ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6 πράγματα που δεν πρέπει να πούμε στη φίλη μας που μόλις χώρισε

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τη βοηθήσουμε πραγματικά; Σίγουρα να μην της πούμε κάποιες από τις παρακάτω φράσεις.

6 πράγματα που δεν πρέπει να πούμε στη φίλη μας που μόλις χώρισε
Από την Μαρία Δένδια
Λίγοι από εμάς βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι με την πρώτη. Οι περισσότεροι έχουν ζήσει την εμπειρία ενός επώδυνου χωρισμού. Χωρίς αμφιβολία, η συναισθηματική στήριξη των φίλων μας σε τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι σημαντική, και μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε γρηγορότερα το χωρισμό. Ωστόσο, κάποιες φορές, αν και οι φίλοι μας έχουν τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε χειρότερα.
Αυτές είναι 6 φράσεις που θα ήταν καλό να αποφύγετε να πείτε στη φίλη σας που μόλις χώρισε:
1. Πάντα πίστευα ότι δεν ταιριάζατε
Μπορεί να ακούγεται υποστηρικτικό, αλλά η ιδέα ότι ποτέ δεν θεωρούσατε ταιριαστή αυτή τη σχέση μπορεί να στεναχωρήσει περισσότερο τη φίλη σας -ακόμα και αν λέτε την αλήθεια. Μπορεί να αναρωτηθεί γιατί δεν της το είχατε πει νωρίτερα, κάτι που ίσως θα την απέτρεπε από το να επενδύσει σε αυτή τη σχέση. Πολύ συχνά, οι φίλοι μπορούν να προβλέψουν την εξέλιξη μιας σχέσης με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι το ίδιο το ζευγάρι, όμως το να πουν τη γνώμη τους δεν είναι πάντα βοηθητικό. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την περίπτωση επανασύνδεσης. Στην περίπτωση που το ζευγάρι τα ξαναβρεί, το να έχετε εκφέρει αρνητική γνώμη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη φιλία σας.

Σύμφωνα με έρευνα, η παρακολούθηση του προφίλ του πρώην μας συνδέεται με την εκδήλωση μεγαλύτερης θλίψης για τον χωρισμό, ευνοεί την εμφάνιση θυμού και ενισχύει τη νοσταλγία για τη σχέση μας. Γι' αυτό το λόγο, εάν θελετε να βοηθήσετε τη φίλη σας, μην την αφήσετε να κοιτάξει το προφίλ του πρώην της.

2. Έτσι κι αλλιώς, δεν ήσασταν πολύ καιρό μαζί
Μπορεί οι λίγοι μήνες σχέσης της φίλης σας να σας φαίνονται μικρό διάστημα για να την κάνουν να στενοχωρηθεί τόσο πολύ. Ωστόσο, ο χρόνος που διαρκεί μια σχέση δεν είναι πάντα ανάλογος με τη συναισθηματική εμπλοκή μας σε αυτή. Γι αυτό το λόγο, δεν χρειάζεται να αμφισβητείτε τα συναισθήματα της φίλης σας.
3. Μην ανησυχείς. Είσαι νέα ακόμα!
Η πίεση του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να παραμένουν σε σχέσεις που δεν τους ικανοποιούν. Η ηλικία και η επιθυμία των γυναικών να αποκτήσουν οικογένεια μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επιδιώκουν μία σχέση. Όμως, η καλή ψυχολογία και η υγεία των φίλων μας έχουν μεγαλύτερη σημασία, όπως και το γεγονός ότι η ζωή τους μπορεί να είναι πιο πλήρης και ευτυχισμένη χωρίς να έχουν σχέση.
4. Ας τσεκάρουμε το προφίλ του στο Facebook να δούμε τι κάνει
Τα social media μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε έναν πρώην σύντροφο. Σύμφωνα με έρευνα, η παρακολούθηση του προφίλ του πρώην μας συνδέεται με την εκδήλωση μεγαλύτερης θλίψης για τον χωρισμό, ευνοεί την εμφάνιση θυμού και ενισχύει τη νοσταλγία για τη σχέση μας. Γι αυτό το λόγο, εάν θελετε να βοηθήσετε τη φίλη σας, μην την αφήσετε να κοιτάξει το προφίλ του πρώην της.
5. Μην αλλάξεις τα μαλλιά σου. Να είσαι ο εαυτός σου
Μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα το να προτρέπετε τη φίλη σας να μην αλλάξει, όμως οι έρευνες έχουν δείξει το αντίθετο. Η διαδικασία του να ξεπερνάμε έναν χωρισμό περιλαμβάνει την εκ νέου ανακάλυψη του εαυτού μας. Ξεκινώντας μία σχέση, αφομοιώνουμε νέα χαρακτηριστικά, υιοθετούμε συνήθειες και ενδιαφέροντα του συντρόφου μας. Με τον τερματισμό της σχέσης, η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας τίθεται σε αμφισβήτηση. Καθώς ξεπερνάμε το χωρισμό, μπαίνουμε στη διαδικασία να “ξαναχτίσουμε” τον εαυτό μας. Το να κάνουμε μια αλλαγή στα μαλλιά μας και στο ντύσιμό μας, το να ξεκινήσουμε ένα χόμπι ή να κόψουμε παλιές συνήθειες μπορεί να μας βοηθήσει.
6. Μείνε για λίγο μόνη σου, μην ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού
Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουμε, όσοι κάνουν μια νέα σχέση μετά από πρόσφατο χωρισμό, ξεπερνούν γρηγορότερα τον πρώην σύντροφό τους και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μια έρευνα έδειξε ότι όσο συντομότερα ξεκινά κανείς μια νέα σχέση, τόσο περισσότερο ωφελεί την ψυχική του υγεία. Για να βοηθήσετε τη φίλη σας, ενθαρρύνετέ τη να κάνει νέες γνωριμίες.
Αυτό που η φίλη σας θέλει να ακούσει, είναι ότι καταλαβαίνετε πως περνάει δύσκολα και θα είστε δίπλα της. Θυμίστε της τι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή. Να επικοινωνείτε συχνά μαζί της, να την προτρέπετε να βγει από το σπίτι και να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες. Μην περιμένετε να ζητήσει τη βοήθειά σας, αλλά δείξτε της έμπρακτα ότι τη στηρίζετε.

Read Next

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.