ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα από τους πιο γνωστούς σεφ. Ποια θα φτιάξεις;

Πετρετζίκης, Μπαρμπαρίγου, Δρίσκας, Καλλίδης, Λαζάρου σας αποκαλύπτουν το πιο ωραίο τους μυστικό για την Καθαρά Δευτέρα.

5 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα από τους πιο γνωστούς σεφ. Ποια θα φτιάξεις;

Πέντε γνωστοί σεφ σας αποκαλύπτουν το μυστικό τους για την τέλεια ταραμοσαλάτα. Ποιου τη συνταγή θα ετοιμάσετε φέτος;

5 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα από τους πιο γνωστούς σεφ. Ποια θα φτιάξεις;

Άκης Πετρετζίκης

Υλικά

200 γρ. ταραμά λευκό

200 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα

ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι

150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)

500 ml νερό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 πρέζα μπούκοβο

1 πρέζα ζάχαρη

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Μάλλον δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός.

Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, το ψωμί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι (ανάλογα την αρεσκεία μας), 100 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε.

Προσθέτουμε στο τέλος το ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.

Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.

Μπορούμε να σερβίρουμε τον ταραμά μας με ντάκο, ελιές, ντομάτα και να ρίξουμε από πάνω φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και μπούκοβο.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί

3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κρεμμύδι

1 κ.σ. άνηθο

500 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.

Βαγγέλης Δρίσκας

Υλικά

8 φέτες ψωμί

150 γραμ. λευκός ταραμάς

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμός από 1 λεμόνι

χυμός από 1 πορτοκάλι

1 σφηνάκι τσίπουρο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες ελιές

Εκτέλεση

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού σε νερό με το τσίπουρο μέχρι να μαλακώσει. Στύβετε πολύ καλά και το βάζετε στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ.

Προσθέτετε τον ταραμά και τα δουλεύετε για 2-3 λεπτά στην μεγαλύτερη ταχύτητα για να ανακατευτούν.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο

Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα, γαρνίρετε με τις ελιές και συνοδεύετε με κριτσίνια ή ψημένες φέτες ψωμιού και παγωμένη ρακή ή τσίπουρο.

Βασίλης Καλλίδης

Υλικά

6 φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Σταρένιο

2 κ.σ. λευκό ταραμά

Χυμό από 2-3 λεμόνια

1 ½ ποτήρι λάδι (μισό σπορέλαιο & μισό ελαιόλαδο)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το σταρένιο ψωμί του τοστ σε νερό μέσα σε ένα μπολ για λίγα δευτερόλεπτα και το στύβουμε καλά με το χέρι για να φύγει το πολύ νερό.

Σε μπλέντερ προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί, τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο χτυπώντας σιγά σιγά για να ενσωματωθούν. Δεν βάζουμε το λάδι όλο μαζί γιατί θα κόψει!

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο βελούδινο μείγμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα διακοσμώντας με πιπεριά Φλωρίνης, ελιές, κρίταμο τουρσί και φέτες λεμονιού.

Λευτέρης Λαζάρου

Υλικά

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι

350 ml καλό σπορέλαιο

50 ml απαλό ελαιόλαδο

100-120 ml μεταλικό νερό

Πιπέρι λευκό

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε σε μπλέντερ τον ταραμά με όλα τα υλικά εκτος απο τον άνηθο, και χτυπάτε μεχρι να δέσει ο ταραμάς. Στο τέλος, βάζετε μέσα και τον άνηθο και ανακατεύετε.

Το μείγμα γίνεται πολύ σφιχτό και ρίχνετε παγωμένο νερό και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει μια απαλή αλοιφή.

Προσθέστε λίγο άσπρο πιπέρι για να τον κάνετε πιο πικάντικο.

Τον βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σερβίρετε πάνω σε βραστές πατάτες και πασπαλίζετε με άνηθο ή σαν ντιπάκι με τη λαγάνα.

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.