ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντίο «γατούλες» με τα θεόστενα στρετς σατέν μίνι φορέματα και τα ψηλοτάκουνα-πρόκα

Ένας προσφιλής -κατά τα άλλα- ρόλος γυναικών μπήκε μαζί με τα υπεροπτικά golden boys στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αντίο «γατούλες» με τα θεόστενα στρετς σατέν μίνι φορέματα και τα ψηλοτάκουνα-πρόκα

«Η άνεση είναι της μόδας». Έτσι έγραψε το πασίγνωστο περιοδικό μόδας για τις τάσεις στα παπούτσια. Η άνεση είναι της μόδας δείχνοντας εικόνες από χαμηλοτάκουνα block heels και καρέ φόρμες στις γόβες οι οποίες ως γνωστό είναι πιο χαλαρή αλλά και αυστηρή φόρμα από την μυτερή. Μα γίνεται μια αίσθηση όπως η άνεση να μπαίνει στο πλαίσιο της εφήμερης μόδας και να λέμε πως φέτος είναι τάση; Δηλαδή του χρόνου οι γυναίκες θα κυκλοφορούν με πατερίτσες; Στον σχεδιασμό η άνεση δεν πρέπει πάντα να είναι ένα στοιχείο το οποίο συνδυάζεται με το στυλ;

Σκέφτομαι πως το συγκεκριμένο περιοδικό ήθελε να αναφερθεί στο εξής θέμα. Πως οι γυναίκες πια έχουν αποδεσμεύσει το σεξαπίλ από τα αβυσσαλέα ντεκολτέ, τις φτηνιάρικες διαφάνειες και τα ψηλοτάκουνα και πια το προβάλλουν με τα χαμηλά τους παπούτσια, τα οποία φυσικά δεν στερούνται του στυλ. Αυτό το τονίζω διότι δυστυχώς πολλές κυρίες έχουν αφεθεί στην τάση των sneakers με αποτέλεσμα να τα φοράνε παντού, μόνο με αυτά δεν κοιμούνται. Προφανώς και τα sneakers είναι super άνετα και υπάρχουν πολλά ωραία σχέδια αλλά ποτέ κανένας σχεδιαστής δεν πρότεινε να παραγκωνίζουμε τα υπόλοιπα παπούτσια. Το στυλ είναι βασικό συστατικό της επιτυχημένης εμφάνισης και στυλ δεν σημαίνει παντού sneakers.

Η άνεση τονίζεται για να δείξουν πως οι γυναίκες δεν είναι πια εκείνο το παντοδύναμο πλάσμα της μόδας περασμένων ετών με τα super μίνι και τα δεκαπεντάποντα με τις φιάπες σε ύψος...έτοιμη να σε πάρει ο Δήμος να περάσεις τα καλώδια. Η γυναίκα πια κατεβαίνει από την θέση αυτή και παρουσιάζεται ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος ο οποίος ναι μεν δεν στερείται ερωτικής διάθεσης αλλά αυτή περνάει μέσα από το φίλτρο της πραγματικότητας. Νομίζω πως όταν κανείς μιλάει για άνεση μιλάει για την πραγματικότητα δηλαδή για πραγματικούς ανθρώπους με τις αδυναμίες τους αλλά και τα προτερήματα τους. Σκέφτομαι πως τα προ-κρίσης χρόνια ή οι χρυσές εποχές όπως λένε ορισμένοι, είχαν δώσει τροφή σε αυτή την αίσθηση της παντοδυναμίας στους ανθρώπους. Όμως αργότερα φάνηκε τελικά ποιος είχε γερές βάσεις και ποιος ειχε χτίσει στην άμμο παλάτια.

Σαν εκείνη η εποχή της παντοδυναμίας να μην άφηνε χώρο για ευαισθησίες και πραγματικές ανάγκες διότι η υπερβολή ήταν διάχυτη στα μπουζούκια όπου διασκέδαζαν τα golden boys με τις catwomen παρόλο που κάποια golden boys δεν έβλεπαν την ώρα να γυρίσουν σπίτι και να βγάλουν την γραβάτα και εκείνα τα θεόσκληρα loafers ενώ οι catwomen να πετάξουν τα θεόστενα στρετς σατέν μίνι φορέματα και τα ψηλοτάκουνα-πρόκα.

Πιστεύω πως όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Ούτε υπερβολές αλλά ούτε και μιζέρια σε συνδυασμό πάντα με την καλή μας διάθεση και να νοιώθουμε πάντα άνετα σε αυτά που φοράμε και όχι να δείχνουμε σαν κρεμάστρες. Μα νομίζετε πως αρέσουμε στους άλλους επειδή φοράμε ωραίο παντελόνι; Αυτό είναι το σύνθημα, το παρασύνθημα όμως είναι η χημεία.

Αντίο «γατούλες» με τα θεόστενα στρετς σατέν μίνι φορέματα και τα ψηλοτάκουνα-πρόκα
«Πιστεύω πως όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Ούτε υπερβολές αλλά ούτε και μιζέρια σε συνδυασμό πάντα με την καλή μας διάθεση και να νοιώθουμε πάντα άνετα σε αυτά που φοράμε και όχι να δείχνουμε σαν κρεμάστρες» λέει ο Έλληνας σχεδιαστής παπουτσιών, Στάθης Σαμαντάς

Φωτό: Collin Miller

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.