ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτά είναι τα πιο παράξενα ελληνικά φαγητά». Ο διεθνούς φήμης σεφ Andrew Zimmern αποφάσισε

Ποια είναι εκείνα που τον τρομοκράτησαν περισσότερο όταν τα είδε.

«Αυτά είναι τα πιο παράξενα ελληνικά φαγητά». Ο διεθνούς φήμης σεφ Andrew Zimmern αποφάσισε

Νομίζετε μόνο στις ξένες χώρες υπάρχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες; Κι όμως, έχει κι η Ελλάδα τα παράξενα της, τουλάχιστον σύμφωνα με τον μετρ των παράξενων φαγητών Andrew Zimmern, παρουσιαστή της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods.

Αν δεν έχει τύχει ποτέ να δεις τη γνωστή εκπομπή -που φέτος διανύει αισίως τη 20η σεζόν της-, ο Andrew Zimmern γυρνάει τον κόσμο αναζητώντας τα πιο περίεργα φαγητά κάθε χώρας, τα οποία φυσικά και δοκιμάζει. Και όταν λέμε παράξενα μιλάμε ακόμη και για έντομα.

Ένα από τα ταξίδια του, λοιπόν, ήταν και στην Ελλάδα και ναι, βρήκε και εδώ πιάτα που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε κλασικά και συνηθισμένα, ωστόσο γι αυτόν ήταν παράξενα και κάποια ακόμη και πολύ δυσάρεστα γευστικά! Ας δούμε ποια επέλεξε ως τα πιο περίεργα της ελληνικής κουζίνας.

Πατσάς. Ευτυχώς, γι’ αυτόν βέβαια, τον δοκίμασε στην Ήπειρο στην Κεντρική Αγορά και παρά την αρχική του δυσαρέσκεια ως προς το βασικό υλικό, την κοιλιά, τελικά του άρεσε.

«Αυτά είναι τα πιο παράξενα ελληνικά φαγητά». Ο διεθνούς φήμης σεφ Andrew Zimmern αποφάσισε

Κοκορέτσι. Ναι για εμάς το κοκορέτσι είναι θεσμός, για τους ξένους πάλι το “κεμπάπ με εντόσθια”, όπως το περιέγραψε ο Andrew, είναι πρωτόγνωρο. Βέβαια, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο από την επίσκεψή του στα Βλάχικα στη Βάρη μάλλον του καλάρεσε, άσε που έβαλε δίπλα και μια μερίδα σουβλιστό αρνάκι.

Η πεσκανδρίτσα. Του φάνηκε εξίσου περίεργη επιλογή όταν είδε το ψάρι στην ψαραγορά, αλλά αργότερα όταν το δοκίμασε μαγειρεμένο από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου ενθουσιάστηκε.

Αχινός. Μιας και ο Andrew βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και κάποιο νησί. Έτσι πήγε μέχρι την Κάλυμνο, όπου δοκίμασε αχινό αν και αυτό που του έκανε πραγματικά εντύπωση -και όχι με την καλή έννοια- ήταν η φούσκα και το σπινιάλο. Για την ακρίβεια, όπως είπε όσο δοκίμαζε τις φούσκες τόσο περισσότερο απεχθανόταν τη γεύση τους.

Σάκος χταποδιού με μελάνι. Κι αν το σπινιάλο σε εντυπωσίασε, που να ακούσεις για το επόμενο πιάτο που ακόμη και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει -το σάκο με το μελάνι του χταποδιού και, μάλιστα, τηγανητό!

* Εκτός των παραπάνω, ο Andrew δοκίμασε σουβλάκι, χταπόδι στιφάδο και ψητό στη σχάρα, κακαβιά και την παραδοσιακή συνταγή των Δωδεκανήσων αρνάκι μαούρι ή μουούρι με τα οποία και ενθουσιάστηκε.

Δες το βίντεο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία