ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Πολλοί ξέρουν το όνομα του, λίγοι τι ακριβώς είναι. Αυτό είναι το πιάτο που μας έμαθε το MasterChef.

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Ένας από τους λόγους που το MasterChef έχει γίνει τόσο αγαπητό είναι ότι χάρη σε αυτό εξοικειωνόμαστε με συνταγές για φαγητά που δε γνωρίζαμε καλά.. Η ασιατική κουζίνα, ειδικότητα του Σωτήρη Κοντιζά, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό αφού μέσα από το πετυχημένο ριάλιτι μαγειρικής έχουμε έρθει κοντά με όρους όπως το μίσο, το γουακαμόλε και το γουασάμπι.

Στο χθεσινό επεισόδιο την τιμητική του είχε το ράμεν, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ασιατικής γαστρονομίας που παρόλο το γεγονός ότι συνοδεύεται από μία οικεία πια ονομασία, λίγοι δυτικοί φαίνεται να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο φαγητό, πόσο μάλλον το πώς φτιάχνεται. Έτσι, το πιάτο που έφτιαξε ένας από τους δυνατούς διαγωνιζόμενους του φετινού κύκλου, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, δημιούργησε αρκετά έντονη αντιπαράθεση με κάποιους από τους συμπαίκτες του να υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ήταν ράμεν, αλλά μία απλή σούπα βελουτέ.

Ανάμεσα στους όσους διαφώνησαν ήταν και οι κριτές του διαγωνισμού, με τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει χαρακτηριστικά ότι το πιάτο που παρουσιάστηκε μπροστά τους μπορεί να ήταν νόστιμο μεν, απείχε πολύ από την κλασική συνταγή του ράμεν δε. «Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός ράμεν είναι κάπως τραβηγμένος. Αρχικά δεν έχει νούντλς μέσα,» σχολίασε ο κριτής χαμογελώντας, τονίζοντας, ωστόσο, το πόσο καλή γεύση είχε το πιάτο, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται απλά για ένα ζουμί με μοσχάρι

(δείτε το στιγμιότυπο εδώ)

Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα το ράμεν, ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα στην ασιατική κουζίνα; Το ράμεν περιέχει 4 βασικά πράγματα: Πρώτον, το ζωμό (στην Ιαπωνία, για τον ζωμό του ράμεν χρησιμοποιείται η αγγλική λέξη «soup») από κόκαλα χοιρινού και κοτόπουλου ή από αποξηραμένη παλαμίδα σε λεπτές φέτες, που μαγειρεύονται σε τεράστιες κατσαρόλες επί ώρες για να δώσουν όλη τους την ουσία (ακόμα και επί αρκετές ημέρες, αν πρόκειται μόνο για κόκαλα χοιρινού). Δεύτερον, το ταρέ, ένα είδος συμπυκνωμένης «σάλτσας» από παραδοσιακά γιαπωνέζικα αρτύματα, όπως η σάλτσα σόγιας και το μίσο. Τρίτον, τα σταρένια νουντλς, τα οποία, ανάλογα με την περιοχή, μπορούν να ποικίλλουν από ίσια μέχρι κυματιστά και από ψιλά μέχρι χοντρά. Και τέλος, τις επικαλύψεις, που παραδοσιακά περιλαμβάνουν τσάσου: φέτες από εκλεκτό ποσαρισμένο χοιρινό (μερικές φορές κοτόπουλο)· σιγομαγειρεμένα αυγά, συχνά μαριναρισμένα σε σάλτσα σόγιας· ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή γιαπωνέζικα κρεμμύδια νέγκι· βλασταράκια μπαμπού τουρσί· και μερικές φορές φύλλα από φύκια nori. Παρόλα αυτά, διαφορετικές περιοχές της Ασίας προσθέτουν τα δικά τους υλικά, δημιουργώντας διαφορετικές τους εκδοχές.

Μία κλασική συνταγή για ράμεν με κοτόπουλο:

Φωτό: Michele Blackwell

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

13 Δεκ 2025

Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

12 Δεκ 2025

Το City Hotel δείχνει το νέο του πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη

Το διαχρονικά αγαπημένο ξενοδοχείο του TOR Hotel Group, με ιστορία πενήντα χρόνων, περνά σε μια καινούργια εποχή, υποδεχόμενο τους επισκέπτες με ανανεωμένη αισθητική και την ίδια ζεστή φιλοξενία που το καθιέρωσε.

Περισσότερα από

Life

12 Δεκ 2025

7 "έξυπνοι" συνδυασμοί βραδινού για ήρεμη πέψη σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Ελαφριά πρωτεΐνη, λαχανικά και "καθαρές" βάσεις: 10 ιδέες για δείπνο που σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

12 Δεκ 2025

To ΗΒΟ κυκλοφορεί teaser με σκηνές από τα καινούργια Euphoria και House of the Dragon

Η streaming πλατφόρμα μας δίνει μία πρώτη γεύση από όσα έχουμε να περιμένουμε το 2026.

12 Δεκ 2025

5 κοινές τροφές που βοηθούν να χτίσεις μύες φυσικά - (χωρίς σκόνες)

Αν γυμνάζεσαι και δεν θέλεις να σκέφτεσαι μόνο συμπληρώματα, αυτά τα 5 τρόφιμα από την κουζίνα σου είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

12 Δεκ 2025

Σιμιγδαλόκρεμα μελομακάρονο - Έτοιμη σε 5 λεπτά και μόνο με 170 θερμίδες!

Βελούδινη, αρωματική και απόλυτα γιορτινή κρέμα με γεύση μελομακάρονου, έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

12 Δεκ 2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

12 Δεκ 2025

6 ροφήματα που δεν πρέπει να πίνεις με άδειο στομάχι

Κάποια ροφήματα μπορεί να τα απολαμβάνεις καθημερινά, αλλά με άδειο στομάχι γίνονται πιο επιβαρυντικά απ’ όσο νομίζεις.

12 Δεκ 2025

Γιατί η Τέιλορ Σουίφτ ξεσπά σε κλάματα στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ της

Το End of an Era μόλις έκανε πρεμιέρα και η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα δύσκολη για την καλλιτέχνη.

12 Δεκ 2025

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στις γειτονιές του Πειραιά με τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χαρούμενες δραστηριότητες και δώρα, μικρές χειροτεχνίες και facepainting θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες έως την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

12 Δεκ 2025

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

12 Δεκ 2025

Light σουβλάκια: Πώς να μειώσεις τις θερμίδες από 770 σε 370 με έναν απλό τρόπο

Μικρή αλλαγή στην παραγγελία σου, μεγάλη διαφορά στην υγεία σου.