ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας

«Πάμε προς παραλία, να αλλάξουμε αέρα; Στο 40Forty του Astir Beach» ήταν η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας

Η μέρα ήταν παλαβή. Από αυτές που θα θέλατε να τελειώσουν γρήγορα. Να πάτε σπίτι, να καθίσετε ήσυχα στο μπαλκόνι, να βάλετε Netflix και να δείτε απανωτά τα καινούργια επεισόδια του La casa de papel. Αυτό ήταν και το δικό μου πλάνο για εκείνη την μέρα. Μέχρι φυσικά ένα τηλέφωνο να αλλάξει τα πάντα. «Πάμε προς παραλία, να αλλάξουμε αέρα; Στο 40Forty του Astir Beach» ήταν η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχαν περιθώρια για αρνητική απάντηση.

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας
Φτάσαμε την ώρα που ο ήλιος άρχιζε να δύει. Εκεί την ώρα δηλαδή που ο ουρανός παίρνει κάτι μαγευτικές κόκκινες αποχρώσεις και μπλέκεται με το γαλάζιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας.

Φτάσαμε την ώρα που ο ήλιος άρχιζε να δύει. Εκεί την ώρα δηλαδή που ο ουρανός παίρνει κάτι μαγευτικές κόκκινες αποχρώσεις και μπλέκεται με το γαλάζιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Επιλέξαμε ένα τραπέζι πάνω στην αμμουδιά, δίπλα από τις ξαπλώστρες που σιγά σιγά έμεναν ελεύθερες από τους πρωινούς λουόμενους. Με τα μάτια καρφωμένα στην ωραία κάθοδο του ήλιου, φυλλομέτρησα τον κατάλογο. Τον υπογράφει ο Γιάννης Μαρκαδάκης (γνωστός μας και από το Papillon στο Νέο Ψυχικό) όμως η εκτέλεση εδώ στο 40forty ανήκει στον Πέτρο Κεφαλά. O κατάλογο λοιπόν, μεγάλος, καλύπτει όλα τα γούστα και χωρίζεται στα δύο: στο all day με προτάσεις που μπορείτε να τις απολαύσετε από το πρωί στην ξαπλώστρα, το μεσημέρι στα τραπέζια με το μαγιό και στο dinner που ξεκινάει μόλις αρχίζει να πέφτει το φως και το 40Forty μετατρέπετε σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant πάνω στην παραλία.

Με τα μάτια καρφωμένα στην ωραία κάθοδο του ήλιου, φυλλομέτρησα τον κατάλογο. Τον υπογράφει ο Γιάννης Μαρκαδάκης (γνωστός μας και από το Papillon στο Νέο Ψυχικό) όμως η εκτέλεση εδώ στο 40forty ανήκει στον Πέτρο Κεφαλά.
Ξεκινήσαμε το δείπνο μας κάπως εντυπωσιακά με μια πιατέλα με στρείδια Γαλλίας που έρχονται με μαζί κάτι πίκλες από κρεμμύδι, αρωματικό βούτυρο και φρυγανισμένο μπριος.

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας κάπως εντυπωσιακά με μια πιατέλα με στρείδια Γαλλίας που έρχονται με μαζί κάτι πίκλες από κρεμμύδι, αρωματικό βούτυρο και φρυγανισμένο μπριος. Παρέα του έκανε ένα sashimi από μαγιάτικο συνοδευόμενο με τσιπς περουβιανής πατάτας και μια σος από yuzu, τρούφα και σόγια. Ευτυχώς η τρούφα ήταν καλά «κρυμμένη» και απλά έδινε μια ενδιαφέρον πινελιά στο πιάτο. Δεν συνέβαινε το ίδιο και με το ταρτάρ από καβούρι που εδώ το λάδι τρούφας ήταν τόσο έντονο ώστε να αποδυναμώνει όλα τα υπόλοιπα συστατικά του πιάτου. Σαν αποζημίωση ήρθε το ωραία καυτερό Tuna Tataki πάνω σε κρέμα γιαουρτιού με wasabi. Πιάτο που πολύ ευχαρίστως θα επαναλάμβανα.

Sashimi από μαγιάτικο συνοδευόμενο με τσιπς περουβιανής πατάτας και μια σος από yuzu, τρούφα και σόγια. Ευτυχώς η τρούφα ήταν καλά «κρυμμένη» και απλά έδινε μια ενδιαφέρον πινελιά στο πιάτο.
O κατάλογο λοιπόν, μεγάλος, καλύπτει όλα τα γούστα και χωρίζεται στα δύο: στο all day με προτάσεις που μπορείτε να τις απολαύσετε από το πρωί στην ξαπλώστρα, το μεσημέρι στα τραπέζια με το μαγιό και στο dinner που ξεκινάει μόλις αρχίζει να πέφτει το φως και το 40Forty μετατρέπετε σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant πάνω στην παραλία.

