ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτά είναι τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια κατέκτησαν και φέτος την σημαντική, μαγειρική διάκριση.

Αυτά είναι τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin

Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στις 26/3 ανακοινώθηκαν τα εστιαστόρια που συμπεριλαμβάνονται στην 37η έκδοση του Οδηγού του Ομίλου Michelin που φέτος περιλαμβάνει επιλογές από 36 πόλεις σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όπως και τις τρεις προηγούμενες χρονιές, στον έναστρο ουρανό των Michelin της Αθήνας επικρατεί απόλυτη νηνεμία με την αθηναϊκή εστιατορική σκηνή να διατηρεί σταθερό τον αριθμό των αστεριών της. Συνεπώς, τα δύο αστέρια τους διατηρούν τα εστιατόρια «Funky Gourmet» (για 4η χρονιά) και «Σπονδή» (για 10η χρονιά), ενώ τα «Varoulko», «Ηytra» και «Botrini’s» διατηρούν το ένα αστέρι τους για 16η, 8η και 4η χρονιά αντίστοιχα. Όσον αφορά το κομμάτι των «Bib Gourmands», τα «Nolan» μαζί με τα «Αθήρι» και «Οικείο» για μία ακόμη χρονιά επιβραβεύονται από τον όμιλο για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους. Επισημαίνεται βέβαια κάτι που για πολλούς δεν είναι αυτονόητο, το γεγονός δηλαδή ότι η απόσπαση αστεριού και η διατήρησή του είναι εξίσου δύσκολες, που για τα ελληνικά εστιατόρια σημαίνει ότι ακολουθούν μια σταθερή πορεία. Ωστόσο θα εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και στον Ελληνοαυστριακό Konstantin Filippou, το εστιατόριο του οποίου απέσπασε το δεύτερο αστέρι του και δε βρίσκεται αφενός στην Αθήνα, αφετέρου η πορεία του σεφ στη Βιέννη είναι άξια ειδικής μνείας.

Ο φετινός οδηγός προτείνει συνολικά 2.108 εστιατόρια από τα οποία τα 58 είναι νέες καταχωρήσεις.

Τα ελληνικά αστέρια

Σπονδή – 2 αστέρια

Αυτά είναι τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin

Funky Gourmet – 2 αστέρια

Varoulko – 1 αστέρι

Hytra – 1 αστέρι

Botrini’s – 1 αστέρι

Πηγή: οlivemagazine.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.