ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας

«Πάμε προς παραλία, να αλλάξουμε αέρα; Στο 40Forty του Astir Beach» ήταν η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας

Η μέρα ήταν παλαβή. Από αυτές που θα θέλατε να τελειώσουν γρήγορα. Να πάτε σπίτι, να καθίσετε ήσυχα στο μπαλκόνι, να βάλετε Netflix και να δείτε απανωτά τα καινούργια επεισόδια του La casa de papel. Αυτό ήταν και το δικό μου πλάνο για εκείνη την μέρα. Μέχρι φυσικά ένα τηλέφωνο να αλλάξει τα πάντα. «Πάμε προς παραλία, να αλλάξουμε αέρα; Στο 40Forty του Astir Beach» ήταν η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχαν περιθώρια για αρνητική απάντηση.

40Forty: Δείπνο πάνω στην άμμο ή αλλιώς η τέλεια αποφόρτιση μιας παλαβής μέρας
Φτάσαμε την ώρα που ο ήλιος άρχιζε να δύει. Εκεί την ώρα δηλαδή που ο ουρανός παίρνει κάτι μαγευτικές κόκκινες αποχρώσεις και μπλέκεται με το γαλάζιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας.

Φτάσαμε την ώρα που ο ήλιος άρχιζε να δύει. Εκεί την ώρα δηλαδή που ο ουρανός παίρνει κάτι μαγευτικές κόκκινες αποχρώσεις και μπλέκεται με το γαλάζιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Επιλέξαμε ένα τραπέζι πάνω στην αμμουδιά, δίπλα από τις ξαπλώστρες που σιγά σιγά έμεναν ελεύθερες από τους πρωινούς λουόμενους. Με τα μάτια καρφωμένα στην ωραία κάθοδο του ήλιου, φυλλομέτρησα τον κατάλογο. Τον υπογράφει ο Γιάννης Μαρκαδάκης (γνωστός μας και από το Papillon στο Νέο Ψυχικό) όμως η εκτέλεση εδώ στο 40forty ανήκει στον Πέτρο Κεφαλά. O κατάλογο λοιπόν, μεγάλος, καλύπτει όλα τα γούστα και χωρίζεται στα δύο: στο all day με προτάσεις που μπορείτε να τις απολαύσετε από το πρωί στην ξαπλώστρα, το μεσημέρι στα τραπέζια με το μαγιό και στο dinner που ξεκινάει μόλις αρχίζει να πέφτει το φως και το 40Forty μετατρέπετε σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant πάνω στην παραλία.

Με τα μάτια καρφωμένα στην ωραία κάθοδο του ήλιου, φυλλομέτρησα τον κατάλογο. Τον υπογράφει ο Γιάννης Μαρκαδάκης (γνωστός μας και από το Papillon στο Νέο Ψυχικό) όμως η εκτέλεση εδώ στο 40forty ανήκει στον Πέτρο Κεφαλά.
Ξεκινήσαμε το δείπνο μας κάπως εντυπωσιακά με μια πιατέλα με στρείδια Γαλλίας που έρχονται με μαζί κάτι πίκλες από κρεμμύδι, αρωματικό βούτυρο και φρυγανισμένο μπριος.

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας κάπως εντυπωσιακά με μια πιατέλα με στρείδια Γαλλίας που έρχονται με μαζί κάτι πίκλες από κρεμμύδι, αρωματικό βούτυρο και φρυγανισμένο μπριος. Παρέα του έκανε ένα sashimi από μαγιάτικο συνοδευόμενο με τσιπς περουβιανής πατάτας και μια σος από yuzu, τρούφα και σόγια. Ευτυχώς η τρούφα ήταν καλά «κρυμμένη» και απλά έδινε μια ενδιαφέρον πινελιά στο πιάτο. Δεν συνέβαινε το ίδιο και με το ταρτάρ από καβούρι που εδώ το λάδι τρούφας ήταν τόσο έντονο ώστε να αποδυναμώνει όλα τα υπόλοιπα συστατικά του πιάτου. Σαν αποζημίωση ήρθε το ωραία καυτερό Tuna Tataki πάνω σε κρέμα γιαουρτιού με wasabi. Πιάτο που πολύ ευχαρίστως θα επαναλάμβανα.

