηκε για την Madame Figaro με τις απόλυτες τάσεις του streetwear

Κορίννα Ντουλλάαρτ και Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος πειραματίζονται με το στιλ τους δοκιμάζοντας εμβληματικά κομμάτια και patterns.

30 Νοε 2023

13 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα για γευστική απόδραση σε όλη την υδρόγειο

Γευστική βόλτα στα έθνικ εστιατόρια της πόλης, για tacos, burritos, fajitas, tom kha gai και ceviche.

30 Νοε 2023

Οι καλύτερες πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2023, μέχρι στιγμής

Με Κρις Χέμσγουορθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Γκαλ Γκαντότ, έχουμε ήδη μεγάλη χρονιά.

29 Νοε 2023

Προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα με τα πιο γιορτινά fashion items

Ανακαλύψαμε τα must have fashion items των φετινών γιορτών.

26 Νοε 2023

H Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία σε μι ελάσσονα και το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο, με σολίστ τον πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο.