ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Πολλοί ξέρουν το όνομα του, λίγοι τι ακριβώς είναι. Αυτό είναι το πιάτο που μας έμαθε το MasterChef.

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Ένας από τους λόγους που το MasterChef έχει γίνει τόσο αγαπητό είναι ότι χάρη σε αυτό εξοικειωνόμαστε με συνταγές για φαγητά που δε γνωρίζαμε καλά.. Η ασιατική κουζίνα, ειδικότητα του Σωτήρη Κοντιζά, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό αφού μέσα από το πετυχημένο ριάλιτι μαγειρικής έχουμε έρθει κοντά με όρους όπως το μίσο, το γουακαμόλε και το γουασάμπι.

Στο χθεσινό επεισόδιο την τιμητική του είχε το ράμεν, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ασιατικής γαστρονομίας που παρόλο το γεγονός ότι συνοδεύεται από μία οικεία πια ονομασία, λίγοι δυτικοί φαίνεται να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο φαγητό, πόσο μάλλον το πώς φτιάχνεται. Έτσι, το πιάτο που έφτιαξε ένας από τους δυνατούς διαγωνιζόμενους του φετινού κύκλου, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, δημιούργησε αρκετά έντονη αντιπαράθεση με κάποιους από τους συμπαίκτες του να υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ήταν ράμεν, αλλά μία απλή σούπα βελουτέ.

Ανάμεσα στους όσους διαφώνησαν ήταν και οι κριτές του διαγωνισμού, με τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει χαρακτηριστικά ότι το πιάτο που παρουσιάστηκε μπροστά τους μπορεί να ήταν νόστιμο μεν, απείχε πολύ από την κλασική συνταγή του ράμεν δε. «Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός ράμεν είναι κάπως τραβηγμένος. Αρχικά δεν έχει νούντλς μέσα,» σχολίασε ο κριτής χαμογελώντας, τονίζοντας, ωστόσο, το πόσο καλή γεύση είχε το πιάτο, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται απλά για ένα ζουμί με μοσχάρι

(δείτε το στιγμιότυπο εδώ)

Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα το ράμεν, ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα στην ασιατική κουζίνα; Το ράμεν περιέχει 4 βασικά πράγματα: Πρώτον, το ζωμό (στην Ιαπωνία, για τον ζωμό του ράμεν χρησιμοποιείται η αγγλική λέξη «soup») από κόκαλα χοιρινού και κοτόπουλου ή από αποξηραμένη παλαμίδα σε λεπτές φέτες, που μαγειρεύονται σε τεράστιες κατσαρόλες επί ώρες για να δώσουν όλη τους την ουσία (ακόμα και επί αρκετές ημέρες, αν πρόκειται μόνο για κόκαλα χοιρινού). Δεύτερον, το ταρέ, ένα είδος συμπυκνωμένης «σάλτσας» από παραδοσιακά γιαπωνέζικα αρτύματα, όπως η σάλτσα σόγιας και το μίσο. Τρίτον, τα σταρένια νουντλς, τα οποία, ανάλογα με την περιοχή, μπορούν να ποικίλλουν από ίσια μέχρι κυματιστά και από ψιλά μέχρι χοντρά. Και τέλος, τις επικαλύψεις, που παραδοσιακά περιλαμβάνουν τσάσου: φέτες από εκλεκτό ποσαρισμένο χοιρινό (μερικές φορές κοτόπουλο)· σιγομαγειρεμένα αυγά, συχνά μαριναρισμένα σε σάλτσα σόγιας· ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή γιαπωνέζικα κρεμμύδια νέγκι· βλασταράκια μπαμπού τουρσί· και μερικές φορές φύλλα από φύκια nori. Παρόλα αυτά, διαφορετικές περιοχές της Ασίας προσθέτουν τα δικά τους υλικά, δημιουργώντας διαφορετικές τους εκδοχές.

Μία κλασική συνταγή για ράμεν με κοτόπουλο:

Φωτό: Michele Blackwell

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.