ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 λόγοι που λατρεύουμε/μισούμε τους δεκαλόγους. Για τους δεκαπενταλόγους ακόμη το ψάχνουμε

Εντοπίσαμε 10 λόγους που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν οι δεκάλογοι, αλλά τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα έχουμε βρει άλλους 10. Άπειρα τα νούμερα!

10 λόγοι που λατρεύουμε/μισούμε τους δεκαλόγους. Για τους δεκαπενταλόγους ακόμη το ψάχνουμε

Από την εποχή του "10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις", κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι κι έσπασαν πολλά πληκτρολόγια. Φαίνεται σαν να πέρασαν αιώνες από τότε και τα 10 πράγματα που μας πρότειναν τότε σαν εισιτήριο στον Παράδεισο των ευζωιστών, τώρα μοιάζουν σαν εισιτήρια στην Κόλαση των ανοήτων. Οι τόνοι έχουν πέσει, οι επιθυμίες και τα όνειρα είναι πιο γήινα και οι δεκάλογοι πια που μας συγκινούν είναι αυτοί που αφορούν την καθημερινότητά μας: 10 τρόποι να ξεστολίσετε το δέντρο, 10 οικονομικές μάσκες ομορφιάς, 10 κόλπα της γιαγιάς κ.ο.κ.

Ε, τώρα ήρθε η ώρα να πούμε για τους 10 λόγους που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν οι νέοι δεκάλογοι. Ένα πάντα επίκαιρο άρθρο.

Μας αρέσουν γιατί

1. Οι δεκάλογοι είναι η χαρά των ψυχαναγκαστικών. Απλοί, λιτοί, ενίοτε περιεκτικοί, αλλά πάνω απ' όλα, νοικοκυρεμένοι. Επιπλέον, είναι σχεδόν πάντα πιο καλαίσθητοι από εκείνα τα "σεντόνια” τα ατάκτως ερριμμένα, όπου ξεχνάς από πού άρχισες και δεν θες να τελειώσεις.

2. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε πολύ. Δεν χρειάζεται καν να διαβάσουμε. Καθώς ο λόγος φαίνεται συνήθως από την πρώτη πρόταση, μια διαγώνια ματιά είναι αρκετή για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

3. Με αυτούς τους σύγχρονους άβακες της ιντερνετικής αρθρογραφίας, βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η καταμέτρηση μας βοηθά να αντισταθμίσουμε το χάος της πληροφόρησης, ειδικά στο διαδίκτυο. Πώς αλλιώς θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι στην απεραντοσύνη του διαδικτυακού σύμπαντος;

4. Συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα και αφομοιώνουμε καλύτερα. Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που αποστηθίζουν, οπότε έχουν έναν ακόμη λόγο να προτιμούν τους δεκαλόγους. Δέκα δέκα, πέντε πέντε, τα κουκιά της γνώσης -έστω της απλής ρηχής πληροφορίας- τακτοποιούνται εύκολα στα κουτάκια της μνήμης.

5. Όσο κι αν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, κάτι θα κρατήσουμε μετά το κλείσιμο του άρθρου. Δεν είναι λίγο να θυμάσαι έναν λόγο από τους δέκα τη στιγμή που δυσκολεύεσαι να θυμηθείς το κινητό σου απέξω.

Δεν μας αρέσουν γιατί

1. Δεν θέλουμε ούτε τα πισωγυρίσματα ούτε τα περασμένα μεγαλεία ούτε το "διηγώντας τα να κλαις”. Πώς να μη θυμηθείς τη χρυσή εποχή του περιοδικού Τύπου, τότε που -κακώς ή καλώς, δεν είναι του παρόντος- είχαμε λεφτά για να σπεύσουμε να πραγματοποιήσουμε τις 10 εντολές που έδιναν τα lifestyle περιοδικά της εποχής ή, τουλάχιστον, να τις εντάξουμε στα "10 όνειρα που οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε πριν πεθάνουμε”.

