ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντίο ρύζι: Γεμιστά με κινόα. Το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού πιο ελαφρύ και υγιεινό από ποτέ

Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό. Δοκιμάστε τα με ένα διαφορετικό τρόπο αντικαθιστώντας το ρύζι με την υγιεινή κινόα.

Αντίο ρύζι: Γεμιστά με κινόα. Το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού πιο ελαφρύ και υγιεινό από ποτέ

Υλικά

8 μέτριες ντομάτες

¾ φλιτζ. τσαγιού κινόα

1½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 κολοκυθάκια, τριμμένα

2 καρότα μέτρια, τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά

1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Πλένω καλά τις ντομάτες, κόβω μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, αφήνω τα καπάκια κατά μέρος και με ένα κουταλάκι αδειάζω τη σάρκα από το εσωτερικό τους και την ψιλοκόβω.
  • Πλένω με αρκετό κρύο νερό την κινόα, τρίβοντάς την με τα χέρια μου για να φύγει η γεύση της φλοίδας. Την στραγγίζω και την βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών. Βάζω σε μέτρια φωτιά και βράζω για 15 λεπτά. Αποσύρω από την φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω την κινόα να απορροφήσει όλο τον ζωμό.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια,καρότα, σκόρδο) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Κρατάω 2 κουταλιές από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνω τις υπόλοιπες μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύω και αποσύρω από την φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την κινόα, 100 γρ. από τη φέτα, τα μπαχάρια και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
  • Γεμίζω τις ντομάτες με αρκετό μείγμα δημιουργώντας βουναλάκια με τη γέμιση. Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκορπίζω τους κύβους ντομάτας που έχω κρατήσει και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνω το φαγητό στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Σερβίρω αμέσως.

Δείτε ένα βίντεο του chef Ζαν Λουi Kαψάλας για γεμιστά με κινόα:

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.