ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στη Food Expo Greece 2025

Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ έγινε κομβικό σημείο συνάντησης Μελών, θεσμών, πελατών, συνεργατών.

ελοπυ

Ανάπτυξη, εξωστρέφεια, εμπιστοσύνη, χαρακτήρισαν την ατμόσφαιρα στο περίπτερο της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στη Food Expo Greece 2025, που εδώ και έξι έτη διατελεί κομβικό σημείο συνάντησης των Μελών της ΕΛΟΠΥ με συναδέλφους, συνεργάτες, πελάτες, δημοσιογράφους, την πολιτική ηγεσία και τους θεσμούς. Οικοδεσπότες και προσκεκλημένοι, αντάλλαξαν απόψεις και ολοκλήρωσαν συμφωνίες που προάγουν την ευημερία των Μελών και την οικονομία της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη εκδήλωση, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΟΠΥ (εκπροσωπήθηκε από τους κκ. Απόστολο Τουραλιά, Πρόεδρο, Ιωάννη Χεκίμογλου, Γενικό Γραμματέα) και της Δίχτυα ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ (εκπροσωπήθηκε από τους κκ. Συμεών Διαμαντίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ιωακείμ Διαμαντίδη, Μέλος ΔΣ), με στόχο την προώθηση αειφόρων και βιώσιμων πρακτικών ιχθυοκαλλιέργειας,την ενίσχυση συνεργιών σε επιχειρηματικό επίπεδο,τη συνεργασία και τη δικτύωση των ΕΛΟΠΥ και ΔΙΟΠΑΣ για την αξιοποίηση των υποδομών αλλήλων,την ενίσχυση εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα των Μελών της ΕΛΟΠΥ, την υποστήριξη στην ανάπτυξη μηχανισμών και δράσεων ενημέρωσης των εργαζομένων και του κοινού.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στη Food Expo Greece 2025

Οι επισκέπτες όπως κάθε χρονιά απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες του chef Κωνσταντίνου Βασάλου με φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής FishfromGreece, τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί βραχύπτερο. Ποιοτικά κρασιά χορηγία από την Οινοποιητική Νεμέας, συνόδευσαν τα ψάρια.

ελοπυ

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός κ. Κώστας Τσιάρας, ο Υφυπουργός κ.Χρήστος Κέλλας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Στρατάκος και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηράκλειου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, η ΕΛΟΠΥ υποδέχτηκε τον κ. Στέφανο Κασσελάκη,Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατίας.

Η Eλληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με αποστολή την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προιόντων των Εταιρειών-Μελών της, εδραιώνοντας την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές.

ελοπυ

Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του, και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας. Παράλληλα με ένα σύνθετο πλέγμα δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

ελοπυ

Η διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει την υγιεινή των τροφίμων, την ευζωία των ιχθύων και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης "Fish from Greece" σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas, και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Η ΕΛΟΠΥ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, στηρίζοντας ενεργά την εκπαίδευση, την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, την υγεία, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη συμπεριληπτικότητα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.