Sashimi από μαγιάτικο συνοδευόμενο με τσιπς περουβιανής πατάτας και μια σος από yuzu, τρούφα και σόγια. Ευτυχώς η τρούφα ήταν καλά «κρυμμένη» και απλά έδινε μια ενδιαφέρον πινελιά στο πιάτο.
O κατάλογο λοιπόν, μεγάλος, καλύπτει όλα τα γούστα και χωρίζεται στα δύο: στο all day με προτάσεις που μπορείτε να τις απολαύσετε από το πρωί στην ξαπλώστρα, το μεσημέρι στα τραπέζια με το μαγιό και στο dinner που ξεκινάει μόλις αρχίζει να πέφτει το φως και το 40Forty μετατρέπετε σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant πάνω στην παραλία.

Για την συνέχεια σειρά είχε μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα από κολοκύθι με Βολάκι Σύρου, λεπτές φέτες ροδάκινο, αμύγδαλα και μία αρωματική σος από άνηθο, μέντα και δυόσμο. Ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός για να περάσουμε από τα κρύα πιάτα στα ζεστά. Έτσι το wagyu beef tartare tostada που έσκασε στο τραπέζι έκανε την μια νόστιμη εισαγωγή για να ακολουθήσουν από το Beef Lab, όπου δίνουν μεγάλη προσοχή τις κοπές αλλά και στις ράτσες του κρέατος, κάποιες κρεατοφαγικές επιλογές που έκαναν τα πιρούνια να πάρουν φωτιά. Short rib, δηλαδή ένας σιδηρόδρομος από Αμερική, σε μπύρα πάνω σε κορεάτικο αλμυρό pancake και τρυφερό NY Striploin από την Αυστραλία, άφησαν για λίγο την παρέα χωρίς λόγια. Μαζί τους ψητό καλαμπόκι, πατάτες ψητές σε λίπος πάπιας, κινέζικο λάχανο και μελιτζάνα ραϊτα και τρεις διαφορετικές χειροποίητες σος για να συμπληρώσουν τον γευστικό καμβά.

Το wagyu beef tartare tostada που έσκασε στο τραπέζι έκανε την μια νόστιμη εισαγωγή για να ακολουθήσουν από το Beef Lab, όπου δίνουν μεγάλη προσοχή τις κοπές αλλά και στις ράτσες του κρέατος, κάποιες κρεατοφαγικές επιλογές που έκαναν τα πιρούνια να πάρουν φωτιά. Short rib, δηλαδή ένας σιδηρόδρομος από Αμερική, σε μπύρα πάνω σε κορεάτικο αλμυρό pancake και τρυφερό NY Striploin από την Αυστραλία, άφησαν για λίγο την παρέα χωρίς λόγια. Μαζί τους ψητό καλαμπόκι, πατάτες ψητές σε λίπος πάπιας, κινέζικο λάχανο και μελιτζάνα ραϊτα και τρεις διαφορετικές χειροποίητες σος για να συμπληρώσουν τον γευστικό καμβά.
Τάρτα λεμονιού

Και για το τέλος η Namelaka σοκολάτας πάνω σε τραγανή γκοφρέτα πραλίνας με σορμπέ μάνγκο, ήρθε να ολοκληρώσει το δείπνο με τον καλύτερο τρόπο. Τι και αν η μέρα ήταν χάλια, στο τέλος της το είχα ήδη ξεχάσει. Όσο για το La Casa de papel έχω πολλά βράδια ακόμα για να τα περάσω στην βεράντα.

40Forty Facebook

Απόλλωνος 40, Astir Beach, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961261

Μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα από κολοκύθι με Βολάκι Σύρου, λεπτές φέτες ροδάκινο, αμύγδαλα και μία αρωματική σος από άνηθο, μέντα και δυόσμο.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.