ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας

«Πάμε προς παραλία, να αλλάξουμε αέρα; Στο 40Forty του Astir Beach» ήταν η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας

Η μέρα ήταν παλαβή. Από αυτές που θα θέλατε να τελειώσουν γρήγορα. Να πάτε σπίτι, να καθίσετε ήσυχα στο μπαλκόνι, να βάλετε Netflix και να δείτε απανωτά τα καινούργια επεισόδια του La casa de papel. Αυτό ήταν και το δικό μου πλάνο για εκείνη την μέρα. Μέχρι φυσικά ένα τηλέφωνο να αλλάξει τα πάντα. «Πάμε προς παραλία, να αλλάξουμε αέρα; Στο 40Forty του Astir Beach» ήταν η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχαν περιθώρια για αρνητική απάντηση.

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας
Φτάσαμε την ώρα που ο ήλιος άρχιζε να δύει. Εκεί την ώρα δηλαδή που ο ουρανός παίρνει κάτι μαγευτικές κόκκινες αποχρώσεις και μπλέκεται με το γαλάζιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας.

Φτάσαμε την ώρα που ο ήλιος άρχιζε να δύει. Εκεί την ώρα δηλαδή που ο ουρανός παίρνει κάτι μαγευτικές κόκκινες αποχρώσεις και μπλέκεται με το γαλάζιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Επιλέξαμε ένα τραπέζι πάνω στην αμμουδιά, δίπλα από τις ξαπλώστρες που σιγά σιγά έμεναν ελεύθερες από τους πρωινούς λουόμενους. Με τα μάτια καρφωμένα στην ωραία κάθοδο του ήλιου, φυλλομέτρησα τον κατάλογο. Τον υπογράφει ο Γιάννης Μαρκαδάκης (γνωστός μας και από το Papillon στο Νέο Ψυχικό) όμως η εκτέλεση εδώ στο 40forty ανήκει στον Πέτρο Κεφαλά. O κατάλογο λοιπόν, μεγάλος, καλύπτει όλα τα γούστα και χωρίζεται στα δύο: στο all day με προτάσεις που μπορείτε να τις απολαύσετε από το πρωί στην ξαπλώστρα, το μεσημέρι στα τραπέζια με το μαγιό και στο dinner που ξεκινάει μόλις αρχίζει να πέφτει το φως και το 40Forty μετατρέπετε σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant πάνω στην παραλία.

Με τα μάτια καρφωμένα στην ωραία κάθοδο του ήλιου, φυλλομέτρησα τον κατάλογο. Τον υπογράφει ο Γιάννης Μαρκαδάκης (γνωστός μας και από το Papillon στο Νέο Ψυχικό) όμως η εκτέλεση εδώ στο 40forty ανήκει στον Πέτρο Κεφαλά.
Ξεκινήσαμε το δείπνο μας κάπως εντυπωσιακά με μια πιατέλα με στρείδια Γαλλίας που έρχονται με μαζί κάτι πίκλες από κρεμμύδι, αρωματικό βούτυρο και φρυγανισμένο μπριος.

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας κάπως εντυπωσιακά με μια πιατέλα με στρείδια Γαλλίας που έρχονται με μαζί κάτι πίκλες από κρεμμύδι, αρωματικό βούτυρο και φρυγανισμένο μπριος. Παρέα του έκανε ένα sashimi από μαγιάτικο συνοδευόμενο με τσιπς περουβιανής πατάτας και μια σος από yuzu, τρούφα και σόγια. Ευτυχώς η τρούφα ήταν καλά «κρυμμένη» και απλά έδινε μια ενδιαφέρον πινελιά στο πιάτο. Δεν συνέβαινε το ίδιο και με το ταρτάρ από καβούρι που εδώ το λάδι τρούφας ήταν τόσο έντονο ώστε να αποδυναμώνει όλα τα υπόλοιπα συστατικά του πιάτου. Σαν αποζημίωση ήρθε το ωραία καυτερό Tuna Tataki πάνω σε κρέμα γιαουρτιού με wasabi. Πιάτο που πολύ ευχαρίστως θα επαναλάμβανα.

Sashimi από μαγιάτικο συνοδευόμενο με τσιπς περουβιανής πατάτας και μια σος από yuzu, τρούφα και σόγια. Ευτυχώς η τρούφα ήταν καλά «κρυμμένη» και απλά έδινε μια ενδιαφέρον πινελιά στο πιάτο.
O κατάλογο λοιπόν, μεγάλος, καλύπτει όλα τα γούστα και χωρίζεται στα δύο: στο all day με προτάσεις που μπορείτε να τις απολαύσετε από το πρωί στην ξαπλώστρα, το μεσημέρι στα τραπέζια με το μαγιό και στο dinner που ξεκινάει μόλις αρχίζει να πέφτει το φως και το 40Forty μετατρέπετε σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant πάνω στην παραλία.

