ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

8 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν τρως μέλι κάθε μέρα

Το «χρυσό» προϊόν της φύσης έχει ευεργετικές ιδιότητες.

8 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν τρως μέλι κάθε μέρα

Εκτός από το υπέροχο, χρυσό του χρώμα, το μέλι είναι πράγματι ένα από τα χρυσά προϊόντα της φύσης τόσο για τη διατροφή όσο και για την επιδερμίδα μας.

Η υπέροχη γεύση του συνδυάζεται με μια μακρά λίστα από ευεργετικές ιδιότητες και ελάχιστες θερμίδες, κάνοντάς το μία από τις τροφές που πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της διατροφής μας.

Παρακάτω, ακολουθούν 8 λόγοι για να τρως μέλι (ή να το χρησιμοποιείς ως προϊόν θρέψης και ομορφιάς) καθημερινά. Ξεκίνα από σήμερα.

Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα

Το μέλι έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά την επιδερμίδα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα βακτήρια. Επιπλέον, μπορείς να απολαύσεις τα οφέλη του εφαρμόζοντάς το εξωτερικά στην επιδερμίδα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα σαν ενυδατική μάσκα για 15 λεπτά ή φτιάξε το δικό σου, σπιτικό scrub απολέπισης με μέλι και ζάχαρη ή μαγειρική σόδα.

Απώλεια βάρους

Το μέλι είναι το μόνο γλυκό που οι διατροφολόγοι δεν συστήνουν να κόψεις, όταν κάνεις δίαιτα. Αυτό συμβαίνει γιατί το μέλι περιέχει θρεπτικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό, ενώ ενισχύει το μεταβολισμό. Επομένως, μπορείς να το απολαμβάνεις άφοβα (σε λογικές ποσότητες).

Χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης

Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερόλη. Αντίθετα, η σύστασή του ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών ενώσεων στο σώμα που καταπολεμούν την υπερβολική χοληστερόλη.

Σωστή καρδιακή λειτουργία

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το μέλι καταπολεμούν τη στένωση των αρτηριών, που είναι υπεύθυνη για πονοκεφάλους, καρδιακή ανεπάρκεια και απώλεια μνήμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι αρκεί να βάζεις μερικές κουταλιές μέλι σε ένα ρόφημα που πίνεις καθημερινά, ενώ είναι γνωστό ότι το σκούρο μέλι έχει τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Καλύτερη μνήμη

Το μέλι καταπολεμά το στρες, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη μνήμη, αφού το ασβέστιο που περιέχει απορροφάται εύκολα από τον εγκέφαλο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φας δύο κουταλιές μέλι πριν κοιμηθείς ή μισή ώρα πριν το πρωινό σου γεύμα.

Ποιοτικός ύπνος

Τα επίπεδα ζάχαρης στο μέλι αυξάνουν την ινσουλίνη στο αίμα, που με τη σειρά του απελευθερώνει σεροτονίνη. Με τη σειρά της, αυτή μετασχηματίζεται σε μελατονίνη- την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο. Μια κουταλιά πριν τον ύπνο θα σε πείσει.

Υγιές στομάχι

Καθώς το μέλι είναι αντισηπτικό, η κατανάλωσή του με άδειο στομάχι το προστατεύει από διάφορες ασθένειες και πεπτικές δυσλειτουργίες. Επιπλέον, περνώντας μέσα από το στομάχι θεραπεύει μικροπληγές της βλεννογόνου μεμβράνης, καταπολεμά τα μικρόβια, ενώ διευκολύνει την πέψη.

Χαλάρωση

Η γλυκόζη που εμπεριέχεται στο μέλι είναι σημαντική στη λειτουργία των νευρώνων. Απορροφάται γρήγορα από το αίμα και βοηθά στην καταπολέμηση των ψυχολογικών διαταραχών και τη χαλάρωση.

Δες το βίντεο.


Read Next

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps