ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 μυστικά που δεν γνωρίζατε για την πιο εμβληματική χριστουγεννιάτικη ταινία, το A Christmas Story

Είναι μεγαλειώδης στην απλότητά της και αποτέλεσε έμπνευση για πολλές μετέπειτα, χριστουγεννιάτικες ταινίες.

10 μυστικά που δεν γνωρίζατε για την πιο εμβληματική χριστουγεννιάτικη ταινία, το A Christmas Story

Ναι το "A Wonderfull Life" μπορεί να περιέχει μπόλικη δόση ρομαντισμού, μελαγχολίας και τελικά λύτρωσης, ναι μπορεί να έχει ψηφιστεί ως πιο εμβληματική ταινία όλων των εποχών, αλλά γυρίστηκε το 1946, μια εποχή αρκετά μακρινή, γεγονός που βάζει ένα κάποιο φρένο στην ταύτισή μας με τους ήρωες.

Υπάρχει λοιπόν μία μεγαλειώδης ταινία, η οποία δεν είναι πολύ δημοφιλής στο ελληνικό κοινό - και δεν καταλαβαίνω γιατί - και κάθε χρόνο ψηφίζεται σταθερά στις κορυφαίες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Η ταινία αυτή στερείται πλήρως ρομαντισμού και εορταστικού πνεύματος, και περιγράφει τη ζωή μίας μέσης αμερικάνικης οικογένειας, η οποία αποτελείται από τον "Γέροντα" μία μαμά και δύο γιους. Πρόκειται επίσης για την ταινία που ενέπνευσε μεταγενέστερες οικογενειακές ιστορίες υπό το πρίσμα των γιορτών, όπως το δημοφιλές, "Home Alone".

Το "A Christmas Story" κάνει μία γλαφυρή και λεπτομερή ενδοσκόπηση στα οικογενειακά χριστούγεννα του παρελθόντος, στην αφοσίωση του πατέρα στη δουλειά του και την αποκλειστική ενασχόληση της μητέρας με το νοικοκυριό και τα παιδιά. Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, οι οποίες είχαν πάντα ως θύμα τον "Γέροντα" ο κεντρικός ήρωας -και αφηγητής- της ταινίας, ο Ράλφι, περιγράφει τα Χριστούγεννά του και την προσμονή του για το υπέρτατο δώρο: το αεροβόλο a Red Ryder Carbine Action 200-shot Range Model air rifle το οποίο οι γονείς του θεωρούσαν ότι δεν θα του φέρει ποτέ ο Άγιος Βασίλης - γεγονός που τους έδινε μεγάλη ικανοποίηση- .

Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, οι οποίες είχαν πάντα ως θύμα τον "Γέροντα" ο κεντρικός ήρωας -και αφηγητής- της ταινίας, ο Ράλφι, περιγράφει τα Χριστούγεννά του και την προσμονή του για το υπέρτατο δώρο: το αεροβόλο a Red Ryder Carbine Action 200-shot Range Model air rifle το οποίο οι γονείς του θεωρούσαν ότι δεν θα του φέρει ποτέ ο Άγιος Βασίλης - γεγονός που τους έδινε μεγάλη ικανοποίηση- .

Μέσα από απίστευτες καταστάσεις, με επίκεντρο μία κακόγουστη λάμπα που μοιάζει με γυναικείο πόδι, και την εμμονή του "Γέρου" μαζί της, η ταινία μας γεμίζει νοσταλγία για τα τιμημένα '80s, τότε που τα παιδιά έβγαιναν να παίξουν στον δρόμο χωρίς φόβο, μας μεταφέρει σε καλτ περιτύλιγμα τη μαγεία των γιορτών ενώ καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και όμορφο από την οικογένεια.

10 μυστικά που δεν γνωρίζατε

- Τον ρόλο του "Γέρου" δηλαδή του πατέρα της οικογένειας ήταν αρχικά να υποδυθεί ο Τζακ Νίκολσον.

- Ο μικρός Peter Billingsley που υποδύθηκε τον Ράλφι, ήταν το πρώτο παιδί που πέρασε από οντισιόν για τον συγκεκριμένο ρόλο!

- Η περιβόητη λάμπα - πόδι, είχε άλλα δύο αντίγραφα, σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε.

- Στη σκηνή όπου η οικογένεια καταλήγει για χριστουγεννιάτικο δείπνο σε κινέζικο, η αντίδραση της μητέρας στη θέα μίας... ολόκληρης πάπιας στην πιατέλα ήταν αληθινή. Ο σεναριογράφος της είχε δώσει λάθος σενάριο μόνο και μόνο για να έχει τη συγκεκριμένη αντίδραση.

- Υπήρχε μία σκηνή με τον Φλας Γκόρντον - αγαπημένο σούπερ ήρωα - στη φαντασία του Ράλφι, η οποία διαγράφηκε εντελώς.

- Το χιόνι στην ταινία, παρόλο που γυρίστηκε στον Καναδά, ήταν ψεύτικο.

- Η περιβόητη σκηνή με τη γλώσσα ενός εκ των συμμαθητών του Ράλφι κολλημένη σε μία κολώνα, ήταν εντελώς ανώδυνη. Συγκεκριμένα, η γλώσσα του παιδιού έμεινε στη θέση αυτή με τη βοήθεια μίας μικρής ηλεκτρικής σκούπας.

- Παραμένει μυστήριο το πότε υποτίθεται λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα. Άλλοι θεωρούν το 1941, άλλοι το 1940 και άλλοι το 1939.

- Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον Μάιο του καθώς σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, ο κόσμος πηγαίνει πιο συχνά σινεμά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

- Δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομα του πατέρα ή "Γέρου" όπως τον αποκαλούσαν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.