ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στη Food Expo Greece 2025

Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ έγινε κομβικό σημείο συνάντησης Μελών, θεσμών, πελατών, συνεργατών.

ελοπυ

Ανάπτυξη, εξωστρέφεια, εμπιστοσύνη, χαρακτήρισαν την ατμόσφαιρα στο περίπτερο της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στη Food Expo Greece 2025, που εδώ και έξι έτη διατελεί κομβικό σημείο συνάντησης των Μελών της ΕΛΟΠΥ με συναδέλφους, συνεργάτες, πελάτες, δημοσιογράφους, την πολιτική ηγεσία και τους θεσμούς. Οικοδεσπότες και προσκεκλημένοι, αντάλλαξαν απόψεις και ολοκλήρωσαν συμφωνίες που προάγουν την ευημερία των Μελών και την οικονομία της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη εκδήλωση, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΟΠΥ (εκπροσωπήθηκε από τους κκ. Απόστολο Τουραλιά, Πρόεδρο, Ιωάννη Χεκίμογλου, Γενικό Γραμματέα) και της Δίχτυα ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ (εκπροσωπήθηκε από τους κκ. Συμεών Διαμαντίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ιωακείμ Διαμαντίδη, Μέλος ΔΣ), με στόχο την προώθηση αειφόρων και βιώσιμων πρακτικών ιχθυοκαλλιέργειας,την ενίσχυση συνεργιών σε επιχειρηματικό επίπεδο,τη συνεργασία και τη δικτύωση των ΕΛΟΠΥ και ΔΙΟΠΑΣ για την αξιοποίηση των υποδομών αλλήλων,την ενίσχυση εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα των Μελών της ΕΛΟΠΥ, την υποστήριξη στην ανάπτυξη μηχανισμών και δράσεων ενημέρωσης των εργαζομένων και του κοινού.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στη Food Expo Greece 2025

Οι επισκέπτες όπως κάθε χρονιά απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες του chef Κωνσταντίνου Βασάλου με φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής FishfromGreece, τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί βραχύπτερο. Ποιοτικά κρασιά χορηγία από την Οινοποιητική Νεμέας, συνόδευσαν τα ψάρια.

ελοπυ

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός κ. Κώστας Τσιάρας, ο Υφυπουργός κ.Χρήστος Κέλλας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Στρατάκος και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηράκλειου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, η ΕΛΟΠΥ υποδέχτηκε τον κ. Στέφανο Κασσελάκη,Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατίας.

Η Eλληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με αποστολή την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προιόντων των Εταιρειών-Μελών της, εδραιώνοντας την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές.

ελοπυ

Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του, και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας. Παράλληλα με ένα σύνθετο πλέγμα δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

ελοπυ

Η διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει την υγιεινή των τροφίμων, την ευζωία των ιχθύων και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης "Fish from Greece" σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas, και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Η ΕΛΟΠΥ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, στηρίζοντας ενεργά την εκπαίδευση, την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, την υγεία, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη συμπεριληπτικότητα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.