2. Έχουμε πάθει overdose από νούμερα (εντός κι εκτός εισαγωγικών). Έχουμε και λέμε νούμερα που πρέπει να απομνημονεύουμε: pin του κινητού, pin της κάρτας, λογαριασμοί στα social media (facebook, twitter, instagram), password στον υπολογιστή, στο e-mail, στον συναγερμό, αριθμός πινακίδας αυτοκινήτου, αριθμός τηλεφώνου, σταθερού και κινητού, του δικού μας τουλάχιστον, αριθμός επαγγελματικού τηλεφώνου, αριθμός διεύθυνσης κατοικίας/εργασίας – ξεχάσαμε κάτι; Σίγουρα.

3. Εδώ δεν μάθαμε τις 10 εντολές του Μωσαϊκού Νόμου, θα μάθουμε τις 10 εντολές ομορφιάς, για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα; Όχι άλλες εντολές.

4. Γιατί είμαστε ας πούμε μορφωμένες - ενίοτε και παραμορφωμένες. Διψάμε για βαθιά, ατόφια γνώση και όχι για γνώση κατακερματισμένη με το υποδεκάμετρο. Φέρτε μας τόμους/τόνους φιλοσοφίας και κλασικής λογοτεχνίας να χορτάσουμε την πνευματική μας πείνα.

5. Γιατί αυτοί οι ακέραιοι αριθμοί μάς θυμίζουν τα μισά που καταργήθηκαν στα νούμερα των υποδημάτων. Στα παλαιά μας υποδήματα οι 10 λόγοι. Έτσι κι αλλιώς, ο καλύτερος είναι πάντα ο 11ος.

Read Next

25 Ιουλ 2024

Μύθοι και αλήθειες για την επείγουσα αντισύλληψη

Οι μύθοι γύρω από την επείγουσα αντισύλληψη που πρέπει να καταρριφθούν

25 Ιουλ 2024

Γωγώ Μπρέμπου -Χρήστος Χωμενίδης: Από το Προεδρικό Μέγαρο με πολλή αγάπη

Μια σπάνια κοινή δημόσια έξοδο έκαναν η Γωγώ Μπρέμπου και ο Χρήστος Χωμενίδης που μετρούν εννέα χρόνια σχέσης.

Περισσότερα από

Life

25 Ιουλ 2024

Συγκίνηση για το Μάτι: Βουρκωμένοι συγγενείς άφησαν 104 φαναράκια στην Αργυρά Ακτή για τις ψυχές των θυμάτων

Μετά το τρισάγιο και το Προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, έγινε πομπή προς το Μάτι, η οποία κατέληξε στην Αργυρά Ακτή.

24 Ιουλ 2024

Anna Maria Mazaraki: 5+1 ethnic picks με -40% έκπτωση που θα πάρεις μαζί σου στο νησί"

Ξεχωριστά κοσμήματα με -40% έκπτωση που θα αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά σου looks!

23 Ιουλ 2024

Μαύρη επέτειος σήμερα: Πέρασαν έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση

'Εξι χρόνια συμπληρώνονται από τη μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς και τους τραυματίες.

23 Ιουλ 2024

Έρευνα Καταναλωτών Pepco: Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν έως και το 87% όλων των αγοραστών

Οι πελάτες της Pepco σε κάθε χώρα αποτελούνται κυρίως από γυναίκες.

22 Ιουλ 2024

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Η παράσταση που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο έρχεται στο Ηρώδειο για μόνο δύο βραδιές

Το αθηναϊκό κοινό έχει δύο ακόμη ευκαιρίες να απολαύσει το αντιπολεμικό αριστούργημα σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν που καταχειροκροτήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

21 Ιουλ 2024

Πανσέληνος Ιουλίου: Τα ζώδια που επηρεάζει "μεταμορφωτικά" η πανσέληνος του Ελαφιού

Η Πανσέληνος της 21ης Ιουλίου επηρεάζει έντονα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού.

21 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: 24 άγνωστες ιστορίες που θα σε κάνουν να τους δεις με άλλα μάτια

Μπες στο ολυμπιακό πνεύμα και μάθε αυτά τα απίστευτα στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

21 Ιουλ 2024

Σοκ στην Τουρκία: Ένα νέο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου προτείνει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να κάνουν λόγο για σφαγή και να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.