Για την συνέχεια σειρά είχε μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα από κολοκύθι με Βολάκι Σύρου, λεπτές φέτες ροδάκινο, αμύγδαλα και μία αρωματική σος από άνηθο, μέντα και δυόσμο. Ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός για να περάσουμε από τα κρύα πιάτα στα ζεστά. Έτσι το wagyu beef tartare tostada που έσκασε στο τραπέζι έκανε την μια νόστιμη εισαγωγή για να ακολουθήσουν από το Beef Lab, όπου δίνουν μεγάλη προσοχή τις κοπές αλλά και στις ράτσες του κρέατος, κάποιες κρεατοφαγικές επιλογές που έκαναν τα πιρούνια να πάρουν φωτιά. Short rib, δηλαδή ένας σιδηρόδρομος από Αμερική, σε μπύρα πάνω σε κορεάτικο αλμυρό pancake και τρυφερό NY Striploin από την Αυστραλία, άφησαν για λίγο την παρέα χωρίς λόγια. Μαζί τους ψητό καλαμπόκι, πατάτες ψητές σε λίπος πάπιας, κινέζικο λάχανο και μελιτζάνα ραϊτα και τρεις διαφορετικές χειροποίητες σος για να συμπληρώσουν τον γευστικό καμβά.

Το wagyu beef tartare tostada που έσκασε στο τραπέζι έκανε την μια νόστιμη εισαγωγή για να ακολουθήσουν από το Beef Lab, όπου δίνουν μεγάλη προσοχή τις κοπές αλλά και στις ράτσες του κρέατος, κάποιες κρεατοφαγικές επιλογές που έκαναν τα πιρούνια να πάρουν φωτιά. Short rib, δηλαδή ένας σιδηρόδρομος από Αμερική, σε μπύρα πάνω σε κορεάτικο αλμυρό pancake και τρυφερό NY Striploin από την Αυστραλία, άφησαν για λίγο την παρέα χωρίς λόγια. Μαζί τους ψητό καλαμπόκι, πατάτες ψητές σε λίπος πάπιας, κινέζικο λάχανο και μελιτζάνα ραϊτα και τρεις διαφορετικές χειροποίητες σος για να συμπληρώσουν τον γευστικό καμβά.
Τάρτα λεμονιού

Και για το τέλος η Namelaka σοκολάτας πάνω σε τραγανή γκοφρέτα πραλίνας με σορμπέ μάνγκο, ήρθε να ολοκληρώσει το δείπνο με τον καλύτερο τρόπο. Τι και αν η μέρα ήταν χάλια, στο τέλος της το είχα ήδη ξεχάσει. Όσο για το La Casa de papel έχω πολλά βράδια ακόμα για να τα περάσω στην βεράντα.

40Forty Facebook

Απόλλωνος 40, Astir Beach, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961261

Μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα από κολοκύθι με Βολάκι Σύρου, λεπτές φέτες ροδάκινο, αμύγδαλα και μία αρωματική σος από άνηθο, μέντα και δυόσμο.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

10 Ιουν 2024

L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

Το πρόγραμμα "Take it Back" είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου L’Oréal σε συνεργασία με τα Hondos Center.

09 Ιουν 2024

Νοβέλο Φινότι: Μία σπουδαία πολυσυλλεκτική έκθεση για τον κορυφαίο Ιταλό γλύπτη στην Αθήνα

Ο καλλιτέχνης Noβέλο Φινότι θα παρουσιάσει αναδρομικά για πρώτη φορά στην Αθήνα τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Περισσότερα από

Life

09 Ιουν 2024

Γιατί πεινάς το βράδυ; Plus 4 βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντικά. Υπόκυψε σε αυτό το υγιεινό, χωρίς ενοχές τσιμπολόγημα για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες.

09 Ιουν 2024

Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

08 Ιουν 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (6-12/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

07 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party: Όλα όσα συνέβησαν στο πιο ανατρεπτικό καλοκαιρινό πάρτι της χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά κηρύξαμε την έναρξη της θερινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

07 Ιουν 2024

Λειτουργική ρινοπλαστική και διατροφή: Πώς θα επιταχύνετε την επούλωση

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε λειτουργική και αισθητική παρέμβαση της μύτης, θα πρέπει βεβαιωθείτε πως παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, στην ταχεία θρέψη και επούλωση.

07 Ιουν 2024

Το Κάθε Κουτί Μετράει γιορτάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το International Recycling Tour 2024

Μια πολική αρκούδα από 2.000 κουτάκια αλουμινίου εμφανίστηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του International Recycling Tour 2024!

06 Ιουν 2024

Ανάδειξε την πιο όμορφη πλευρά σου με το PANTENE στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ!

To Pantene είναι ο μεγάλος υποστηρικτής στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ και σε προσκαλεί να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία στο Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, Tae Kwon Do, σε ένα διήμερο γεμάτο ενδιαφέρουσες δράσεις, πολλή μουσική & δυνατά λαμπερά μαλλιά!

06 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party | Τα highlights μιας βραδιάς που θα θυμόμαστε για καιρό

Καλωσορίσαμε την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου με τον καλύτερο τρόπο.

05 Ιουν 2024

Γιατί η επιστήμη λέει ότι οι βρισιές μας κάνουν καλό;

Οι βρισιές είναι προσβλητικές αλλά η επιστήμη ανάβει το πράσινο φως σε αυτούς που βρίζουν (όχι σε αυτούς που τις δέχονται!). Μάθε το γιατί.

03 Ιουν 2024

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.