ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

8 σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως να ταξιδεύεις, αν δεν το κάνεις ήδη

Έχοντας κάνει την ίδια ερώτηση σε φίλους, σχετικά με το τι θα έκαναν αν κέρδιζαν το τζόκερ, οι πιο πολλοί δεν ανέφεραν τα υλικά αγαθά, αλλά τα ταξίδια.

8 σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως να ταξιδεύεις, αν δεν το κάνεις ήδη

Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που κατατάσσουν τα ταξίδια στις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής; Γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη, ο πιο “ακίνδυνος” εθισμός και ένα δαπανηρό, αλλά τόσο δημιουργικό χόμπι που αξίζει τον κόπο να θυσιάσεις κάτι άλλο, προκειμένου να το υλοποιήσεις.

Έχεις όμως ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα ταξίδια μας προσφέρουν τόση ικανοποίηση;

Αναμφίβολα, μας κάνουν καλύτερο άνθρωπο και έχουν αμέτρητα οφέλη, που δε μπορείς να τα βρεις, μένοντας στο σπίτι ή δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ. Με το να ανακαλύπτεις ανεξερεύνητους προορισμούς, σίγουρα διευρύνεις του ορίζοντες σου, έρχεσαι σε επαφή με πρωτόγνωρες κουλτούρες και διαφορετικούς ανθρώπους, μαθαίνεις για καινούριους πολιτισμούς, δοκιμάζεις άγνωστες γεύσεις και γεμίζεις με εικόνες που θα σε συνοδεύουν για πάντα στη ζωή σου. Συνεπώς, εκτός του ότι μπορεί να πονοκεφαλιάζεις με το να οργανώσεις τα διαδικαστικά και να ετοιμάσεις βαλίτσα, τα ταξίδια μόνο καλό σου κάνουν, καθώς ανεβάζουν τη διάθεση και τονώνουν την αυτοπεποίθησή σου.

8 σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως να ταξιδεύεις, αν δεν το κάνεις ήδη
Εκτός του ότι μπορεί να πονοκεφαλιάζεις με το να οργανώσεις τα διαδικαστικά και να ετοιμάσεις βαλίτσα, τα ταξίδια μόνο καλό σου κάνουν, καθώς ανεβάζουν τη διάθεση και τονώνουν την αυτοπεποίθησή σου.

Έχοντας κάνει την ίδια ερώτηση σε φίλους και γνωστούς, σχετικά με το τι θα έκαναν αν κέρδιζαν το τζόκερ, οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν ανέφεραν τα υλικά αγαθά, αλλά απάντησαν ότι θα ξόδευαν τα χρήματά τους, κάνοντας το γύρο του κόσμου.

Γιατί, όμως, τα ταξίδια μας προκαλούν εθισμό και και ποια είναι τα πιο ουσιαστικά οφέλη τόσο για την υγεία μας, όσο και για την ψυχολογία μας; Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτοί είναι οι 8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως να ταξιδεύεις, αν δεν το έχεις κάνεις ήδη.

Τα νέα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να βελτιώνεται η σχέση τους.

1. Τα ταξίδια βελτιώνουν την ικανότητά μας να δίνουμε λύση σε προβλήματα, που απασχολούν την καθημερινότητά μας.

2. Τα λεφτά που ξοδεύουμε σε υλικά αγαθά, σε καμία περίπτωση δεν μας κάνουν τόσο ευτυχισμένους, όσο αυτά που χαλάμε, προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα ταξίδι.

3. Επιπλέον βοηθούν όσους πάσχουν από μελαγχολία και κατάθλιψη.

4. Τα νέα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να βελτιώνεται η σχέση τους.

5. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες προωθούν την υγεία του εγκεφάλου.

6. Τα ταξίδια μας κάνουν πιο έξυπνους και δημιουργικούς, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με νέες εικόνες, πολιτισμούς, γεύσεις και ανθρώπους.

7. Κατά την περίοδο των διακοπών, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

8. Μετά από μία ή δύο ημέρες σε ένα καινούριο μέρος, το 89% των ανθρώπων παρουσιάζουν σημαντική μείωση στο άγχος.

Γι' αυτό εάν δεν έχετε ταξιδέψει αρκετά, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες, να αποταμιεύσετε κάποια χρήματα, να πάρετε άδεια και να κλείσετε εισιτήρια για έναν ανεξερεύνητο προορισμό, που πάντα θέλατε να ανακαλύψετε.

Με το να ανακαλύπτεις ανεξερεύνητους προορισμούς, σίγουρα διευρύνεις του ορίζοντες σου, έρχεσαι σε επαφή με πρωτόγνωρες κουλτούρες και διαφορετικούς ανθρώπους, μαθαίνεις για καινούριους πολιτισμούς, δοκιμάζεις άγνωστες γεύσεις και γεμίζεις με εικόνες που θα σε συνοδεύουν για πάντα στη ζωή σου.

Read Next

01 Δεκ 2022

She said - Κάποια μίλησε | To βιβλίο των Jodi Kantor και Megan Twohey που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά

Από τις βραβευμένες με Πούλιτζερ δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein.

Περισσότερα από

Life

30 Νοε 2022

Κάνε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου για να χάσεις 2 κιλά ως τα Χριστούγεννα

Χωρίς να ακολουθήσεις συγκεκειμένη δίαιτα και χωρίς να στερηθείς απολύτως τίποτα (ούτε το γλυκό).

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

29 Νοε 2022

"Αλλάζουμε μυαλά. Όχι ρούχα"

Η έρευνα "Ντύσιμο και βία κατά των γυναικών" ανοίγει θέματα που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο του πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΔΕΗ ενεργώ.

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.