ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Βρήκαμε τις πιο ωραίες και εύκολες συνταγές για γλυκά ψυγείου από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου.

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Τρία πανεύκολα, δροσιστικά, καλοκαιρινά και διαφορετικά γλυκά ψυγείου, με γιαούρτι και ζελέ, μπισκότα, και κρέμα με σοκολάτα από τους Στέλιο Παρλιάρο, Άκη Πετρετζίκη και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ποιο θα φτιάξεις σήμερα; Η επιλογή δική σου -είναι όμως όλα τέλεια.

Στέλιος Παρλιάρος, Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

Υλικά

Ζελέ φράουλας

500 γρ. φράουλες πολύ ώριμες, πολτοποιημένες

200 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4 (πλυμένες και καθαρισμένες)

50 γρ. ζάχαρη

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

Κρέμα γιαουρτιού

1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

120 γρ. μέλι

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

Εκτέλεση

Ζελέ φράουλας
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί. Προσθέτουμε τότε τις κομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.

Κρέμα γιαουρτιού
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. (Τη συνταγή την πήραμε από το steliosparliaros.gr)

Άκης Πετρετζίκης, Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Υλικά

1 κουτάκι γάλα εβαπορέ

390 ml νερό

5 κ.σ. κορν φλάουρ

5 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ. ινδοκάρυδο

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

100 γρ. βούτυρο

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

1 κονσέρβα φυτική κρέμα γάλακτος (250 γρ.)

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εβαπορέ και το νερό. Με το που αρχίσει η βράση, ρίχνουμε το κορν φλαόυρ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν πήξει η κρέμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο (20Χ30 εκ.). Φροντίζουμε να απλωθεί καλά. Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι η σαντιγύ μας, θα είναι έτοιμη. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. (Τη συνταγή την πήραμε από το akispetretzikis.gr).

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Γλυκό ψυγείου σοκολάτα - κρέμα

Υλικά

150 γρ. Κουβερτούρα

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

2 φλ. άχνη ζάχαρη

1-1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα

κόκκινα βατόμουρα

100 γρ. Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες

Εκτέλεση

Για τη σοκολατένια βάση θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα. Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για την επικάλυψη σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (Τη συνταγή πήραμε από το argiro.gr).

Αν θες κι άλλες ιδέες για γλυκά αλλά με λίγες θερμίδες, δες ΕΔΩ.

Read Next

22 Οκτ 2025

Μην τρέχεις στον Μαραθώνιο πριν να είσαι έτοιμη – Η αλήθεια από Έναν προπονητή

Μάθε γιατί η σωστή προετοιμασία είναι πιο σημαντική από τον τερματισμό – από έναν έμπειρο προπονητή δρομέων.

22 Οκτ 2025

Φυσική χαλάρωση: 4 βασικά βότανα για ηρεμία + πώς να τα καταναλώσεις

Μάθε πώς κάποια αρχαία βότανα μπορούν να μειώσουν το άγχος, να βελτιώσουν τον ύπνο σου και να γεμίσουν ενέργεια τη μέρα σου.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Ξεκαθάρισμα καλλυντικών: 3 προϊόντα περιποίησης που πρέπει να πετάξεις άμεσα

Μάθε ποια καλλυντικά έχουν χάσει τη δράση τους και γιατί η επιδερμίδα σου αξίζει μόνο ασφαλή προϊόντα.

21 Οκτ 2025

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi - Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Το πιο πολυσυζητημένο μουσικό event της χρονιάς

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025