Μπορεί να έχουμε συνδέσει τη βασιλόπιτα με την παράδοση της Πρωτοχρονιάς (και την ευχή να κερδίσουμε το φλουρί και να μας φέρει καλοτυχία), αλλά μια σπιτική, αληθινά επιτυχημένη βασιλόπιτα είναι τόσο απολαυστική, που θα θέλαμε να την φτιάχνουμε ξανά και ξανά, όχι μόνο στη γιορτινή περίοδο. Όπως η παρακάτω συνταγή, προσιτή ακόμα και για αρχάριους στη ζαχαροπλαστική, που υπόσχεται να πλημμυρίσει το σπίτι μας με αρώματα και τον ουρανίσκο μας με υπέροχες γεύσεις.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
3-4 βανίλιες
4 κ.σ. καρυδόψυχα
4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα
4 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
4 κ.σ. ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμό και από τα δύο
500 γρ. αλεύρι φαρίνα