ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Πολλοί ξέρουν το όνομα του, λίγοι τι ακριβώς είναι. Αυτό είναι το πιάτο που μας έμαθε το MasterChef.

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Ένας από τους λόγους που το MasterChef έχει γίνει τόσο αγαπητό είναι ότι χάρη σε αυτό εξοικειωνόμαστε με συνταγές για φαγητά που δε γνωρίζαμε καλά.. Η ασιατική κουζίνα, ειδικότητα του Σωτήρη Κοντιζά, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό αφού μέσα από το πετυχημένο ριάλιτι μαγειρικής έχουμε έρθει κοντά με όρους όπως το μίσο, το γουακαμόλε και το γουασάμπι.

Στο χθεσινό επεισόδιο την τιμητική του είχε το ράμεν, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ασιατικής γαστρονομίας που παρόλο το γεγονός ότι συνοδεύεται από μία οικεία πια ονομασία, λίγοι δυτικοί φαίνεται να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο φαγητό, πόσο μάλλον το πώς φτιάχνεται. Έτσι, το πιάτο που έφτιαξε ένας από τους δυνατούς διαγωνιζόμενους του φετινού κύκλου, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, δημιούργησε αρκετά έντονη αντιπαράθεση με κάποιους από τους συμπαίκτες του να υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ήταν ράμεν, αλλά μία απλή σούπα βελουτέ.

Ανάμεσα στους όσους διαφώνησαν ήταν και οι κριτές του διαγωνισμού, με τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει χαρακτηριστικά ότι το πιάτο που παρουσιάστηκε μπροστά τους μπορεί να ήταν νόστιμο μεν, απείχε πολύ από την κλασική συνταγή του ράμεν δε. «Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός ράμεν είναι κάπως τραβηγμένος. Αρχικά δεν έχει νούντλς μέσα,» σχολίασε ο κριτής χαμογελώντας, τονίζοντας, ωστόσο, το πόσο καλή γεύση είχε το πιάτο, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται απλά για ένα ζουμί με μοσχάρι

(δείτε το στιγμιότυπο εδώ)

Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα το ράμεν, ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα στην ασιατική κουζίνα; Το ράμεν περιέχει 4 βασικά πράγματα: Πρώτον, το ζωμό (στην Ιαπωνία, για τον ζωμό του ράμεν χρησιμοποιείται η αγγλική λέξη «soup») από κόκαλα χοιρινού και κοτόπουλου ή από αποξηραμένη παλαμίδα σε λεπτές φέτες, που μαγειρεύονται σε τεράστιες κατσαρόλες επί ώρες για να δώσουν όλη τους την ουσία (ακόμα και επί αρκετές ημέρες, αν πρόκειται μόνο για κόκαλα χοιρινού). Δεύτερον, το ταρέ, ένα είδος συμπυκνωμένης «σάλτσας» από παραδοσιακά γιαπωνέζικα αρτύματα, όπως η σάλτσα σόγιας και το μίσο. Τρίτον, τα σταρένια νουντλς, τα οποία, ανάλογα με την περιοχή, μπορούν να ποικίλλουν από ίσια μέχρι κυματιστά και από ψιλά μέχρι χοντρά. Και τέλος, τις επικαλύψεις, που παραδοσιακά περιλαμβάνουν τσάσου: φέτες από εκλεκτό ποσαρισμένο χοιρινό (μερικές φορές κοτόπουλο)· σιγομαγειρεμένα αυγά, συχνά μαριναρισμένα σε σάλτσα σόγιας· ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή γιαπωνέζικα κρεμμύδια νέγκι· βλασταράκια μπαμπού τουρσί· και μερικές φορές φύλλα από φύκια nori. Παρόλα αυτά, διαφορετικές περιοχές της Ασίας προσθέτουν τα δικά τους υλικά, δημιουργώντας διαφορετικές τους εκδοχές.

Μία κλασική συνταγή για ράμεν με κοτόπουλο:

Φωτό: Michele Blackwell

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.