Για την συνέχεια σειρά είχε μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα από κολοκύθι με Βολάκι Σύρου, λεπτές φέτες ροδάκινο, αμύγδαλα και μία αρωματική σος από άνηθο, μέντα και δυόσμο. Ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός για να περάσουμε από τα κρύα πιάτα στα ζεστά. Έτσι το wagyu beef tartare tostada που έσκασε στο τραπέζι έκανε την μια νόστιμη εισαγωγή για να ακολουθήσουν από το Beef Lab, όπου δίνουν μεγάλη προσοχή τις κοπές αλλά και στις ράτσες του κρέατος, κάποιες κρεατοφαγικές επιλογές που έκαναν τα πιρούνια να πάρουν φωτιά. Short rib, δηλαδή ένας σιδηρόδρομος από Αμερική, σε μπύρα πάνω σε κορεάτικο αλμυρό pancake και τρυφερό NY Striploin από την Αυστραλία, άφησαν για λίγο την παρέα χωρίς λόγια. Μαζί τους ψητό καλαμπόκι, πατάτες ψητές σε λίπος πάπιας, κινέζικο λάχανο και μελιτζάνα ραϊτα και τρεις διαφορετικές χειροποίητες σος για να συμπληρώσουν τον γευστικό καμβά.

Το wagyu beef tartare tostada που έσκασε στο τραπέζι έκανε την μια νόστιμη εισαγωγή για να ακολουθήσουν από το Beef Lab, όπου δίνουν μεγάλη προσοχή τις κοπές αλλά και στις ράτσες του κρέατος, κάποιες κρεατοφαγικές επιλογές που έκαναν τα πιρούνια να πάρουν φωτιά. Short rib, δηλαδή ένας σιδηρόδρομος από Αμερική, σε μπύρα πάνω σε κορεάτικο αλμυρό pancake και τρυφερό NY Striploin από την Αυστραλία, άφησαν για λίγο την παρέα χωρίς λόγια. Μαζί τους ψητό καλαμπόκι, πατάτες ψητές σε λίπος πάπιας, κινέζικο λάχανο και μελιτζάνα ραϊτα και τρεις διαφορετικές χειροποίητες σος για να συμπληρώσουν τον γευστικό καμβά.
Τάρτα λεμονιού

Και για το τέλος η Namelaka σοκολάτας πάνω σε τραγανή γκοφρέτα πραλίνας με σορμπέ μάνγκο, ήρθε να ολοκληρώσει το δείπνο με τον καλύτερο τρόπο. Τι και αν η μέρα ήταν χάλια, στο τέλος της το είχα ήδη ξεχάσει. Όσο για το La Casa de papel έχω πολλά βράδια ακόμα για να τα περάσω στην βεράντα.

40Forty Facebook

Απόλλωνος 40, Astir Beach, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961261

Μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα από κολοκύθι με Βολάκι Σύρου, λεπτές φέτες ροδάκινο, αμύγδαλα και μία αρωματική σος από άνηθο, μέντα και δυόσμο.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Νοε 2023

My Christmas - My notos | Tα ανανεωμένα πολυκαταστήματα notos γιορτάζουν την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου!

Τα notos εγκαινιάζουν μία νέα εποχή για το brand και γίνονται για ακόμη μία φορά ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Περισσότερα από

Life

24 Νοε 2023

Οι πιο hot Black Friday προσφορές είναι και φέτος της Huawei!

Αποκτήστε έως τις 27 Νοεμβρίου, σε εξαιρετικές τιμές τα πιο προηγμένα gadgets της αγοράς με τις εκπληκτικές Black Friday προσφορές!

24 Νοε 2023

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2023: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

22 Νοε 2023

Μινιόν: Φωταγωγήθηκε ξανά μετά από 25 χρόνια το εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Το βράδυ της Τρίτης, το ιστορικό Μινιόν φωταγωγήθηκε με τρία χρώματα. Το πορτοκαλί, το πράσινο της ελιάς και το λευκό

21 Νοε 2023

Mέσα από την άνεση του σπιτιού σου, μπορείς να αποκτήσεις τα fashion items που πάντα ονειρευόσουν στο epapoutsia.gr!

Η desirable fashion list σου, πλεόν δεν μένει στο συρτάρι σου, μπορείς να αποκτήσεις μοναδικά κομμάτια μόδας των αγαπημένων σου premium brands σε απίστευτα χαμηλές τιμές!

21 Νοε 2023

Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

5 φρέσκα μέρη που αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για την απολαυστικά οικεία γευστική κουλτούρα της Μπότας.

21 Νοε 2023

Trend Talk powered by Answear | Ποια είναι τα stylish jackets της φετινής σεζόν;

Ανακαλύπτουμε παρέα με την fashion editor της Madame Figaro τα hot trends στο street style, αλλά και πώς να τα συνδυάσουμε.

20 Νοε 2023

Τι σε κάνει σέξι, σύμφωνα με την επιστήμη

Όπως όλα δείχνουν, ο τίτλος του "σέξι" δε δίνεται τυχαία.

17 Νοε 2023

Street food στην Αθήνα: Προτάσεις για νοστιμιά από… χέρι που πρέπει να δοκιμάσετε

Από burgers και hot dogs μέχρι tacos, noodles και poke bowls, το έξυπνα καρυκευμένο παλμαρέ του street food αθηναϊκού χάρτη τα έχει όλα.